Steigervald Lovastanya és Tanyamúzeum Gyula

Azonosító: 9618

5700 Gyula, Szabadka Tanya 32.
Steigervald Lovastanya és Tanyamúzeum Gyula
Steigervald Lovastanya és Tanyamúzeum Gyula
Steigervald Lovastanya és Tanyamúzeum Gyula
Steigervald Lovastanya és Tanyamúzeum Gyula
Steigervald Lovastanya és Tanyamúzeum Gyula
Steigervald Lovastanya és Tanyamúzeum Gyula
Steigervald Lovastanya és Tanyamúzeum Gyula
Steigervald Lovastanya és Tanyamúzeum Gyula
Steigervald Lovastanya és Tanyamúzeum Gyula
Térkép betöltése
A Steigervald Tanya több mint 30 éve várja látogatóit Gyula határában, a Körös-Maros Nemzeti Park területén. A Tanyamúzeum rendkívül gazdag, közel 2000 darabos gyűjteménye, a környéken élők egykori paraszti életét és termelési kultúráját mutatja be.

Program jellemzői

  • Alacsony edzettségűeknek is
  • Kültéri
  • Kulturális
  • Látnivaló
  • Sportos

Tájékoztató

A Steigervald Tanya több mint 30 éve várja látogatóit Gyula határában, a Körös-Maros Nemzeti Park területén.
A Tanyamúzeum rendkívül gazdag, közel 2000 darabos gyűjteménye, a környéken élők egykori paraszti életét és termelési kultúráját mutatja be. A lovak, az őshonos- és kisállatok, a természetvédelmi terület sajátos növény- és állatvilága, valamint a múzeum mellett rendelkezésre álló szórakozási és sportolási lehetőségek sokszínű programot kínálnak az élményekben gazdag kiránduláshoz.

Javasolt program óvodások és kisiskolások részére:

Érkezés a reggeli / délelőtti órákban.

Kocsikázás a pusztában (őshonos állatok, ménes, bivalycsorda megtekintése)

Ismerkedés a lovakkal, lovaglási lehetőség futószáron – oktatóval

Látogatás a Tanyamúzeumban

Istállók, baromfiudvar, kisállatpark megtekintése (őzek, kecske, szamarak, pávák)

Ebéd: bográcsban főtt paprikás burgonya, virslivel

Szabadprogram a játszótéren, lehetőség labdajátékokra

A program ára ebéddel: 1.270,- Ft/fő
A program időtartam kb. 3 óra.

Megrendelés:

A programra előzetes bejelentkezés szükséges, a tervezett időpont előtt legkésőbb 1 héttel.
Minimum létszám 15 fő
(Csak bejelentett csoportokat tudunk fogadni)
Kedvezmény:
2 fő kísérő pedagógus, valamint az autóbuszvezető házunk vendége
Lemondási feltételek:
72 órával a program kezdése előtt kötbérmentes a lemondás/módosítás

Felnőtt csoportoknak szóló programjainkról kérjük, érdeklődjön weboldalunkon, vagy telefonon.

Szeretettel várjuk Önöket!

Megközelítés: Gyulától 15 km-re, Kétegyháza irányába, lehajtó a kétegyházi út 9-es km-nél.

További programok a közelben

Buborékfocizó diákok
1.800 Ft-tól

Buborékfoci Gyula

Gyula, Városi Sporttelep
Bújjatok bele egy felfújt gömbbe és élvezzétek, hogy focizni szabálytalankodva is lehet: fussatok neki egymásnak, ugorjatok rá vagy lökjétek fel az ellenfeleket! Legyetek rosszak, büntetlenek és sértetlenek! Tomboljátok ki magatokat és a buborék ereje legyen veletek! Próbáljátok ki ti is a buborékfocit Gyulán!
Íjaszok viadala
1.800 Ft-tól

Íjászok viadala Gyula

Gyula
Az Íjászok viadala a felejthetetlen élményekre éhezők játéka. Az Európában gyártott és a legmagasabb biztonsági tanúsítvánnyal rendelkező, "szivacsozott" végű nyílvessző csapat-csapat, ember-ember elleni küzdelmet tesz lehetővé. A felhőtlen játékörömöt a 4db egymásra épülő játék, a találatok fájdalommentessége és az arcot, szemet pluszban védő arcmaszk garantálja.
Lézerharc Gyula
2.000 Ft-tól

