Városfelfedező séta – kvízjáték

Fedezzétek fel városainkat!

Országszerte számos településen kipróbálható!

Mi az a Városfelfedező séta – kvízjáték ?

Fedezzétek városaink belvárosait városfelfedező kvízjátékunk segítségével. Kaptok egy térképet egy feladványt és egy lekaparható festékkel eltakart megoldólapot. Az a 3 fős csapat nyer, aki a térkép segítségével megtalálja a belváros legérdekesebb pontjait, majd a legkevesebb rossz kaparással válaszolja meg a kvízkérdéseket.

A belvárosok térképén bejelöltük a látnivalókat, nevezetességeket, majd beszámozva „láncra fűztük” ezeket. Ezek után mindegyik számozott látnivalóhoz írtunk egy tömör, frappáns, „idegenvezetői” szöveget és feltettünk egy témához illő kvízkérdést. A válasz a fejünkben, vagy a lekaparható festékkel eltakart megoldókulcson található meg.  A játékot már 7. osztályos kortól ajánljuk.

Szentendre

A Városfelfedező séta – kvízjáték menete

Házigazdánk a csoportot 2-3 fős csapatokra bontja, kiosztja a szükséges térképeket, a kvízkérdéseket is tartalmazó, városismereti feladatlapokat, valamint egy válaszadáshoz szükséges, lekaparható festékkel eltakart megoldókulcsot. A térképen bejelölt útvonalon számos pont szerepel, melyekhez egy-egy kérdés tartozik. A csapatoknak önállóan kell megtalálniuk a pontokat, majd kitalálniuk a helyes válaszokat a kérdésekre.  A program során az a csapat nyer, amelyik a legkevesebb rossz kaparással válaszolja meg a kvízkérdéseket.

Szentendre

A Városfelfedező séta – kvízjáték előnyei:

  • garantáltan végig vezeti a játékosokat a legszebb útvonalon
  • teljes kikapcsolódást biztosít
  • edzettséget nem igényel
  • egyszerre akár 60 fő is játszhatja
  • életkori sajátosságoknak jobban megfelelve idegenvezetést is helyettesíthet
  • a start- és a célhely ugyan az
  • gyenge esős időben is végezhető
vcoolnagy1

Városfelfedező séta – kvízjáték részletei

Időtartam:

1,5 -2 óra

Városfelfedező séta elemei:

Feladatlap, térképpel és lekaparható festékkel eltakart megoldókulcs

További információk:

7. osztályos kortól ajánljuk. A foglalkozást animátor vezeti. 2-3 fős csoportok játszhatják A csoportok az idővel nem versenyeznek, de az animátor által megadott határidőre vissza kell érniük az indulási ponthoz. Az osztály számára a részvételről emléklapot állítunk ki

Példa egy kérdésre:

A templom előtt áll a város legrégibb szobra, mely a folyók, hidak, hajósok, vízimolnárok, halászok védőszentjét, a gyónási titok mártírját ábrázolja. Ki ő?

  • Szent Erzsébet
  • Szent Gellért
  • Nepomuki Szent János
Szentendre

 

Kapcsolati űrlapElérhetőségeink

Pannon-Servus Utazási Iroda 7624 Pécs, Szigeti út 89. Tel.:  72/872-450, 70/582-7000, 20/440-9545, 30/656-2264 Fax: 72/215-202 E-mail: posta@osztalykirandulas.hu Engedély száma: U – 001265

Nyitva tartás: Hétfő – Péntek: 08:00 – 17:00 Szombat, vasárnap: zárva