Tiszavirág Ártéri Sétaút és Tanösvény – Tisza-tavi hajókirándulás Tiszafüred-Örvény

Azonosító: 1504

5350 Tiszafüred-Örvény, Szabics Kikötő
A 2011-ben az év ökoturisztikai létesítményének megválasztott tanösvény a Kérészek különleges életébe, az ártéri erdő és a Tiszta-tó varázslatos élővilágába enged betekintést.

Program jellemzői

  • Kültéri
  • Látnivaló
  • Sportos

Tájékoztató

Osztálykirándulás a Tisza-tó legszebb tanösvényén!

 

A Tiszavirág Ártéri Sétaút meglátogatása félnapos osztálykirándulások ideális célpontja.

A 2011-ben az év ökoturisztikai létesítményének megválasztott tanösvény a Kérészek különleges életébe, az ártéri erdő és a Tiszta-tó varázslatos élővilágába enged betekintést. Az ártéri séta közben a régmúlt mesterségek is felelevenednek. A gyékény és vesszőfonó, a teknővájó, a kubikos és a halásztanya meglátogatása nemcsak a természetbe, hanem a folyamszabályozás előtti múltba is elkalauzol bennünket. A gyerekek a víz, vízpart és az erdő élővilágával korosztályuknak és érdeklődésüknek megfelelő részletességgel ismerkedhetnek meg. Kilátótornyok, távcsövek és szakképzett túravezetés garantálja a természet testközelbeni megismerését.

– Egységes kedvezményes belépőjegy (gyerek és szülő is): 500 Ft
– Kísérő pedagógusoknak: ingyenes!


Hajós kirándulás tanösvény látogatással!

Hajóval tett kirándulással valóban megérint minket a Tisza-tavi természet. A folyón, öblítőcsatornán és holtágon vezető túrán a védett növény és állatvilággal ismerkedhetünk meg, ahol túravezető mesél az útközben látottakról.

– 1 órás révhajós kirándulás: 20.000 Ft/osztály (max. 60 fő esetén)

Igény esetén 1.500 Ft+ÁFA áron gulyás leves+rétes ebédet tudunk biztosítani a Szabics Kikötőben található Mohár Csárda árnyas fái között.

További programok a közelben

Aktív nap: lovaglás, tanyalátogatás, házi ételek Poroszló

3388 Poroszló, Fő u.24
Többféle, egész napos programja közül választhatnak csoportok, baráti társaságok: lovaglás, állatsimogatás, finom házi ételek fogyasztása egy kellemes környezetben - az Aranyosi Dombi Udvarház és Lovastanya ezt egyszerre adja Önnek.