Ózdi Muzeális Gyűjtemény és Gyártörténeti Emlékpark

Azonosító: 1173

Az Ózdi Muzeális Gyűjtemény rendkívül gazdag és egyedülálló gyűjteménnyel rendelkezik, amely az ózdi gyár történetén túl a helyi néprajzi szépségekbe, iskolatörténetbe, művészet - és sporttörténetbe is elkalauzolja a diákokat. Az egyedülálló gyűjtemény bemutatásán felül további érdekességek és programok színesítik intézményünk kínálatát!

Program jellemzői

  • Alacsony edzettségűeknek is
  • Beltéri
  • Fogyatékkal élöknek
  • Kültéri
  • Kulturális
  • Látnivaló

Tájékoztató

Intézményünkben az osztályok számára az alábbi díjmentes szolgáltatásokat tudjuk kínálni:

 Részletes tárlatvezetés (gyártörténeti kiállítás, sporttörténeti kiállítás, régészeti és ásványkiállítás, néprajzi kiállítás, pedagógiatörténeti kiállítás, képzőművészeti kiállítás, munkáséletmód kiállítás, kohászéletút-tablókiállítás, iparvasút-sétány, patakmeder-sétány, Gyártörténeti Emlékpark bemutatása – gépszobor-sétány, bucakemence pavilonok)

Múzeumpedagógiai foglalkozások – Archív filmklub (vetítés helytörténeti témákban a digitális adattárunkból) – Várostörténeti séta (többek között az Olvasó, Kaszinó épületének bemutatása)

Bővebb információ

www.ozdimuzeum.hu

https://www.facebook.com/ozdimuzeum

További programok a közelben

Buborékfoci Szilvásvárad
2.980 Ft-tól

Buborékfoci Szilvásvárad

Szilvásvárad, Hungary
Bújjatok bele egy felfújt gömbbe és élvezzétek, hogy focizni szabálytalankodva is lehet: fussatok neki egymásnak, ugorjatok rá vagy lökjétek fel az ellenfeleket! Legyetek rosszak, büntetlenek és sértetlenek! Tomboljátok ki magatokat és a buborék ereje legyen veletek!
Buborékfoci Felsőtárkány
2.980 Ft-tól

Buborékfoci Felsőtárkány

Felsőtárkány, Hungary
Bújjatok bele egy felfújt gömbbe és élvezzétek, hogy focizni szabálytalankodva is lehet: fussatok neki egymásnak, ugorjatok rá vagy lökjétek fel az ellenfeleket! Legyetek rosszak, büntetlenek és sértetlenek! Tomboljátok ki magatokat és a buborék ereje legyen veletek!

Szilvásváradi Állami Erdei Vasút Szilvásvárad

3348 Szilvásvárad, Szalajka u. 8.
A kisvasút állomása a Szalajka-völgy bejáratánál található, az erdészet épülete mellett. A vonatok innen kapaszkodnak fel a Gloriett-tisztáson található végállomásra, ahonnan könnyű sétával elérhető a Fátyolvízesés, a szintén az erdészet kezelésében lévő Szabadtéri Erdei Múzeum és a Szalajka-Halastó állomásnál lévő Erdészeti Múzeum. Az erdészet által működtetett erdei iskola programjait igénybe véve tovább színesíthetjük a kirándulásunkat.

Milleniumi Kilátó Szilvásvárad

3348 Szilvásvárad, Kalapat-tető
A 2000. augusztus 20-ra, Szent István napjára készült építmény méretével és páratlan szépségű faszerkezetével uralkodik a környező hegycsúcsok felett, mintha figyelné és vigyázná e festői vidéket. A Kilátó 20 méter magasan lévő teraszáról lenyűgöző látványt nyújt a Bükk minden évszakban más-más színben pompázó domborzata, a patakvölgyek, erdők rajzolata, a 13 hegyvidéki falu háztetői.

Park Miskolctapolca

3519 Miskolctapolca
A 20. század elejének tudatos parkalakítása, növénytelepítése és gondozása következtében a tapolcai park különleges növényekből álló kis arborétummá vált.

Csónakázó-tó Miskolctapolca

3519 Miskolctapolca
A tó egykori kiterjedésének ma már fele, mintegy 11.000 m2 felületi nagyságú. Régi képeslapokon égerfákkal borított kis szigetek emelkedtek ki belőle, ami napjainkban is megtalálható. A tapolcai park "központi eleme" a csónakázó-tó.

Lillafüredi Állami Erdei Vasút Miskolc, Lillafüred

3535 Miskolc, Üzemigazgatóság: Erdész u. 24.
Az 1920-tól működő erdei vasút a Bükk-hegység egyik legszebb részén Miskolc-Diósgyőr városrésztől Lillafüred érintésével Garadnáig közlekedik 14 km hosszan. Az egész évben közlekedő szerelvények nyáron nyitott, télen zárt fűtött kocsikkal szállítják az utasokat.

Pisztrángtelep Lillafüred

3517 Lillafüred, Pisztráng-telep
Az őshonos sebes pisztrángot már csak itt tenyésztik nagyobb tételben Magyarországon és emellett egy törzsállományt is fenntartanak génbanki jelleggel. Az idelátogatók megkóstolhatják a hely specialitásának számító, bükkfa tüzén és 12 fűszerben pácolt pisztráng fenséges ízét.

Barlangok Lillafüred

3517 Lillafüred, Kastélyszálló
A környék legnagyobb barlangjának, a Szent István-barlangnak (Cseppkő-barlang) a bejárata, a lillafüredi Kastélyszállótól néhány száz méterre, az országút mellett nyílik. Az Ősember-barlangok a bennük található régészeti, őslénytani leletek különlegességével és mennyiségével hívták fel magukra a figyelmet.

Felsőtárkányi Állami Erdei Vasút Felsőtárkány

3324 Felsőtárkány, Ifjúság út 31. felsőtárkányi Szikla-forrás
Az Egererdő Zrt. Felsőtárkányi Állami Erdei Vasútja a Bükk nyugati kapujában, a Bükki Nemzeti Park területén, gyönyörű természeti környezetben 5 km hosszon fut.

Anna-vízesés és barlang Lillafüred

3517 Lillafüred, Erzsébet sétány 1.
Az Anna-barlang (Mésztufa-barlang) közelében, 20 méter magas édesvízi mészkő-teraszról zúdul le az ország legmagasabb vízesése. Szépségében elsősorban a tavaszi hóolvadás illetve bőséges esők után gyönyörködhetünk.

Szabadtéri Lepkemúzeum Bogács

3412 Bogács, Dózsa György utca 23.
Európában egyedülálló Szabadtéri Lepkemúzeum található Bogácson. A kiállítás Közép-Európa, ezen belül Bogács és környéke lepkefaunáját mutatja be.