Osztálykirándulás kérdések és válaszok

Szerző: | 2019. 03. 12. | Blog, Hasznos tippek, Kirándulás szervezés

Előző cikkünkben Andi néni arról mesélt nekünk, hogy hogyan tudta leküzdeni a kirándulás szervezése okozta problémákat és milyen módon tudta lecsökkenteni a szervezési idejét 27 percre. A bejegyzés közzététele után több kérdés is érkezett pedagógus követőinktől, ezekre szeretnénk most választ adni.

Ne maradj le a következő hasznos bejegyzésünkről sem! Kérj értesítést e-mailben ?

Ne maradj le a következő hasznos bejegyzésünkről sem! Kérj értesítést e-mailben ?

Kérdések, amiket feltettetek:

 1. Rossz idő esetén van B terv?
 2. Élvezni fogják a gyerekek a programokat?
 3. Lekötik a gyermekek aktivitását az élményprogramok?
 4. Pedagógusként sok dolgom van a szervezéssel?
 5. Andi te mit csináltál, amíg a gyerekek játszottak?
 6. Hogyan tudok a leggyorsabban programot foglalni?
 7. Ha kevesebben megyünk, mint terveztük, kapunk vissza pénzt?
 8. Mi a teendő teljes programlemondás esetén?
 9. Nekem, mint kísérőnek kell fizetnem?
 10. Kulturális program is van, vagy csak szórakozás az egész?
 11. Nem sokallták a szülők az árat?
 12. Változatosak a programok?
 13. Van amit üzennél az olvasónak?

Amennyiben a felmerült kérdésedre nem találsz választ, látogasd meg a Gyakran Ismételt Kérdések oldalunkat, vagy írd meg nekünk kommentben a bejegyzés alján 🙂

1. Rossz idő esetén van B terv?

Esős, viharos idő esetén a mi esetünkben B és C terv is volt. Az Osztálykirándulás.hu ügyintézője ismertette, hogy amennyiben van beltéri alternatívája a választott programunknak, úgy az animátor a helyszínen megtartja nekünk a programot fedett helyen. Amennyiben viszont nincsen, úgy pénzvisszatérítést kapunk. Mivel jobb megoldás nekem sem jutott eszembe, így örültem a felvetett lehetőségeknek. Bubi foci helyett XY alternatív program Egerben, itt meg ott más. Szerencsére csodálatos napsütéses időnk volt, így nem okozott problémát a programok megtartása.

2. Élvezni fogják a gyerekek a programokat?

Több osztálykirándulást is szerveztem már, változatos programokkal. Mindig szerepelt benne múzeumlátogatás és egy játékos élményprogram, amit én találtam ki. Viszont most először tapasztaltam azt, hogy a gyerekek figyelemmel kísérik a városfelfedezést – szinte ragadt rájuk az információ a kvíz segítségével – és az élményprogramok utolsó perceit kihasználva is örömteli robalytól zengett a tér.

3. Lekötik a gyermekek aktivitását az élményprogramok?

A diákjaim kellemesen elfáradtak, volt aki még a fogkrémet is alig bírta kinyomni a fogkeféjére a kimerültségtől (másnap mesélték viccesen).

4. Pedagógusként sok dolgom van a szervezéssel?

Az Osztálykirándulás.hu-val való közös szervezés során csupán a kereteket adtuk mi, minden mást megszerveztek nekünk. A szállást egyszerűen kiválasztottuk és lefoglaltuk, a videók segítségével a gyerekekkkel közösen könnyen tudtunk dönteni, hogy mely élményprogramokat rendeljük meg. Egyedül az utazásszervezés volt, amit önállóan magam intéztem.

5. Andi te mit csináltál, amíg a gyerekek játszottak?

Beálltam én is!!! Viszont csak egy kis időre, sajnos mára már gyorsabban fáradok, mint régen. Azután pedig figyeltem a játékokat. Egy nagy halom táskával körberaktak a gyerekek, hogy vigyázzak rájuk. Szép látványt nyújthattam: Andi néni, az elbarikádozott pedagógus! Idén viszont már aktívabban be tudok kapcsolódni például a kickbike-os városnézésbe, mivel kísérőként tudtam elektromos rollert igényelni.

