Szennai Szabadtéri Néprajzi Gyűjtemény Szenna

Azonosító: 9144

7477 Szenna, Rákóczi F. u. 2.
Szennai Szabadtéri Néprajzi Gyűjtemény Szenna
Szennai Szabadtéri Néprajzi Gyűjtemény Szenna
Szennai Szabadtéri Néprajzi Gyűjtemény Szenna
Szennai Szabadtéri Néprajzi Gyűjtemény Szenna
Szennai Szabadtéri Néprajzi Gyűjtemény Szenna
Térkép betöltése
Szenna, melynek már külföldön is ismert nevezetessége a Szabadtéri Néprajzi Gyűjtemény, az 1982-ben Europa Nostra-díjjal elismert falumúzeum. A régi idők faluképét idéző együttest a település központjában, a ma is működő műemlék református templom körül alakították ki.

Program jellemzői

  • Alacsony edzettségűeknek is
  • Kültéri
  • Látnivaló

Tájékoztató

Kaposvár környékének szinte valamennyi településén gazdag történelmi, néprajzi, természeti értékekben gyönyörködhet az utazó. Az egyik ilyen környező település Szenna, melynek már külföldön is ismert nevezetessége a Szabadtéri Néprajzi Gyűjtemény, az 1982-ben Europa Nostra-díjjal elismert falumúzeum. A régi idők faluképét idéző együttest a település központjában, a ma is működő műemlék református templom körül alakították ki. Az 1785-ben népi barokk stílusban épült templom belső berendezését Nagyváthy János asztalosmester készítette. A festett karzatok, a mennyezeti kazetták a reneszánsz óta fennmaradt szépmíves mesterség legszebb motívumait őrzik. A szennai falumúzeumban a kaposdadai honfoglaláskori íjászbemutató igazi különlegességnek számít az érdeklődők számára.

További programok a közelben

no-image

Katica Tanya Élményközpont

7477 Patca, Fő u. 18,
A Katica Tanya egy Magyarországon egyedülálló, 12 hektáros területen fekvő igazi élményparadicsom osztályok, csoportok, baráti társaságok és a gyermekes családok számára Somogy megyében, a Zselic szívében, Kaposvártól 12 km-re. Egész évben remek játszva tanulási, aktív pihenési lehetőséget nyújt a nálunk található majdnem százféle kül-és beltéri játszóalkalmatosság. Úgy véljük, hogy látogatóinknak a valódi teljes élményhez változatos programokra, megfizethető, tiszta szálláshelyre és pénztárcához igazodó ellátásra van szüksége -ezt kínáljuk a Katica Tanyán.

Kids Fusion Játszóház Kaposvár

7400 Kaposvár, Jutai út 75.
A Zselic fővárosába, Kaposvárra hívunk Benneteket egy felejthetetlen és kalandos kirándulásra! Kaposváron a 2015-ben nyílt Fusion Élményközpont a Dunántúl legegyedülállóbb szabadidőparkja 13000 m2-en, ahol minden korosztály aktív pihenéssel tölthet el egy egész napot.

Szigetvári Vár Szigetvár

7900 Szigetvár, Vár u. 19.
A gazdag történelmi múltat őrző város legismertebb látványossága a vár, valamint a település török kori műemlékei. Szigetvár története szorosan összefonódott a vár történetével, a vár pedig Zrínyi Miklós személyével. A várban lévő Zrínyi Miklós Múzeum kiállításai is elsősorban az ő hősi küzdelmét idézik fel.

Szigetvári Gyógyfürdő Szigetvár

7900 Szigetvár, Tinódi u. 1/1.
A Zrínyiekről híres, történelmi jelentőségű kisváros Szigetvár szívében egy kiemelkedően impozáns, szemet gyönyörködtető létesítmény a Szigetvári Gyógyfürdő. A fürdő kültéri hangulata a török kori műemlékeket idézi kupolájával és tornyaival.

Magyarlukafai Néprajzi Műhely Magyarlukafa

7925 Magyarlukafa, Fő u. 16.
Magyarlukafa a Dél-Zselic dombvidékén, Szigetvártól 20 km-re északra fekvő aprófalu, ahol 27 éve működik a Magyarlukafai Néprajzi Műhely. A műhelyekben a Kaptár Egyesület kézműves mesterei igény szerint tanítják a szövés, fazekasság, kosárkötés, fafaragás, nemezelés, bőrművesség, gyertyamártás, papírmerítés, csuhéfonás, gyöngyfűzés és még számos más érdekes mesterség fogásait.