Túrautak a Kiskunsági Nemzeti Parkban Kecskemét

Azonosító: 5896

6000 Kecskemét, Liszt Ferenc u. 19.
Túrautak a Kiskunsági Nemzeti Parkban Kecskemét
Túrautak a Kiskunsági Nemzeti Parkban Kecskemét
Túrautak a Kiskunsági Nemzeti Parkban Kecskemét
Térkép betöltése
A Kiskunsági Nemzeti Parkot az a cél vezérli, hogy mindazok, akik felkeresik a Duna-Tisza közének féltve őrzött tájait, a természetben történő élményszerzésen keresztül megerősödjenek a természet szeretetében és tiszteletében. A Park változatos oktatási, ismeretterjesztési, turisztikai és szabadidős lehetőségeket kínál a látogatók részére, ugyanakkor a védett területeken megfelelő feltételeket és kereteket biztosít a természetjárás, a túrázás, a lovaglás hódolóinak és a pihenni vágyóknak.

Program jellemzői

 • Alacsony edzettségűeknek is
 • Kültéri
 • Látnivaló
 • Sportos

Tájékoztató

Túrautak a Kiskunsági Nemzeti Parkban

A Kiskunsági Nemzeti Parkot az a cél vezérli, hogy mindazok, akik felkeresik a Duna-Tisza közének féltve őrzött tájait, a természetben történő élményszerzésen keresztül megerősödjenek a természet szeretetében és tiszteletében.
A Kiskunsági Nemzeti Park változatos oktatási, ismeretterjesztési, turisztikai és szabadidős lehetőségeket kínál a látogatók részére. Ugyanakkor a védett területeken megfelelő feltételeket és kereteket biztosít a természetjárás, a túrázás, a lovaglás hódolóinak illetve a pihenni vágyóknak.

Akiknek csak néhány órájuk van a Kiskunsági Nemzeti Park megismerésére, azoknak a bemutató helyek ajánlottak, mint pl. a Természet Háza vagy olyan területek, melyek kevesebb időt vesznek csak igénybe. A hosszabb ideig itt időző látogatok részére, pedig a tanösvények és a területen található túra útvonalak és létesítmények tekinthetők meg.

Jelzett túrautak a Kiskunsági Nemzeti Park Területein:

 • Bugaci piros kereszt: Bugaci Karikás Csárda – Pásztormúzeum /Hittanya vasúti megállóhely
  Hosszúság: 12 km, hurok jellegű útvonal
  Érintett védett terület: KNP Bugac
 • Kolon-tavi sárga sáv: Izsák vasútállomás – Soltszentimre vasútállomás – Kiskőrös
  Hosszúság: 35 km
  Érintett védett terület: KNP, Izsáki Kolon–tó
 • Császártöltési kék négyzet: Császártöltés, Csala csárda – Hajósi pincék
  Hosszúság: 20 km
  Érintett védett területek: Császártöltési Vörös–mocsár TT, Hajósi kaszálók TT
 • Országos piros sáv: Ladánybene – Petőfiszállás
  Hosszúság: 100 km
  Érintett védett területek: KNP Fülöpházi buckavidék, KNP Orgoványi rétek, KNP Bugac
 • Alföldi kék sáv: Bajai Duna- híd – Öttömős
  Hosszúság: 130 km
  Érintett védett területek: Kéleshalmi homokbuckák TT, Hajósi kaszálók TT
 • Zöld sáv
  Lakitelek – Tőserdő – Tiszaalpár
  Hosszúság: 4 km
  Érintett védett terület: KNP Szikra és az Alpári–rét
  Magas vízállás esetén nem járható.

Bővebb információ a fenti telefonszámon kérhető.

További programok a közelben

Kickbike-os városnézés Kecskemét
2.990 Ft-tól

Kickbike-os városnézés Kecskemét

Kecskemét, Műkertvárosi Sportcentrum - Mártírok útja
Az országban egyedülálló módon fedezhetitek fel Kecskemét belvárosát. Ez egy igazi élményprogram a kerékpár és a roller ötvözésével született eszközzel.
Lézerharc Kecskemét
2.980 Ft-tól

Lézerharc Kecskemét

Kecskemét, Hungary
Kevesen lehetnek, akik még ne bújtak volna bele legalább egy számítógépes játékhős virtuális bőrébe és ne lődöztek volna halomra ilyen-olyan játékszintű és garantáltan rossz kinézetű ellenségeket. Itt az ideje az igazi harcnak, bújj végre vissza a saját bőrödbe és ragadj a kezedbe lézer fegyvert. Mutasd meg társaidnak és legfőképpen ellenfeleidnek, hogy miből faragtak, az aritmetika galaktikus ködében elvesző bináris számrendszerből, vagy kemény fából. Próbáljátok ki a lézerharcot Kecskeméten!
Cool-túra városfelfedező kvízjáték Kecskemét
890 Ft-tól

