Tájékoztató

Mi az a Szabaduló szoba ?

Egy kitalált élethelyzet, vészhelyzet köré logikai és készségfejlesztő feladványokat és gyakorlatias feladatokat alkottunk meg. A  program során a résztvevők a kezdetben összefüggéstelennek tűnő tárgyak és feladványok mentén elindulva egyre közelebb kerülnek a végső kiszabadulást jelentő megoldás felé.

A hagyományos szabaduló szobával ellentétben az osztálykirándulás.hu által kifejlesztett játék nem helyhez kötött. Programgazda-animátorunk a csoport szállására szállítja ki a szabaduló szetteket, melyekben különféle kiegészítők találhatóak (dobozok hagyományos és számzáras lakatokkal, feladványok, feladványokhoz köthető tárgyak pl.: térkép, tükör, kulcsok stb)

A résztvevőket 2-6 fős csoportokra osztjuk, majd a játék, illetve a kitalált élethelyzet ismertetése után minden csoport a saját szabaduló szettjével elkülönül (szobákba, társalgóba, közösségi terekbe) és elkezdődik a játék. A csapatok önállóan versenyeznek a 45 percnyi idővel és az ellenfelekkel. Az a csapat nyer, aki a legrövidebb idő alatt “jut ki” a szobából.  A program végén programgazda-animátorunk értékeli a csapatokat és oklevelet állít ki az osztálynak.


A Szabaduló szoba program témája:

L É G C S A P D A
Szabadulás egy utasszállító repülőgépről!

A történet egy magasban száguldó utasszállító repülőgépen játszódik. 2 órával az első lehetséges landolási hely előtt a pilóta rosszul lesz, eszméletét veszti. A pilótakabin ajtaja zárva.
A gép irányítását a robotpilóta automatikusan átveszi, de csak 45 percig képes erre emberi beavatkozás nélkül. Az utasok nem tudnak bejutni a vezetőfülkébe, így nem tudnak segítséget kérni rádión keresztül az irányítótoronytól. 45 percen belül megoldást kell találni a bejutásra, a rádióhasználatra. Csakis az irányítótorony segítségével tudják a robotpilóta beüzemelését biztosítani a biztonságos földet érésig.
A pilótafülkét egy speciális biztonsági protokoll, egy bejutáshoz szükséges 7 jegyű szó védi, amit csak a pilóta ismer. Szerencsére, pont hasonló esetre gondolva a pilóta elrejtett néhány tárgyat, rajzot, jelet, rejtvényt az utaskabinban, aminek segítségével az életre érdemes leleményes utasok megfejtéshez, ajtónyitáshoz juthatnak.

Szabaduló szoba programunk előnye

  • teljes kikapcsolódást biztosít
  • edzettséget nem igényel
  • szettenként/szobánként akár 6 fő is játszhatja (6 szett=36 fő)
  • a csoportok nem csak az idővel, hanem egymással is versenyeznek
  • a korrekt rangsorolást az egy telefonra érkező sms megfejtések érkezési ideje garantálja
  • bármely szálláshelyen és esős időben is játszható
  • sikerélményhez juthat mindenki, hiszen a játékot vezető animátor “észrevétlenül” tud segíteni a kisebbeknek, illetve az éppen “gyengélkedő” csoportoknak

 

Balatonföldvári Szabaduló szoba programunk részletei:

Időtartam:

1 óra (ebből 45 perc áll rendelkezésre a szabaduláshoz)

Helyszín:

Balatonföldváron a csoport szálláshelyén, de akár kiszállási lehetőséggel Balatonföldvár 50 km-es körzetében.

További információk:

1 játékszettel 2-6 fős csoportok játszhat. Településenként 6 db szett áll rendelkezésre, amivel akár 6 x 6 fő tud egyszerre játszani.
Megrendelhető akár iskolanapokra és egyéb alkalmakra is!