Ősi Magyar Címertár Golop

Azonosító: 9281

3906 Golop, Rákóczi utca 36.
Ősi Magyar Címertár Golop
Ősi Magyar Címertár Golop
Ősi Magyar Címertár Golop
Térkép betöltése
Szabadiné Sinkó Ilona aranyhímzéses tűfestő művésznő közel kétezer ősi magyar címert és történelmi zászlót bemutató állandó kiállítása látható itt.

Program jellemzői

  • Alacsony edzettségűeknek is
  • Beltéri
  • Kulturális
  • Látnivaló
  • Városnézés

Tájékoztató

Ősi Magyar Címertár – Golop

Szabadiné Sinkó Ilona aranyhímzéses tűfestő művésznő közel kétezer ősi magyar címert és történelmi zászlót bemutató állandó kiállítása látható itt. Ősi magyar nemzetségek, királyi családok, egyházak, a történelmi Magyarország vármegyéinek és jelenlegi városainak hímzett és festett címerei, történelmi zászlói, melyek átölelik a magyar múlt egészét honfoglalástól napjainkig! A kiállítás öt, témájában elkülönülő teremből áll. A művek történelmi környezetben tekinthetők meg a golopi Vay-kastélyban.

Szakvezetés:
A kiállítás magas színvonalú vezetéssel, hozzáértő tárlatvezetőkkel várja a vendégeket. A tárlatvezetés hossza 1,5-2 óra.

Csoportok számára előzetes megrendelés alapján ebédet tudunk biztosítani a kastélyban!

További programok a közelben

Rákóczi várkastély Szerencs

3900 Szerencs, Rákóczi u. 96.
Szerencs várát egy középkori bencés kolostor helyén építették, reneszánsz kori formáját, mely mai képének is meghatározója, Rákóczi Zsigmond idején kapta. A várkastély egy részében ma szálloda és kultúrterem, másikban a Városi Kulturális Központ és a Zempléni Múzeum működik.