Cool-túra városfelfedező kvízjáték Kecskemét

Kecskemét, Szabadság tér
Járjátok be egy kényelmes sétával Kecskemét történelmi belvárosának leghangulatosabb részeit cool-túra térképünk és a rajta bejelölt pontokhoz íródott kvízkérdések iránymutatásával. A kvízkérdésekre adott válaszaitok helyességét egy lekaparható festékkel eltakart megoldólappal ellenőrizhetitek. Az a 3 fős csapat nyer, aki a térkép segítségével megtalálja a belváros legérdekesebb pontjait, majd a legkevesebb rossz kaparással válaszolja meg a kvízkérdéseket.
Vakfoci Kecskemét
2.980 Ft-tól

Vakfoci Kecskemét

Kecskemét, Wakeboard Pálya
Vakfocizás!? Rendben, hogy csörög a focilabda, de csak a fülre hagyatkozni? Igen, a foglalkozás végén. De addig ott van a társad, aki a szemed, a segítséged és az AVATÁROD is egyben! Saját fejlesztésű, roppant szórakoztató szabadidős programunk az egyik legjobb önbizalom, bizalom és bátorságfejlesztő rekreációs játék a szabadidős foglalkozások piacán.
Városfelfedező séta – kvízjáték Kecskemét
890 Ft-tól

Városfelfedező séta – kvízjáték Kecskemét

Kecskemét, Szabadság tér
Fedezzétek fel Kecskemét belvárosát városfelfedező kvízjátékunk segítségével. Kaptok egy térképet egy feladványt és egy lekaparható festékkel eltakart megoldólapot. Az a 3 fős csapat nyer, aki a térkép segítségével megtalálja a belváros legérdekesebb pontjait, majd a legkevesebb rossz kaparással válaszolja meg a kvízkérdéseket.
Buborékfoci Kecskemét
2.980 Ft-tól

Buborékfoci Kecskemét

Kecskemét
Bújjatok bele egy felfújt gömbbe és élvezzétek, hogy focizni szabálytalankodva is lehet: fussatok neki egymásnak, ugorjatok rá vagy lökjétek fel az ellenfeleket! Legyetek rosszak, büntetlenek és sértetlenek! Tomboljátok ki magatokat és a buborék ereje legyen veletek!
Íjászok viadala
2.980 Ft-tól

Íjászok viadala Kecskemét

Kecskemét
Az Íjászok viadala a felejthetetlen élményekre éhezők játéka. Az Európában gyártott és a legmagasabb biztonsági tanúsítvánnyal rendelkező, "szivacsozott" végű nyílvessző csapat-csapat, ember-ember elleni küzdelmet tesz lehetővé. A felhőtlen játékörömöt a 4db egymásra épülő játék, a találatok fájdalommentessége és az arcot, szemet pluszban védő arcmaszk garantálja.
Soft-csúzlis kalandjáték Kecskemét
930 Ft-tól

Soft-csúzlis kalandjáték Kecskemét

Kecskemét, Katona József Park, Vasútállomás
A "Soft-Csúzlis" kalandjáték játékrendszerében hasonlóságot mutat a paintball-al. Ugyanakkor ez nem igényel semmiféle védőfelszerelést. A soft-csúzli úgy lett kifejlesztve, hogy abból a kő, kavics, földrög, vagy más keményebb tárgy kiessen. Töltényként teniszlabda nagyságú, nagyon puha, de jó röptű, speciális szivacslabdát használunk, ami teljes baleset- és fájdalommentességet biztosít.

RideCable Wakeboard pálya Kecskemét

6000 Kecskemét, Csabay Géza krt. 7.
A RideCable wakeboard pálya a kecskeméti DombBeach Strand területén fekszik, itt várja a kalandvágyó gyerekeket és felnőtteket! Próbáld ki magad ebben az új sportágban! A wakeboard mellett vízisí pálya, homokos strand, strandröpi pálya, biciklipálya, vízi csúszda, hekk büfé, hétvégente pedig bulik, fesztiválok, autós találkozók, sportnapok várják az idelátogatókat.

Rendek Ökogazdaság – Élő Tanyamúzeum Kerekegyháza

6041 Kerekegyháza, Kunpuszta 81.
Az Élő Tanyamúzeumban egyszerre van jelen a történelem és társadalomismeret, a biológia és a természettudományok, a magyar nyelv és irodalom. A szervezett programok mellett szabadprogramokat is kínálunk, igény esetén idegenvezetéssel. Régi magyar állatfajták, honos növények valamint a szerszámok és az életforma bemutatását kínáljuk a Rendek Ökogazdaságban.

Kecskeméti Planetárium Kecskemét

6000 Kecskemét, Lánchíd u. 18/A.
A Kecskeméti Planetárium felejthetetlen csillagászati élményt nyújt minden korosztálynak. Kivetíthető az Egyenlítőtől az Északi Sarkig bármely földrajzi szélességről látható csillagos égbolt, szemléltetvén a Föld forgásának különböző látványát.