6. Hogyan tudok a leggyorsabban programot foglalni?

Mi a gyerekekkel 2017-ben 1 éjszakára mentünk, így egy 2 napos komplett programcsomagot foglaltunk. Csupán rámentem az osztalykirandulas.hu weboldalra, rákattintottam a 2 napos kirándulások menüpontra, beírtam a várost ahová menni szerettünk volna és kiválasztottuk a legszimpatikusabb csomagot és árajánlatot kértem. Másnap már hívtak is a részletekkel kapcsolatban. Ennyi. Egyszerűbb volt, mint hittem.

7. Felhasználhatom az előző levélben mutatott prezentációt én is az osztályomnál és a szűlői értekezleten?

Természetesen! Ezen a linken le tudod tölteni.

8. Ha kevesebben megyünk, mint terveztük, kapunk vissza pénzt?

Igen, konkrétan nálunk is az egyik kislány 3 nappal a kirándulás előtt megbetegedett és nem tudott velünk tartani. Mivel egy főt mondtunk csak le és 25-en kirándultunk így a kislány szülei visszakapták a befizetett összeget. Úgy tudom a visszafizetés naptól és létszámtól függően változik, erről bővebben itt olvashatsz.

9. Mi a teendő teljes programlemondás esetén?

Szerencsére a mi esetünkben nem volt teljes program lemondás, viszont a ide kattintva a gyakori kérdések résznél bővebben olvashatsz erről.

10. Nekem, mint kísérőnek is fizetni kell?

Nálunk 2 kísérő vett részt a kiránduláson: én és az osztályfőnök helyettesünk. Mind a szállás, mind a programok mindkettőnknek ingyenesek voltak.

11. Kulturális program is van, vagy csak szórakozás az egész?

Még ennél is jobb: kulturális programok, élményekkel és szórakozással fűszerezve. Először én is szkeptikus voltam ezzel kapcsolatban, de mikor először szembesültem azzal, hogy játszva mennyivel befogadóbbak a gyerekek, rögtön elmúlt minden kételyem.

2017-ben még saját magam készítettem kvízt a múzeumlátogatáshoz, 2018-ban már az Osztálykirándulás.hu tette ugyanezt. A gyerekek számára hasonlóan értékes és élménydús volt mindkettő, de nekem megspórolt 3-4 óra munkát előzetes és 1,5 óra helyszíni munkát.

12. Nem sokallták a szülők az árat?

Minden évben volt olyan szülőm, aki sokallta az árat. Sokat segített, hogy összehasonlítottam több helyi szolgáltató árát és mind összegben, mind időben sokkal jobban jöttünk ki úgy, hogy egy helyről rendelünk mindent. Tavaly segített a prezentáció is, ahol összefoglalva tudtam prezentálni a programokat, továbbá a videók segítségével jobban el tudták képzelni a szülők a gyermeküket.

Elárulok egy trükköt, ami pár évvel ezelőtt, még egy korábbi osztályom szüleinél bevált. Az akkoriban választott program árát egy gyakran fogyasztott, vagy kedvelt termék árához hasonlítottam. Én 2 tölcsér fagyit használtam hasonlítás képpen, de működőképes lehet a mozijegy, egy csésze kávé, vagy akár egy ebédmenü is.

13. Változatosak a programok?

Idén teljesen új programokat próbálunk ki más helyszínen, mint tavaly. Ennél változatosabb már nem is lehetne. Tavaly Egerben Cool-túra kvízjátékkal fedeztük fel a várost, Múltfürkész kvízzel ismertük meg a bazilikát, Szabaduló szobáztunk este, másnap pedig buborékfociztak és soft-csúzliztak a gyerekek. Tavaly ezt a kirándulást választottuk. Idén egy esztergomi egynapos programot választottunk az alábbi programokkal: vakfoci, lézerharc, kickbike-os városnézés, sárkányhajózás.

14. Van amit üzennél az olvasónak?

(Várnai Péter – osztálykirándulás.hu alapító és szakmai vezető – kérdése)

Igen! Azt, hogy ne várj. Én több évet vártam azzal, hogy az Osztálykirándulás.hu-n keresztül foglaljak szállás, majd még egy évet azzal, hogy élményprogramot is innen rendeljünk. Hidd el, a stresszmentes és gyors – ráadásul időtakarékos – szervezés és a gyermekek mérhetetlen boldogságot tükröző tekintete számodra is felejthetetlen emléket biztosít majd.

Kérdésed van? Írd meg nekünk:

Hasznosnak találtad?

Oszd meg ismerőseiddel a gombra kattintva: