legjobb szabadidős programok

A legjobb játékok osztálykirándulásra

Szerző: | 2018. feb. 20. | Blog, Hasznos tippek, Kirándulás szervezés, Osztálykirándulás játék

Egy osztálykirándulás szervezése során a szabadidős programok kitalálása és lebonyolítása talán az egyik legnehezebb feladat. Egy megfelelő játék kiválasztása során egyszerre több kérdést is szem előtt kell tarnod: Vajon az osztály minden tagja élvezni fogja? Minden edzettségi szint mellett játszható? Milyen játékban tud minden diák aktívan részt venni? Ezekre a kérdésekre válaszolva – kibővítve pár fontos gondolattal – szedtük össze Neked az általunk javasolt legjobb programokat, amelyeket osztálykiránduláson játszhattok. 🙂 

Buborékfoci

kültéri | élményprogram | alacsony edzettségűeknek is

Mi az a buborékfoci?

A buborékfoci az elmúlt évek egyik legnépszerűbb játéka lett a szabadidős programok között! A játékosok egy nagy átlátszó buborékgömb belsejében elhelyezkedve, annak teljes védelmét élvezve, szabadon lökdösődhetnek, ütközhetnek egymással és akár a talajjal. Az élmények kiteljesedését 3 játékunk, a taszigálós buborék szumó, a “székfoglalós” kakukktojás és a klasszikus focizásra hajazó buborékfoci garantálja. A buborékgömbbel játszott játékainkat már 1. osztályos kortól ajánljuk, mivel két méretben vannak “buborékgömbjeink”. Az alsótagozatos osztályokat kérnénk, hogy jelezzék az életkort.

Buborékfoci előnye

 • Teljes erőbedobás esetén sincs sérülés az ütközéseknél.
 • Egy-egy játék 3-5 percig tart, ami után a csapatok, játékosok váltják egymást, így osztály létszámtól függetlenül mindenki részt tud venni a játékban, és még az alacsony edzettségűek is élvezik a versengéseket.
 • Az osztály legerősebb tanulója is legyőzhető, akár a leggyengébb által is. Ez által kisebb, önbizalom növelő csodákat is megélhetnek a játékosok.
 • Az egyetlen olyan büntetlenül játszható játékunk, ahol gyakorlatilag az a szabály, hogy nincs szabály.

Buborékfoci ára

A buborékfoci árait településekre bontva megtalálod ide kattintva.

Osztálykirándulás tippek, ötletek és ajánlók hétről hétre! Kérj értesítést Messenger üzenetben! →

Sárkányhajózás

kültéri | élményprogram | sportos

Mi az a sárkányhajózás?

A sárkányhajó egy 12,5 méter, stabil faváltó műanyag gyantával bevont egyedi fesésű “vízi jármű”, amely a kenuk családjához áll a legközelebb az evezés technikája miatt. A hajókhoz mindenkinek saját mentőmellényt (30 kg – 130 kg-ig) és választható, három méretű lapátot adunk. A fedélzeten 10 sor ülést használunk, minden sorban kényelmesen elfér 2-2 fő bal, vagy jobb oldalt (attól függően, kinek melyik a kényelmesebb:)). A sárkányhajózás programunk elengedhetetlen kelléke a dob, amely a ritmusért és az alaphangulatért felelős. A hajó dobosát, aki az evezés összehangolásáért felel, magatok közül választjátok ki. A sárkányhajót irányító animátoraink pedig kellő vízi jártassággal és tapasztalattal rendelkező szakemberek, akik az utazás során hasznos információkkal látják el a programon résztvevő diákokat. Sárkányhajózás programjainkat Esztergomban, Balatonfüreden, a Velencei-tavon és az idei évtől kezdve Orfűn is igénybe vehetitek. 

A sárkányhajózás menete

 1. Kapitány-kormányosunk a helyszínen fogadja a csoportot és rövid, de lényegre törő balesetvédelmi oktatás után kiosztja a kötelezően viselendő mentőmellényeket és evező lapátokat.
 2. Rövid szárazföldi lapátkezelési oktatás után a párokba állított sárkányhajó-legénységet/leányságot hajóba szállítja.
 3. Az evezős pozíciók elfoglalása után, de még a part mellett, tapasztalati úton bizonyítja a remegősebb kezűek és a gyúlékonyabb matrózgatyát felvevők számára sárkányhajóink páratlan stabilitását, megbízhatóságát.
 4. Az evezés és a gyönyörű vízi élőhelyek látványa által okozott fantasztikus élményt tovább fokozzuk evezés közbeni játékos páros feladatokkal és iramjátékokkal.
 5. Kikötés és az eszközök elpakolása után a sárkányhajó-kapitány értékeli a matrózok/matrózinák munkáját és átadja a valószínűsíthető csoportos megfelelést bizonyító sárkányleheletnyi oklevelet.

Sárkányhajózás árak

A sárkányhajózás árait településekre bontva megtalálod ide kattintva.

Íjászok Viadala

kültéri | élményprogram | alacsony edzettségűeknek is

Mi az az íjászok viadala?

A foglalkozás elején a kezdő íjászok képzést kapnak az íj és nyílvessző használatáról, a céltábla eltalálásának mikéntjéről. A védő arcmaszkok felhelyezése után már csapat küzd csapat ellen. Egymással szemben állva, vezényszóra adnak le sortüzeket. A harmadik szakaszban már behatárolt pályán, fedezékeket használva, mozgásból küzdenek egymás ellen a csapatok. Az utolsó játék egy igazi harci helyzetet, egy várostromot szimulál védőkkel és támadókkal. A programot már 1. osztályos kortól ajánljuk,  mivel több “erősségben” rendelkezünk íjakkal. Az alsó tagozatos osztályokat kérnénk, hogy jelezzék az életkort ügyintézőinknek.

Az íjászok viadala program előnye

 • A kimondottan erre a játékra tervezett eszközök minősége miatt nincs a játékból kifolyólag sérülési lehetőség.
 • Minden játékos fejét teljes mértékben védő arcmaszkot kap a játékhoz.
 • A program egy egész életre szóló hobbivá emelheti az íjazást.
 • Egy-egy játék 4-7 percig tart, ami után a csapatok, játékosok váltják egymást, így alacsony edzettségűek is élvezik a versengéseket.
 • Egyszerre akár 18 íjász is vetélkedhet, tehát akár egy 36 fős osztályt is nagy intenzitással le tud kötni a program
 • Az osztály legerősebb tanulója is legyőzhető, akár a leggyengébb által is. Ez által kisebb, önbizalom növelő csodákat is megélhetnek a játékosok.

Íjászok viadala ár

Az íjászok viadala árait településekre bontva megtalálod ide kattintva.

Osztálykirándulás tippek, ötletek és ajánlók hétről hétre! Kérj értesítést Messenger üzenetben! →

Kickbike-os városnézés

kültéri | élményprogram | alacsony edzettségűeknek is

Mi az a kickbike-os városnézés?

Ez egy olyan kétkerekű városnéző eszköz, amely a kerékpár és a roller ötvözéséből született. Bicikli kerekeinek köszönhetően a sétával ellentétben  könnyedséggel és fiatalosan fedezhetjük fel a belvárost és a gyalogosan eddig “elérhetetlennek” tűnő városrészeket, látványosságokat. Első és hátsó profi fékrendszere biztosítja a biztonságos megállást. Súlya mindössze 9 kg. A programot 2. osztályos kortól ajánljuk.

A kickbike-os városnézés előnyei:

 • Gyors és könnyed haladás megállókkal.
 • Tapasztalt túravezetőt biztosítunk, aki a látnivalókat is bemutatja.
 • A legbiztonságosabb, idegenvezetőkkel egyeztetett útvonalon haladnak csoportjaink.

Kickbike-os városnézés árak

A kickbike-os városnézés árait településekre bontva megtalálod ide kattintva.

Szabaduló szoba

kültéri | élményprogram | alacsony edzettségűeknek is

Mi az a szabaduló szoba?

A játék alaptörténete köré logikai és készségfejlesztő feladványokat és gyakorlatias feladatokat alkottunk meg. A program során a résztvevők a kezdetben összefüggéstelennek tűnő tárgyak és feladványokat mentén elindulva egyre közelebb kerülnek a végső kiszabadulást jelentő megoldás felé.

A hagyományos szabaduló szobával ellentétben az általunk kifejlesztett játék nem helyhez kötött, ahogy az általunk kínált szabadidős programok többsége sem az. Animátorunk a csoport szállására szállítja ki a szabaduló szetteket, melyekben különféle kiegészítők találhatóak (dobozok hagyományos és számzáras lakatokkal, feladványok, feladványokhoz köthető tárgyak pl.: térkép, tükör, kulcsok stb).

A részvevőket 2-6 fős csoportokra osztjuk, majd a játék ismertetése után minden csoport a saját szabaduló szettjével elkülönül (szobákba, társalgóba, közösségi terekbe) és elkezdődik a játék. A csapatok önállóan versenyeznek az idővel (60 perc) és az ellenfelekkel. Az a csapat nyer, aki a legrövidebb idő alatt “jut ki”. A program végén animátorunk értékeli a csapatokat és oklevelet állít ki az osztálynak.

Jelenleg két típusú szabadulószoba játékunk rendelhető, az egyik Egyiptomba kalauzolja a kis régészeket, a másikon pedig egy tengeralattjárós expedíción vehettek részt. (Eláruljuk neked, hogy csapatunk egy harmadik választható témán is dolgozik, ami ugyancsak hasonlóan szórakoztatónak és fejtörőnek ígérkezik) 🙂 

A szabaduló szoba előnyei:

 • Teljes kikapcsolódást biztosít.
 • Edzettséget nem igényel.
 • Egyszerre akár 36 fő is játszhatja.
 • A csoportok nem csak az idővel, hanem egymással is versenyeznek.
 • A korrekt rangsorolást az sms-ben kiküldött megfejtés ideje garantálja.
 • Bármely szálláshelyen és esős időben is játszható.
 • Az animátor az esetlegesen kisebb, vagy gyengébb képességű csoportoknak is tud “észrevétlenül” segíteni.

Szabaduló szoba ár

A szabaduló szoba árait településekre bontva megtalálod ide kattintva.

Milyen szabadidős programok várnak még rátok?

 

Cikkünkben rövid leírást adtunk az általunk javasolt 5 játékról, amelyek mindegyikét bátran ajánljuk az osztályfőnökök számára egy kirándulás szervezése során. Természesen a felsorolt szabadidős programok mellett is számos nagyszerű aktivitás létezik! Gondolunk itt a szoft-csúzlis kalandjátékra, kerékpározásra, várostörténeti kvízzel egybekötött városfelfedező sétára, cool-túrára, csapatépítő ügyességi játékokra és a számos szolgáltató által kínált programokra. Utóbbi sokszor költségesebb megoldás, de élményt nyújthat a kiránduló diákok számára. Oldalunkon összegyűjtöttünk számos szabadidős programot, amelyek között szabadon böngészhetsz!

 

Osztálykirándulás tippek, ötletek és ajánlók hétről hétre! Kérj értesítést Messenger üzenetben! →

Hasznosnak találtad?

Oszd meg ismerőseiddel a gombra kattintva: