Pannonhalmi Főapátság

Azonosító: 1167

9090 Pannonhalma Vár 1.
Pannonhalmi Főapátság
Pannonhalmi Főapátság
Pannonhalmi Főapátság
Pannonhalmi Főapátság
Térkép betöltése
Ma már nemcsak a Főapátság, annak műemléképületeinek meglátogatása lehet egy kirándulás célpontja, hanem a szerzetesi lét egy-egy elemével külön foglalkozás keretében is megismerkedhetnek: legyen szó kódexekről vagy gyógynövényekről!

Program jellemzői

  • Alacsony edzettségűeknek is
  • Beltéri
  • Fogyatékkal élöknek
  • Kültéri
  • Kulturális
  • Látnivaló

Tájékoztató

Múzeumpedagógiai csapatunk minden korosztályt megszólító, komplex múzeumpedagógiai programokkal várja az Pannonhalmi Főapátságba érkező kalandra kész óvodásokat, iskolásokat, felnőtteket, csoportokat és családokat! \”Ezer év\” program.

Az Apátság interaktív felfedezése általános iskolás csoportoknak.

Időtartam: kb.1,5 óra

Ajánlott korosztály: 6-14 évesek Ár: 1.200 Ft/fő \”Legyen jó napod\” program Kalandozás a Pannonhalmi Főapátságban – középiskolás csoportok számára.

Kis pihenés, ismeretek, humor, kódfejtés.

Időtartam: kb. 1,5 óra

Ajánlott korosztály: 14 éves kortól Ár: 1.200 Ft/fő \”Scriptorium\” program.

Elmerülünk a kódexírás rejtelmeibe, majd a középkori szerzetesi élet egy jelentős mozzanatát sajátítjuk el: korabeli névjegykártyát, iniciálét készítünk.

Időtartam: kb. 1 óra

Ajánlott korosztály: 14-18 évesek Ár: 1.200 Ft/fő

\”Rendhagyó történelemóra\” a Pannonhalmi Főapátságban Választható témák: A történelem segédtudományai/ 1000 év egy órában/ A Levéltár kincsei/ Pannónia szőlőskertje/ Embermentés Pannonhalmán 1944/1945-ben/ Hogyan élnek a szerzetesek?

Időtartam: kb. 40 perc

Ajánlott korosztály: 13 éves kortól

Ár: 1.200 Ft/fő

\”Gyógyító természet\” program Ismerkedés a középkori kolostori gyógyászat növényeivel.

Időtartam: kb. 1 óra

Ajánlott korosztály: 6-18 évesek

Ár: 600 Ft/fő

Arborétumi séta (önállóan) Séta az Arborétumban és a Boldog Mór-kilátóhoz a kísérő tanár vezetésével. A sétához foglalkoztató füzetet biztosítunk.

Időtartam: kb. 2 óra

Ajánlott korosztály: 6-14 évesek

Ár: 600 Ft/fő

Két- három órát, egy teljes napot vagy többet is eltölthetnek Pannonhalmán. A fenti programokon túl önálló időtöltésre hívogatnak a sétaútvonalak, a tanösvények és az Arborétum, valamint a PAUSA Apátsági Kávéház gyógynövényes édességekkel. Szeretettel várunk minden nyitott, alkotásra vágyó kalandort!

További programok a közelben

Szabaduló szoba
690 Ft-tól

Szabaduló szoba Győr

Győr, kitelepüléssel a csoport szálláshelyére
Interaktív szabadulós játékunk különleges varázsát az érdekes, gyakorlatias feladatok, feladványok és ezek változatos megoldási útjai adják. Ugyanakkor a legnagyobb érték abból a közösségi élményből fakad, ami az egyéni energiák szobán belüli összeütközéséből, majd ezek - az egy cél érdekében való - összeadódásából, a problémák közös megoldásából származik. A szabadulós játékkal a csoport szálláshelyére települünk ki. A játékot már 5. osztályos kortól ajánljuk.
Városfelfedező séta – kvízjáték Győr
690 Ft-tól

Városfelfedező séta – kvízjáték Győr

Rába Hotel, Győr, Árpád út
Fedezzétek fel Győr belvárosát városfelfedező kvízjátékunk segítségével. Kaptok egy térképet egy feladványt és egy lekaparható festékkel eltakart megoldólapot. Az a 3 fős csapat nyer, aki a térkép segítségével megtalálja a belváros legérdekesebb pontjait, majd a legkevesebb rossz kaparással válaszolja meg a kvízkérdéseket.
Kickbike-os városnézés Győr
2.990 Ft-tól

Kickbike-os városnézés Győr

Győr, Bahnhof-Lapos Tanszék / Vasútállomás
Az országban egyedülálló módon fedezhetitek fel Győr belvárosát. Ez egy igazi élményprogram a kerékpár és a roller ötvözésével született eszközzel.
Íjászok viadala
1.800 Ft-tól

Íjászok viadala Győr

Győr, Bahnhof-Lapos Tanszék
Az Íjászok viadala a felejthetetlen élményekre éhezők játéka. Az Európában gyártott és a legmagasabb biztonsági tanúsítvánnyal rendelkező, "szivacsozott" végű nyílvessző csapat-csapat, ember-ember elleni küzdelmet tesz lehetővé. A felhőtlen játékörömöt a 4db egymásra épülő játék, a találatok fájdalommentessége és az arcot, szemet pluszban védő arcmaszk garantálja.
Soft-csúzlis kalandjáték
690 Ft-tól

Soft-csúzlis kalandjáték Győr

Győr, Batthyány tér
A "Soft-Csúzlis" kalandjáték játékrendszerében hasonlóságot mutat a paintball-al. Ugyanakkor ez nem igényel semmiféle védőfelszerelést. A soft-csúzli úgy lett kifejlesztve, hogy abból a kő, kavics, földrög, vagy más keményebb tárgy kiessen. Töltényként teniszlabda nagyságú, nagyon puha, de jó röptű, speciális szivacslabdát használunk, ami teljes baleset- és fájdalommentességet biztosít.
Buborékfocizó diákok
1.800 Ft-tól

Buborékfoci Győr

Győr
Bújjatok bele egy felfújt gömbbe és élvezzétek, hogy focizni szabálytalankodva is lehet: fussatok neki egymásnak, ugorjatok rá vagy lökjétek fel az ellenfeleket! Legyetek rosszak, büntetlenek és sértetlenek! Tomboljátok ki magatokat és a buborék ereje legyen veletek!
Cool-túra városfelfedező kvízjáték Győr
690 Ft-tól

Cool-túra városfelfedező kvízjáték Győr

9021 Győr, Árpád út 34
Járjátok be egy kényelmes sétával Győr történelmi belvárosának leghangulatosabb részeit cool-túra térképünk és a rajta bejelölt pontokhoz íródott kvízkérdések iránymutatásával. A kvízkérdésekre adott válaszaitok helyességét egy lekaparható festékkel eltakart megoldólappal ellenőrizhetitek. Az a 3 fős csapat nyer, aki a térkép segítségével megtalálja a belváros legérdekesebb pontjait, majd a legkevesebb rossz kaparással válaszolja meg a kvízkérdéseket.
Csapatépítő ügyességi játékok
690 Ft-tól

Csapatépítő ügyességi játék Győr

Győr
Az osztalykirandulas.hu saját fejlesztésű ügyességi játékrendszerrel szeretné olcsó áron szórakoztatni, kiszolgálni, építeni diák és felnőtt csoportjait.

Főapátsági Gyűjtemények Pannonhalma

9090 Pannonhalma, Vár u. 1.
Egy kolostor önmagában nem kívánja meg a művészeti alkotások jelenlétét és gyűjtését. Mégis, egyrészt az istentisztelet igényel bizonyos szintű művészi alkotásokat, másrészt a régi kolostorok, mint az általános emberi kultúra őrzői és továbbadói szükségszerűen többé-kevésbé múzeumokká válnak.

Apátsági Arborétum Pannonhalma

9090 Pannonhalma, Vár u.1.
A pannonhalmi apátságot körülvevő arborétum és parkerdő szerepe a tájképi és természeti értékek megőrzése, bemutatása, valamint a Világörökség részéve tett főapátsági műemlékegyüttes esztétikai értékének kiemelése.

Vaskakas Bábszínház Győr

9021 Győr, Aradi vértanúk útja 23.
Bábszínházi előadások kicsiknek és nagyoknak hétfő kivételével a hét minden napján!