Pannonia Reformata Múzeum

Azonosító: 1442

8500 Pápa, Fő utca 6-8.
Pannonia Reformata Múzeum
Pannonia Reformata Múzeum
Pannonia Reformata Múzeum
Térkép betöltése
Kiállításaink a gyerekek életkori sajátosságait figyelembe véve lettek kialakítva. Ótemplomi kiállításunkban külön gyermeksáv, interaktív szemezgető fiókok, játékok, multimédiás tartalmak, gyereksarok és Géniusz, az Ótemplom egere várja a hozzánk érkezőket. Egyiptomi kiállításunkon Hori titkait fedezhetik fel.

Program jellemzői

  • Alacsony edzettségűeknek is
  • Beltéri
  • Fogyatékkal élöknek
  • Kulturális
  • Látnivaló

Tájékoztató

Múzeumunk, mely a Dunántúli Református Egyházkerület Tudományos Gyűjteményeinek részintézményeként, de önállóan működik, 2018 májusában rendhagyó helyszínen nyitotta meg kapuit, igazi kuriózumként színesítve a magyar múzeumi palettát. A gyönyörű, késő barokk-copf stílusban épült, puritán templom és parókiaépület az idők jártával a magyar reformátusság szimbolikus helyszínévé vált. Ma a Nemzeti Örökség Intézete által sztélével ellátott 53 történelmi emlékhely egyike, mely közös emléket állít az 1531-ben alapított, híres Pápai Református Kollégiumnak és az 1783-ban, II. József Türelmi Rendeletének szabályai szerint az udvar közepén épült, torony és harang nélküli Ótemplomnak.

Az Ótemplom karzatán kialakított „Hajlék az örökkévalóságban” címet viselő keresztyén hitvalló kiállításunk szakít a hagyományos kiállítási koncepciókkal. Üzenetét modern digitális alkalmazásokkal, kreatív elemekkel, interaktív megoldásokkal közvetíti. A gyermekeket bevonja a kiállítás felfedezésébe, aktív részvételre ösztönzi.

A több mint 3000 éves, óegyiptomi koporsó és múmia kiállításban „Hori titkai” nyomába eredhetnek a kíváncsi felfedezők. Gyűjteményünk eme különlegessége világviszonylatban is kuriózumnak számító látnivaló. Egyiptomi foglalkozásaink különlegessége, hogy a kiállító térrel egy légtérben, autentikus környezetben valósulnak meg.

A Gyűjtemények központi épületében (Március 15. tér 9.), a Könyvtár folyosóján Petőfi és Jókai diákéveit felelevenítve a nagymúltú, híres Pápai Református Kollégium életébe nyerhetnek bepillantást a diákok, megismerhetik helytörténeti értékeinket.

Az Ótemplom udvarában külön álló Alkotóműhelyünk számos lehetőséget biztosít a csoportok fogadására, akár egész napos program esetén is.

Az akadálymentesített, családbarát minősítéssel rendelkező múzeumunk központi helyen, a város szívében, közvetlenül a barokk Fő tér szomszédságában található. A vasútállomásról negyedórás, a buszpályaudvarról és az ingyenes parkolótól mindössze pár perces sétával megközelíthető.

A hozzánk érkező óvodai, iskolai, hittanos vagy gyülekezeti csoportok több múzeum- és könyvtárpedagógiai foglalkozás, különböző alkotó tevékenység és szabadidős program közül választhatnak, melyekről honlapunkon a Múzeum/Múzeumi tanulás alatt olvashatnak bővebben részletes leírással. (https://www.pannoniareformata.hu/muzeum/muzeumi-tanulas/) Ugyancsak itt találnak néhány hasznos információt is tervezett múzeumlátogatásukhoz.

 

A foglalkozások maximum létszáma 30 fő. Nagyobb csoportok esetén csoportbontásra is lehetőség van. Ez minden esetben egyedi egyeztetést igényel.

A foglalkozás helyszíne a választott múzeum- és könyvtárpedagógiai óra függvényében a múzeum vagy a könyvtár.

Reméljük, hogy ajánlónk felkeltette érdeklődését, s hamarosan személyesen is találkozhatunk a múzeum falai között, és élményekben gazdag időt tölthetünk együtt!

Nyitvatartásunkról, árainkról, kedvezményeinkről, elérhetőségeinkről és a foglalás lehetőségeiről bővebb információt honlapunkon találhatnak: www.pannoniareformata.hu

További programok a közelben

Lézerharc Veszprém
3.690 Ft-tól

Lézerharc Veszprém

Veszprém, Hungary
Kevesen lehetnek, akik még ne bújtak volna bele legalább egy számítógépes játékhős virtuális bőrébe és ne lődöztek volna halomra ilyen-olyan játékszintű és garantáltan rossz kinézetű ellenségeket. Itt az ideje az igazi harcnak, bújj végre vissza a saját bőrödbe és ragadj a kezedbe lézer fegyvert. Mutasd meg társaidnak és legfőképpen ellenfeleidnek, hogy miből faragtak, az aritmetika galaktikus ködében elvesző bináris számrendszerből, vagy kemény fából. Próbáljátok ki a lézerharcot Veszprémbe!
Buborékfoci Veszprém
3.290 Ft-tól

