Gyakran Ismételt Kérdések

Összegyűjtöttük azokat az osztálykirándulással, programcsomagokkal, szabadidős játékokkal és szállásokkal kapcsolatos Gyakran Ismételt Kérdéseket, amelyek a legtöbbször elhangzanak egy-egy foglalás során. Amennyiben kíváncsi vagy a kérdés válaszára, csupán kattints rá a kérdés mellett jobbra található narancssárga "+" gombra!

Kirándulásokkal kapcsolatban: 

Hogyan zajlik a kirándulás foglalása?

Osztálykirándulást nagyon egyszerűen, akár pár perc alatt foglalhatsz a weboldalunkon keresztül. Amennyiben megtaláltad a számotokra legmegfelelőbbet, a kirándulás aloldalának alján keresd az ajánlatkérő űrlapunkat. Ezen keresztül díjmentesen kérhetsz tőlünk ajánlatot. Az űrlap elküldése után 3 munkanapon belül ügyintézőnk felveszi veled a kapcsolatot. Amennyiben ez nem történne meg, írj nekünk bátran a posta@osztalykirandulas.hu címre. Ide kattintva találsz egy rövid bemutató videót a foglalás menetéről!

Írunk szerződést a kirándulás szervezéséről?

Természetesen írunk szerződést!A szerződés egyrészről biztosítékot nyújt a megrendelő számára, valamint minden fontos információt tartalmaz a kirándulással kapcsolatban.

Szükséges előleget fizetni?

Kirándulásonként eltérhet a fizetés módja. A díjbekérő elfogadását követő 3 munkanapon belül 10 vagy 40% előleget kérünk be (a kirándulások aloldalán, a megrendelés módja menüpontban részletes leírás található erről).

A helyszínen van felmerülő költség?

A helyszínen felmerülő költség pl az IFA, mosatási díj, .... Ezeket a költségeket az utazási szerződésünk "Egyéb költségek, melyeket a részvételi díj nem tartalmaz" bekezdése tartalmazza.

Mit jelent a pénzvisszafizetési garancia?

Amennyiben esős, viharos idő esetén a kültéri programok valamelyike elmarad, próbálunk egyeztetéssel más programelemet biztosítani, vagy anyagilag kompenzáljuk az elmaradt foglalkozást.

Mi a teendő létszámcsökkenés esetén?

Létszámcsökkenés esetén a kirándulást megelőző 30 napig bejelentve 10%-ig kötbérmentes (pl. 20 fő esetén 2 fő), 30 napon belüli bejelentésnél 5%-ig kötbérmentes. Nagyobb lemondás esetén az iroda felé befizetett előleg nem kerül visszafizetésre. Az Utazásszervező a kirándulás előtti napon létszámcsökkenést már nem tud elfogadni.

Mi történik, ha lemondom a kirándulást?

Teljes lemondás esetén a megrendelő 45 nappal az utazás tervezett megkezdése előtt indoklás nélkül lemondhatja az utat. Ebben az esetben költségként csak 4.000 Ft-os ügyintézői díj kerül levonásra (Ez az összeg vis major lemondás esetén is levonásra kerül).

A megrendelő 45 napon belüli teljes lemondás esetén köteles az Osztálykiárndulás.hu részére átalán kártérítést fizeni, melynek mértéke 45-36. napig az addig befizetett teljes előleg, majd a meghirdetett részvételi díj százalékában az alábbiak szerint alakul: 35-20. napig 60%, 19-10. napig 70%, 9-6. napig 80%, 5 napon belüli elállás esetén 100%. A programon (lemondás nélküli) meg nem jelenés esetén a teljes részvételi díjat meg kell fizetni.

Minden lényeges változást, lemondást írásban kell jelezni (fax,e-mail).

A feltüntetett ár az utazás díját is tartalmazza?

Nem, a feltüntetett ár az utazás díját (vonat, autóbusz, HÉV, ...) nem tartalmazza , ezt minden esetben a megrendelőnek kell megszerveznie és fizetnie.

A kísérőknek is fizetni kell?

A legtöbb programcsomagunknál 2 fő kísérő pedagógus részvétele a programokon díjmentes, többnyire csak a szállást és étkezést kell fizetnie. Ez alól kivételek lehetnek az egynapos programcsomagok (itt minimum 15 vagy 20 fős diáklétszám esetén) a két fő kísérő pedagógus ingyenesen vehet részt a programjainkon. A weboldalunkon a kirándulások aloldalán az Árak menüpontban részletes leírás található erről.

Szállásokkal kapcsolatban:

Hogyan zajlik a szállás foglalása?

Szállást nagyon egyszerűen, akár pár perc alatt foglalhatsz a weboldalunkon keresztül. Amennyiben megtaláltad a számotokra legmegfelelőbbet, a szállás aloldalának alján keresd az ajánlatkérő űrlapunkat. Ezen keresztül díjmentesen kérhetsz tőlünk ajánlatot. Az űrlap elküldése után 3 munkanapon belül ügyintézőnk felveszi veled a kapcsolatot. Amennyiben ez nem történne meg, írj nekünk bátran a posta@osztalykirandulas.hu címre. Ide kattintva találsz egy rövid bemutató videót a foglalás menetéről!

Írunk szerződést a foglalásról?

Természetesen írunk szerződést!A szerződés egyrészről biztosítékot nyújt a megrendelő számára, valamint minden fontos információt tartalmaz a megrendeléssel kapcsolatban.

Szükséges előleget fizetni?

Igen, szállásonként eltérően 10-12% előleget kérünk be, amelyet a szerződés aláírását követő 3 munkanapon belül szükséges teljesíteni.

Hogyan zajlik a fizetés?

A fizetés több részletben zajlik. Az első része az előleg, amelyet a szerződés elfogadása után, 3 munkanapon belül kell kifizetni. Ezután kapcsolatba kerültök a szállásadóval, a továbbiakban fizetendő összeg eloszlása minden esetben a szállás szolgáltatótól függ. A weboldalunkon a szállások aloldalán található megrendelés módja menüpontban erről részletesen tájékozódhatsz!

A kísérőknek is fizetni kell a szállásért?

Az általunk közvetített szállások esetében ez eltérő. A szállásadók többsége biztosít kedvezményt a csoportok részére, például minden 21. fő szállása és étkezése díjmentes. Ez a kedvezmény szállásonként eltérő! A weboldalunkon a szállások aloldalán található ÁRAK menüpontban erről részletesen tájékozódhatsz!

Mi történik, ha lemondom a szállást?

Szállás lemondás esetén a befizetett előleg nem kerül visszatérítésre. A fennmaradó összeg visszatérítése, vagy vissza nem térítése szállásfüggő. A szállások aloldalán található lemondási feltételek menüpontban erről részletesen tájékozódhatsz!

A feltüntetett ár az utazás díját is tartalmazza?

Nem, a feltüntetett ár az utazás díját (vonat, autóbusz, HÉV, ...) nem tartalmazza , ezt minden esetben a megrendelőnek kell megszerveznie, és fizetnie.

A szálláshoz van lehetőség programokat is rendelni?

Természetesen erre van lehetőség. Weboldalunkon számos szabadidős program közül válogathatsz. Lehetőséged van arra is, hogy először lefoglald a szállást, majd utána pár héttel, vagy akár hónappal foglalhatsz a szállás mellé programokat is.

Nem találtál választ a kérdésedre? Írj nekünk!