4.000 Ft-tól-tól
0
(0 értékelés)
Ajánlatkérés
0/5
Nincs értékelés (0 értékelés)

Szállás információk

A Dél-Zselic gyönyörű lankái között, természetvédelmi területen fekszik hazánk egyik első ökológiai faluja, Gyűrűfű. A hajdan virágzó kis település a hetvenes években elnéptelenedett. A régi falu helyén az 1990-es évek közepén telepedett le a mai rohanó, túlcivilizált, városi életformát elhagyó néhány család. Gyűrűfű az elpusztult falu újjászületésének példájává vált Magyarországon. A jelenleg itt lakó 10 család igyekszik ötvözni a hagyományos és a modern életformát, s tőlük telhetően takarékosan, környezettudatosan élnek. Az ideérkező csoportok egy 10 ágyas, 2002-ben épült napkollektoros vályogházban, illetve 2 db 10 személyes jurtában (külön a fiúknak és a lányoknak) alszanak. A vendégház a jurtákkal Gyűrűfű ökofalu központjában, a vasútállomástól 7 km-re, a buszmegállótól 4 km-re található. A csomagok szállításában segít a szállásadó. 

Szálláshely típusa:

Vendégház és jurták


Befogadóképessége:

30+5 fő


Szobák:

4 szoba van a vendégházban és 2  jurta a portán. Összesen  2 db 2 ágyas, 2 db 3 ágyas szoba és 2 db 10 fős jurta. A 2 db 2 ágyas szoba a vendégház emeletén található. Egyikben franciaágy, a másikban 2 db egyszemélyes ágy található, beépített szekrényekkel. A vendégház földszintjén 2 db 3 személyes szoba van. Itt 1-1franciaágy és 1-1  egyszemélyes ágy  áll. A szobákhoz fürdőszoba tartozik. A jurták kör alakú, hajópadlózott építmények. 10-10 kárpitozott szivacs található bennük. Kültéri komposzttoalett és szintén kültéri, napkollektoros zuhanyzókkal felszerelt, víztakarékos csapokkal beépített zuhanyzó tartozik hozzájuk.


 

Étkezés

A csoportok a vendégház és a lányoknak fenntartott jurta között lévő, szabadtéri,  fedett étkezőben étkeznek. A reggeli, uzsonna, vacsora helyben készül. Az ebédet a közeli város étterméből szállítják és helyben szolgálják fel. A vendégház konyhájában vannak székek, asztal, hűtő, mosogató és polcok.
(Az étkezéseket a szálláshellyel külön kell egyeztetni.)


Fűtés

A jurták nem fűthetők (15 fős csoportokig a vendégház fűthető).


Szolgáltatások

Szalonnasütési és bográcsozási lehetőség
Étkező és főzési lehetőség
Lovaglás
Íjászat
Játszótér
Focizási lehetőség az udvarban


Nyitvatartás

Április 15 – október 15.


Kirándulási és programlehetőségek

Természetismereti programok: A Fekete-hegy meghódítása – kalandos földvár túra,   Fűben, fában orvosság,- a gyógynövények világa
Ember és Természet – tanösvény túra
Ökológia: szelíd energiaösvény, napkollektor készítés; környezetvédelem a mindennapokban; vályogépítészet;
Hagyományőrzés: lovaglás; íjászkodás; pillantás a Honfoglalás korába; kemencében sütés
Sport: tájékozódási ismeretek, tájfutás; éjszakai túrázás; közösségfejlesztő játékok
Kirándulás Ibafára (7 km) – a Pipamúzeum megtekintése


Egyéb információk

A szálláshelyhez 1 hektáros kert tartozik. Tűzrakó hely, fedett kemence, játszótér, lóistálló, futószáras kör, íjászpálya, szelíd energiaösvény, háziállatok (kutya, macskák) vannak. A portáról indul a 3 km hosszú Szent László tanösvény. Átmenő forgalom nincs. Mindenkinek hoznia kell magával hálózsákot.


Érkezés – Távozás

A szálláshelyet érkezéskor 14 órától lehet elfoglalni és távozáskor 10 óráig kell elhagyni. Csomagmegőrzésre van lehetőség.


Árak a 2024-es évre (diákcsoportok részére):

Vendégház 3 vagy több éjszaka esetén (szállás ellátás nélkül): 6.000 Ft/fő/éj
Vendégház 1 vagy 2 éjszaka esetén (szállás ellátás nélkül): 7.000 Ft/fő/éj

Jurták (szállás ellátás nélkül): 4.000 Ft/fő/éj*
*A jurtás elhelyezés esetén hálózsákot és kispárnát vinni kell.

Az étkezést illetően a szálláshellyel külön kell egyeztetni.

A helyszínen idegenforgalmi adót kell még fizetni, melynek mértéke
200 Ft/fő/éj (18 éven felüliekre vonatkozik).

További információk

Check In 12:00 pm
Check Out 12:00 pm
További információk

Megrendelés módja

A megrendelésnél 10%-ot kell befizetni 3 munkanapon belül majd további 30%-ot kell fizetni a szállásadónak az érkezés előtt 60 nappal. A fennmaradó összeget a helyszínen kell kifizetni.

Lemondási feltételek

A szállásadó kipostázott szerződése szerint: Ha használatba vevő a szolgáltatás igénybe vétele előtt azt részben vagy egészben lemondja, a szerződött használati díj értékének meghatározott részét kártérítésként köteles kifizetni. Ennek mértéke: 0-5 napon belüli lemondás esetén 75%, 6-14 napon belüli lemondás esetén 50%, 15-35 napon belüli lemondás esetén 30%, 36-60 napon belüli lemondás esetén 15% a használatba adót illeti. A létszámon az érkezés napja előtt 2 napig lehet módosítani.
Mind

Availability

Owner

Keress minket bátran!

Email

[email protected]

Telefon

70/676-1136, 70/676-1140

További lehetőségek

Ajándék játékok szállásfoglalóknak!