Buborékfoci Veszprém

Veszprém
Bújjatok bele egy felfújt gömbbe és élvezzétek, hogy focizni szabálytalankodva is lehet: fussatok neki egymásnak, ugorjatok rá vagy lökjétek fel az ellenfeleket! Legyetek rosszak, büntetlenek és sértetlenek! Tomboljátok ki magatokat és a buborék ereje legyen veletek!
Kickbike-os városnézés Veszprém
2.990 Ft-tól

Kickbike-os városnézés Veszprém

Veszprém, Óváros tér
A 2021-2022-es tanévben a program nem elérhető. Az országban egyedülálló módon fedezhetitek fel Veszprém belvárosát. Ez egy igazi élményprogram a kerékpár és a roller ötvözésével született eszközzel.
Soft-csúzlis kalandjáték Veszprém
1.190 Ft-tól

Soft-csúzlis kalandjáték Veszprém

Veszprém, Színház-kert
A 2020/2021-es tanévben a program nem elérhető. A "Soft-Csúzlis" kalandjáték játékrendszerében hasonlóságot mutat a paintball-al. Ugyanakkor ez nem igényel semmiféle védőfelszerelést. A soft-csúzli úgy lett kifejlesztve, hogy abból a kő, kavics, földrög, vagy más keményebb tárgy kiessen. Töltényként teniszlabda nagyságú, nagyon puha, de jó röptű, speciális szivacslabdát használunk, ami teljes baleset- és fájdalommentességet biztosít.
Bakonybéli Tájház kiállításai

Bakonybéli Tájház kiállításai

Bakonybél, Fő utca 15.
A Bakonybéli Tájház két házból és az úgynevezett torkospajtából álló épületeit a 19. század közepén építette a tehetős Hasprai család. A lakószobák közül a nagyobbik az 1920-as évek végi, jómódú fiatal házasok polgárosodó igényeit tükrözi, míg a kisebbikben a szülők 19. század végi életkörülményeit mutatjuk be.
Városfelfedező séta – kvízjáték Veszprém
990 Ft-tól

Városfelfedező séta – kvízjáték Veszprém

Veszprém, Óváros tér
Fedezzétek fel Veszprém belvárosát városfelfedező kvízjátékunk segítségével. Kaptok egy térképet egy feladványt és egy lekaparható festékkel eltakart megoldólapot. Az a 3 fős csapat nyer, aki a térkép segítségével megtalálja a belváros legérdekesebb pontjait, majd a legkevesebb rossz kaparással válaszolja meg a kvízkérdéseket.
Vakfoci Veszprém
3.290 Ft-tól

Vakfoci Veszprém

Veszprém, Jutasi út 21.
Vakfocizás!? Rendben, hogy csörög a focilabda, de csak a fülre hagyatkozni? Igen, a foglalkozás végén. De addig ott van a társad, aki a szemed, a segítséged és az AVATÁROD is egyben! Saját fejlesztésű, roppant szórakoztató szabadidős programunk az egyik legjobb önbizalom, bizalom és bátorságfejlesztő rekreációs játék a szabadidős foglalkozások piacán.
Íjászok viadala Veszprém
3.290 Ft-tól

Íjászok viadala Veszprém

Veszprém
Az Íjászok viadala a felejthetetlen élményekre éhezők játéka. Az Európában gyártott és a legmagasabb biztonsági tanúsítvánnyal rendelkező, "szivacsozott" végű nyílvessző csapat-csapat, ember-ember elleni küzdelmet tesz lehetővé. A felhőtlen játékörömöt a 4db egymásra épülő játék, a találatok fájdalommentessége és az arcot, szemet pluszban védő arcmaszk garantálja.
Múltfürkész kvízjáték Veszprém
890 Ft-tól

Múltfürkész kvízjáték Veszprém

Veszprém, Vár utca, Hungary
A klasszikus tárlatvezetés helyett járjátok végig és ismerjétek meg a Veszprémi Székesegyházat a múltfürkész kvízjátékunkkal. Kaptok egy térképet egy feladványt és egy lekaparható festékkel eltakart megoldólapot. Az a 3 fős csapat nyer, aki a legkevesebb hibával válaszolja meg a kérdéseket.
Cool-túra városfelfedező kvízjáték Veszprém
990 Ft-tól

Cool-túra városfelfedező kvízjáték Veszprém

Veszprém, Óváros tér
Járjátok be egy kényelmes sétával Veszprém történelmi belvárosának leghangulatosabb részeit cool-túra térképünk és a rajta bejelölt pontokhoz íródott kvízkérdések iránymutatásával. A kvízkérdésekre adott válaszaitok helyességét egy lekaparható festékkel eltakart megoldólappal ellenőrizhetitek. Az a 3 fős csapat nyer, aki a térkép segítségével megtalálja a belváros legérdekesebb pontjait, majd a legkevesebb rossz kaparással válaszolja meg a kvízkérdéseket.
Élménylabor – interaktív játékok Veszprém
3.290 Ft-tól

Élménylabor – interaktív játékok Veszprém

Veszprém, Elnökök ligete
Új interaktív játékrendszerünkre jellemző az eredetiség, a szó szerinti gigantizmus, illetve az egyszerű nagyszerűség. A következő játékelemek garantált szórakozást és a szükségszerűen kialakuló együttműködésből is fakadóan felejthetetlen közös élményeket nyújtanak: Óriás beerpong, Pálcapeca, Létragolf, Tenyértollas, Talpaló, Frizbikosár.