0 Ft-tól-tól
0
(0 értékelés)
Ajánlatkérés
0 (Nincs értékelés)

Program információk

Múzeumunk, mely a Dunántúli Református Egyházkerület Tudományos Gyűjteményeinek részintézményeként, de önállóan működik, 2018 májusában rendhagyó helyszínen nyitotta meg kapuit, igazi kuriózumként színesítve a magyar múzeumi palettát. A gyönyörű, késő barokk-copf stílusban épült, puritán templom és parókiaépület az idők jártával a magyar reformátusság szimbolikus helyszínévé vált. Ma a Nemzeti Örökség Intézete által sztélével ellátott 53 történelmi emlékhely egyike, mely közös emléket állít az 1531-ben alapított, híres Pápai Református Kollégiumnak és az 1783-ban, II. József Türelmi Rendeletének szabályai szerint az udvar közepén épült, torony és harang nélküli Ótemplomnak.

Az Ótemplom karzatán kialakított „Hajlék az örökkévalóságban” címet viselő keresztyén hitvalló kiállításunk szakít a hagyományos kiállítási koncepciókkal. Üzenetét modern digitális alkalmazásokkal, kreatív elemekkel, interaktív megoldásokkal közvetíti. A gyermekeket bevonja a kiállítás felfedezésébe, aktív részvételre ösztönzi.

A több mint 3000 éves, óegyiptomi koporsó és múmia kiállításban „Hori titkai” nyomába eredhetnek a kíváncsi felfedezők. Gyűjteményünk eme különlegessége világviszonylatban is kuriózumnak számító látnivaló. Egyiptomi foglalkozásaink különlegessége, hogy a kiállító térrel egy légtérben, autentikus környezetben valósulnak meg.

A Gyűjtemények központi épületében (Március 15. tér 9.), a Könyvtár folyosóján Petőfi és Jókai diákéveit felelevenítve a nagymúltú, híres Pápai Református Kollégium életébe nyerhetnek bepillantást a diákok, megismerhetik helytörténeti értékeinket.

Az Ótemplom udvarában külön álló Alkotóműhelyünk számos lehetőséget biztosít a csoportok fogadására, akár egész napos program esetén is.

Az akadálymentesített, családbarát minősítéssel rendelkező múzeumunk központi helyen, a város szívében, közvetlenül a barokk Fő tér szomszédságában található. A vasútállomásról negyedórás, a buszpályaudvarról és az ingyenes parkolótól mindössze pár perces sétával megközelíthető.

A hozzánk érkező óvodai, iskolai, hittanos vagy gyülekezeti csoportok több múzeum- és könyvtárpedagógiai foglalkozás, különböző alkotó tevékenység és szabadidős program közül választhatnak, melyekről honlapunkon a Múzeum/Múzeumi tanulás alatt olvashatnak bővebben részletes leírással. (https://www.pannoniareformata.hu/muzeum/muzeumi-tanulas/) Ugyancsak itt találnak néhány hasznos információt is tervezett múzeumlátogatásukhoz.

 

A foglalkozások maximum létszáma 30 fő. Nagyobb csoportok esetén csoportbontásra is lehetőség van. Ez minden esetben egyedi egyeztetést igényel.

A foglalkozás helyszíne a választott múzeum- és könyvtárpedagógiai óra függvényében a múzeum vagy a könyvtár.

Reméljük, hogy ajánlónk felkeltette érdeklődését, s hamarosan személyesen is találkozhatunk a múzeum falai között, és élményekben gazdag időt tölthetünk együtt!

Nyitvatartásunkról, árainkról, kedvezményeinkről, elérhetőségeinkről és a foglalás lehetőségeiről bővebb információt honlapunkon találhatnak: www.pannoniareformata.hu

Rates & availability

Rental's Location

Reviews

0/5
Nincs értékelés
(0 értékelés)
Sleep
0/5
Location
0/5
Service
0/5
Clearness
0/5
Rooms
0/5
0 review on this Rental - Showing 1 to 0

Write a review

0 Ft-tól
0 (Nincs értékelés)

Owner

Keress minket bátran!

Telefon

89/311-014