Szigetvári Vár Szigetvár

Azonosító: 9038

7900 Szigetvár, Vár u. 19.
  Szigetvári Vár Szigetvár
  Szigetvári Vár Szigetvár
  Szigetvári Vár Szigetvár
  Szigetvári Vár Szigetvár
  Térkép betöltése
  A gazdag történelmi múltat őrző város legismertebb látványossága a vár, valamint a település török kori műemlékei. Szigetvár története szorosan összefonódott a vár történetével, a vár pedig Zrínyi Miklós személyével. A várban lévő Zrínyi Miklós Múzeum kiállításai is elsősorban az ő hősi küzdelmét idézik fel.

  Program jellemzői

  • Alacsony edzettségűeknek is
  • Kültéri
  • Kulturális
  • Látnivaló

  Tájékoztató

  A gazdag történelmi múltat őrző város legismertebb látványossága a vár, valamint a település török kori műemlékei. Szigetvár története szorosan összefonódott a vár történetével, a vár pedig Zrínyi Miklós személyével. A várban lévő Zrínyi Miklós Múzeum kiállításai is elsősorban az ő hősi küzdelmét idézik fel. A múzeumban emlékszobát rendeztek be Zrínyi Miklósnak és a városban több szobor is őrzi a szigetvári hős alakját.
  Emellett a török kor emlékeit is méltó módon őrzi a város. Az egykori korániskola állandó kiállítása mellett közös emlékművet kapott a támadó Szulejmán szultán és a várvédő Zrínyi Miklós.
  A várat szinte minden ideérkező turista felkeresi. Hasonlóan népszerű a város a gyógy- és termálfürdője is.

  További programok a közelben

  no-image

  Katica Tanya Élményközpont

  7477 Patca, Fő u. 18,
  A Katica Tanya egy Magyarországon egyedülálló, 12 hektáros területen fekvő igazi élményparadicsom osztályok, csoportok, baráti társaságok és a gyermekes családok számára Somogy megyében, a Zselic szívében, Kaposvártól 12 km-re. Egész évben remek játszva tanulási, aktív pihenési lehetőséget nyújt a nálunk található majdnem százféle kül-és beltéri játszóalkalmatosság. Úgy véljük, hogy látogatóinknak a valódi teljes élményhez változatos programokra, megfizethető, tiszta szálláshelyre és pénztárcához igazodó ellátásra van szüksége -ezt kínáljuk a Katica Tanyán.

  Kids Fusion Játszóház Kaposvár

  7400 Kaposvár, Jutai út 75.
  A Zselic fővárosába, Kaposvárra hívunk Benneteket egy felejthetetlen és kalandos kirándulásra! Kaposváron a 2015-ben nyílt Fusion Élményközpont a Dunántúl legegyedülállóbb szabadidőparkja 13000 m2-en, ahol minden korosztály aktív pihenéssel tölthet el egy egész napot.

  Szennai Szabadtéri Néprajzi Gyűjtemény Szenna

  7477 Szenna, Rákóczi F. u. 2.
  Szenna, melynek már külföldön is ismert nevezetessége a Szabadtéri Néprajzi Gyűjtemény, az 1982-ben Europa Nostra-díjjal elismert falumúzeum. A régi idők faluképét idéző együttest a település központjában, a ma is működő műemlék református templom körül alakították ki.

  Szigetvári Gyógyfürdő Szigetvár

  7900 Szigetvár, Tinódi u. 1/1.
  A Zrínyiekről híres, történelmi jelentőségű kisváros Szigetvár szívében egy kiemelkedően impozáns, szemet gyönyörködtető létesítmény a Szigetvári Gyógyfürdő. A fürdő kültéri hangulata a török kori műemlékeket idézi kupolájával és tornyaival.

  Magyarlukafai Néprajzi Műhely Magyarlukafa

  7925 Magyarlukafa, Fő u. 16.
  Magyarlukafa a Dél-Zselic dombvidékén, Szigetvártól 20 km-re északra fekvő aprófalu, ahol 27 éve működik a Magyarlukafai Néprajzi Műhely. A műhelyekben a Kaptár Egyesület kézműves mesterei igény szerint tanítják a szövés, fazekasság, kosárkötés, fafaragás, nemezelés, bőrművesség, gyertyamártás, papírmerítés, csuhéfonás, gyöngyfűzés és még számos más érdekes mesterség fogásait.