Szállás részletei

Szálláshely típusa

Jurtaszállás

Befogadóképessége

43 fő

Szobák

Összesen 8 jurtából áll a jurtatábor, ezekből 7 db 5 férőhelyes, 1 pedig 4 fős (családi jurta franciaággyal). Elszállásolási kapacitásunk a jurtákban így 39 fő. Szükség esetén egy pót tábori sátor (nem jurta) is igénybe vehető 4 fő részére, ezzel 43 főt tudunk összesen elszállásolni.
A vendégek éjjel a nyitott jurtatetőn át láthatják a csillagos eget és hallják a lovak mozgásának neszeit, így a természettel harmóniában, a lovakkal testközelben pihenhetnek, ahogy egykor őseink, több, mint 1000 éve.
 

Étkezés

Kapacitásunk függvényében előzetes egyeztetés szerint tudunk meleg ételt biztosítani a csoportoknak 4.500 Ft/fő (ebéd vagy vacsora) áron. A csoportok részére saját főzési lehetőség (bográcsozó hely, tűzifa) biztosított. További étkezési lehetőség a helyi vendéglátók nyitvatartása szerint. Erről kérjük, tájékozódjanak előre. 
 

Fűtés

A szálláshely nem fűthető.

Szolgáltatások

50 férőhelyes közösségi jurta tűzrakó hellyel: 8 asztal + tálalóasztal, nagyméretű sütőrostély, bográcsakasztó helyek, mosogató, hűtőszekrény
Parkoló személyautóknak, autóbuszoknak
Tágas tér a szállás körül: ligetek, tóparttal 
Ménes-és gulyalátogató csoportprogramok 
Méneslátogató sztyeppevonat

Nyitvatartás

Április 1-október 31.

Kirándulási és programlehetőségek

Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark
Kirándulás Szegedre, Kiskunmajsára (Termálfürdő)  

Egyéb információk

Itt él Magyarország egyetlen Akhal Teke ménese. Ezek a lovak azonos fajtájúak a honfoglalás lovával. Ezen a területen olyan szálláshelyet sikerült létre hozni, amely illik a fajtához és a történelmi korhoz is, amit megidéz. Az eredeti mongol és kazák jurták a ligetes tóparton úgy helyezkednek el, mint hajdanán a legelő ménesek mellett a jurtaszállások. (Üdülési csekket nem tud elfogadni a szállásadó.)  NTAK regisztrációs szám: EG20017569

Érkezés - Távozás

A szálláshelyet érkezéskor 14 órától lehet elfoglalni és távozáskor 10 óráig kell elhagyni.