Lézerharc Gyula

Gyula
Kevesen lehetnek, akik még ne bújtak volna bele legalább egy számítógépes játékhős virtuális bőrébe és ne lődöztek volna halomra ilyen-olyan játékszintű és garantáltan rossz kinézetű ellenségeket. Itt az ideje az igazi harcnak, bújj végre vissza a saját bőrödbe és ragadj a kezedbe lézer fegyvert. Mutasd meg társaidnak és legfőképpen ellenfeleidnek, hogy miből faragtak, az aritmetika galaktikus ködében elvesző bináris számrendszerből, vagy kemény fából. Próbáljátok ki a lézerharcot Siófokon!
Élménylabor – interaktív játékok Gyula
1.800 Ft-tól

Élménylabor – interaktív játékok Gyula

Gyula
Új interaktív játékrendszerünkre jellemző az eredetiség, a szó szerinti gigantizmus, illetve az egyszerű nagyszerűség. A következő játékelemek garantált szórakozást és a szükségszerűen kialakuló együttműködésből is fakadóan felejthetetlen közös élményeket nyújtanak: lézerpuskás "Agyagróka lövészet", óriás Jenga, óriás Beerpong, óriáscsúzlis "Angry birds", óriás Pálcapeca, óriás Golyópottyantó , a frizbis "Dobd le-kapd el" csata és a Sivatagi tutajozás.
Vakfoci Gyula
1.800 Ft-tól

Vakfoci Gyula

Gyula
Vakfocizás!? Rendben, hogy csörög a focilabda, de csak a fülre hagyatkozni? Igen, a foglalkozás végén. De addig ott van a társad, aki a szemed, a segítséged és az AVATÁROD is egyben! Saját fejlesztésű, roppant szórakoztató szabadidős programunk az egyik legjobb önbizalom, bizalom és bátorságfejlesztő rekreációs játék a szabadidős foglalkozások piacán.
Soft-csúzlis kalandjáték Gyula
790 Ft-tól

Soft-csúzlis kalandjáték Gyula

Gyula, Várkert utca
A "Soft-Csúzlis" kalandjáték játékrendszerében hasonlóságot mutat a paintball-al. Ugyanakkor ez nem igényel semmiféle védőfelszerelést. A soft-csúzli úgy lett kifejlesztve, hogy abból a kő, kavics, földrög, vagy más keményebb tárgy kiessen. Töltényként teniszlabda nagyságú, nagyon puha, de jó röptű, speciális szivacslabdát használunk, ami teljes baleset- és fájdalommentességet biztosít.
Múltfürkész kvízjáték Gyula
500 Ft-tól

Múltfürkész kvízjáték Gyula

Gyula, Várkert utca, Hungary
A klasszikus tárlatvezetés helyett járjátok végig és ismerjétek meg a Gyulai Várat a múltfürkész kvízjátékunkkal. Kaptok egy térképet egy feladványt és egy lekaparható festékkel eltakart megoldólapot. Az a 3 fős csapat nyer, aki a legkevesebb hibával válaszolja meg a kérdéseket.
Városfelfedező séta – kvízjáték Gyula
790 Ft-tól

Városfelfedező séta – kvízjáték Gyula

Gyula, Eszperantó tér
Fedezzétek fel Gyula belvárosát városfelfedező kvízjátékunk segítségével. Kaptok egy térképet egy feladványt és egy lekaparható festékkel eltakart megoldólapot. Az a 3 fős csapat nyer, aki a térkép segítségével megtalálja a belváros legérdekesebb pontjait, majd a legkevesebb rossz kaparással válaszolja meg a kvízkérdéseket.

Százéves Cukrászda Gyula

5700 Gyula, Erkel Ferenc tér 1.
A cukrászdát 1840-ben alapította Salis András cukrászmester. Az egykori cukrászműhely helyén cukrászmúzeumot rendeztek be korabeli eszközökkel, amelyek egyedi látnivalót nyújtanak az országban.

Élővíz-csatorna Békéscsaba

Mesterséges csatorna Gyula–Békéscsaba–Békés között
A csatorna a Fehér-Körös folyótól indul és a Kettős-Körös folyóba torkollik, magas vízállás esetén szivattyúval történik a víz átemelése. Gyulát, Békéscsabát és Békést köti össze ez a mesterséges „folyó".