Pásztormúzeum Hortobágy

Azonosító: 9111

Hortobágy
Pásztormúzeum Hortobágy
Pásztormúzeum Hortobágy
Pásztormúzeum Hortobágy
Térkép betöltése
A Hortobágy egykori világát, az évszázadok alatt kialakult sajátos pásztorkultúrát, pusztai legeltetést mutatja be az egykori szekérállásban kialakított múzeum.

Program jellemzői

  • Alacsony edzettségűeknek is
  • Beltéri
  • Kulturális
  • Látnivaló

Tájékoztató

A Hortobágy egykori világát, az évszázadok alatt kialakult sajátos pásztorkultúrát, pusztai legeltetést mutatja be az egykori szekérállásban kialakított múzeum. A kiállítás a hortobágyi pásztorokat egy-egy jellegzetes tevékenység közben, legfontosabb munkaeszközeik, használati tárgyaik körében mutatja be. Életkörülményeiknek, életmódjuknak ábrázolását szolgálják a kiállítótérben felépített nád falazatú, egyszerű pásztorépítmények. A pásztorélet részét képezték azok a gazdagon díszített tárgyak is, amelyek egy részét maguk a pásztorok, más részét mesterek készítették és a hortobágyi Hídi vásáron cseréltek gazdát. A kiállítás ezekből is ízelítőt ad, bemutatva a hímzett és rátétes szűröket, szaru- és fafaragásokat, bőrmunkákat, valamint a tájra jellemző hangszereket, csengőket, kolompokat.

További programok a közelben

Városfelfedező séta – kvízjáték Debrecen
890 Ft-tól

Városfelfedező séta – kvízjáték Debrecen

Debrecen, Kossuth tér
Fedezzétek fel Debrecen belvárosát városfelfedező kvízjátékunk segítségével. Kaptok egy térképet egy feladványt és egy lekaparható festékkel eltakart megoldólapot. Az a 3 fős csapat nyer, aki a térkép segítségével megtalálja a belváros legérdekesebb pontjait, majd a legkevesebb rossz kaparással válaszolja meg a kvízkérdéseket.
Íjászok viadala Debrecen
2.980 Ft-tól

Íjászok viadala Debrecen

Debrecen
Az Íjászok viadala a felejthetetlen élményekre éhezők játéka. Az Európában gyártott és a legmagasabb biztonsági tanúsítvánnyal rendelkező, "szivacsozott" végű nyílvessző csapat-csapat, ember-ember elleni küzdelmet tesz lehetővé. A felhőtlen játékörömöt a 4db egymásra épülő játék, a találatok fájdalommentessége és az arcot, szemet pluszban védő arcmaszk garantálja.
Cool-túra városfelfedező kvízjáték Debrecen
890 Ft-tól

Cool-túra városfelfedező kvízjáték Debrecen

Debrecen, Kossuth tér
Járjátok be egy kényelmes sétával Debrecen történelmi belvárosának leghangulatosabb részeit cool-túra térképünk és a rajta bejelölt pontokhoz íródott kvízkérdések iránymutatásával. A kvízkérdésekre adott válaszaitok helyességét egy lekaparható festékkel eltakart megoldólappal ellenőrizhetitek. Az a 3 fős csapat nyer, aki a térkép segítségével megtalálja a belváros legérdekesebb pontjait, majd a legkevesebb rossz kaparással válaszolja meg a kvízkérdéseket.
Kickbike-os városnézés Debrecen
4.640 Ft-tól

Kickbike-os városnézés Debrecen

Debrecen, Vasútállomás
Az országban egyedülálló módon fedezhetitek fel Debrecen belvárosát. Ez egy igazi élményprogram a kerékpár és a roller ötvözésével született eszközzel.
Csapatépítő ügyességi játék Debrecen
930 Ft-tól

Csapatépítő ügyességi játék Debrecen

Debrecen, Petőfi tér, Hungary
Az osztalykirandulas.hu saját fejlesztésű ügyességi játékrendszerrel szeretné olcsó áron szórakoztatni, kiszolgálni, építeni diák és felnőtt csoportjait.
Múltfürkész kvízjáték Debrecen
600 Ft-tól

Múltfürkész kvízjáték Debrecen

Debrecen, Kossuth tér, Hungary
A klasszikus tárlatvezetés helyett járjátok végig és ismerjétek meg a Református Nagytemplomot a múltfürkész kvízjátékunkkal. Kaptok egy térképet egy feladványt és egy lekaparható festékkel eltakart megoldólapot. Az a 3 fős csapat nyer, aki a legkevesebb hibával válaszolja meg a kérdéseket.

Minigolf pálya Hajdúszoboszló

Hajdúszoboszló, Mátyás király sétány
Nagyszerű kikapcsolódást, könnyed nyári szórakozást ígérünk kicsiknek és nagyoknak egyaránt, igényes környezetben!