Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút Nagycenk

Azonosító: 5319

9485 Nagycenk, Kiscenki u.3.
Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút Nagycenk
Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút Nagycenk
Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút Nagycenk
Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút Nagycenk
Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút Nagycenk
Térkép betöltése
A járműbemutató a Kastély-állomás melletti parkban látható. Az 1978-ban megnyílt járműskanzen révén áttekintést kap a látogató a hazai kisvasutas élet fejlődéséről.

Program jellemzői

  • Alacsony edzettségűeknek is
  • Kültéri
  • Kulturális
  • Látnivaló

Tájékoztató

Egy különleges fejezet nyílt meg a magyar kisvasút történetében a Nagycenki Múzeumvasúttal. Az 1970-es években már javában zajlott Nagycenken a Széchenyi-család kastélyának felújítása. A helyi vezetőség számára gondot jelentett, hogy hogyan fog eljutni a turista a nagyvasúti állomástól a kastélyig. Ekkor jött az ötlet, hogy a problémát egy kisvasúttal oldják meg. Az építés 1970 nyarán kezdődött meg.
Az első szakasz Fertőboztól tart a Barátság állomásig, míg a második szakasz Nádteleptől ágazik el és a Kastélyig tart. Elindulva Fertőbozról műszaki látványosság táárul elénk, az Ikva-patak fölött átívelő háromnyílású híd képében. Útközben láthatunk már sehol nem használt karos sorompókat, tárcsás és karos jelzőket. A kisvasút másik végállomása a Kastély-állomás. Fokozza az élményt, hogy a vonatindítás és érkezés körüli feladatokat gyerekek (korábban úttörők) látják el.

A járműbemutató a Kastély-állomás melletti parkban látható. Az 1978-ban megnyílt járműskanzen révén áttekintést kap a látogató a hazai kisvasutas élet fejlődéséről. A telep legidősebb darabja már több mint száz éves, de itt található a Tirglav, a Hany Istók, aminek névadója a Hanság lápvidékének vízi embere volt. Látható még a Kincses nevű gőzös is, egy 1000 m nyomtávolságú mozdony. A Fertőboz állomáson található a Lillafüredről származó Darázs nevű sínautó, Lillafüredről érkezett még két rönkszállító kocsi is, de a személykocsik között megtalálható a perecesi vasútról származó alagútkocsi is. Igazán kuriózum az Abax 361-es számú kocsi, melynek utastere két részből áll: első és másod osztályú fülkékből. Itt az első osztályon valaha párnázott üléseken utaztak az utasok.

További programok a közelben

Szabaduló szoba
890 Ft-tól

Szabaduló szoba Sopron

Sopron, kitelepüléssel a csoport szálláshelyére
A 2020/2021-es tanévben a program nem elérhető. Interaktív szabadulós játékunk különleges varázsát az érdekes, gyakorlatias feladatok, feladványok és ezek változatos megoldási útjai adják. Ugyanakkor a program fő értékét az a közösségi élmény adja, ami az egyéni energiák szobán belüli összeütközéséből, majd ezek - az egy cél érdekében való - összeadódásából, a problémák közös megoldásából származik. A szabadulós játékkal a csoport szálláshelyére települünk ki. A játékot már 5. osztályos kortól ajánljuk.
Soft-csúzlis kalandjáték Fertőrákos
890 Ft-tól

Soft-csúzlis kalandjáték Fertőrákos

Fertőrákos
A 2020/2021-es évben a program nem elérhető. A "Soft-Csúzlis" kalandjáték játékrendszerében hasonlóságot mutat a paintball-al. Ugyanakkor ez nem igényel semmiféle védőfelszerelést. A soft-csúzli úgy lett kifejlesztve, hogy abból a kő, kavics, földrög, vagy más keményebb tárgy kiessen. Töltényként teniszlabda nagyságú, nagyon puha, de jó röptű, speciális szivacslabdát használunk, ami teljes baleset- és fájdalommentességet biztosít.
Vakfoci Sopron
2.980 Ft-tól

Vakfoci Sopron

Sopron, Koronázódomb
Vakfocizás!? Rendben, hogy csörög a focilabda, de csak a fülre hagyatkozni? Igen, a foglalkozás végén. De addig ott van a társad, aki a szemed, a segítséged és az AVATÁROD is egyben! Saját fejlesztésű, roppant szórakoztató szabadidős programunk az egyik legjobb önbizalom, bizalom és bátorságfejlesztő rekreációs játék a szabadidős foglalkozások piacán.
Íjászok viadala Sopron
2.980 Ft-tól

Íjászok viadala Sopron

Sopron, Koronázódomb
Az Íjászok viadala a felejthetetlen élményekre éhezők játéka. Az Európában gyártott és a legmagasabb biztonsági tanúsítvánnyal rendelkező, "szivacsozott" végű nyílvessző csapat-csapat, ember-ember elleni küzdelmet tesz lehetővé. A felhőtlen játékörömöt a 4db egymásra épülő játék, a találatok fájdalommentessége és az arcot, szemet pluszban védő arcmaszk garantálja.
Múltfürkész kvízjáték Sopron
600 Ft-tól

Múltfürkész kvízjáték Sopron

Sopron, Fő tér, Hungary
A klasszikus tárlatvezetés helyett járjátok végig és ismerjétek meg a Storno-ház helytörténeti kiállítást a múltfürkész kvízjátékunkkal. Kaptok egy térképet egy feladványt és egy lekaparható festékkel eltakart megoldólapot. Az a 3 fős csapat nyer, aki a legkevesebb hibával válaszolja meg a kérdéseket.
Cool-túra városfelfedező kvízjáték Sopron
890 Ft-tól

Cool-túra városfelfedező kvízjáték Sopron

Sopron, Liszt Ferenc u. 1.
Járjátok be egy kényelmes sétával Sopron történelmi belvárosának leghangulatosabb részeit cool-túra térképünk és a rajta bejelölt pontokhoz íródott kvízkérdések iránymutatásával. A kvízkérdésekre adott válaszaitok helyességét egy lekaparható festékkel eltakart megoldólappal ellenőrizhetitek. Az a 3 fős csapat nyer, aki a térkép segítségével megtalálja a belváros legérdekesebb pontjait, majd a legkevesebb rossz kaparással válaszolja meg a kvízkérdéseket.
Soft-csúzlis kalandjáték Sopron
930 Ft-tól

Soft-csúzlis kalandjáték Sopron

Sopron
A "Soft-Csúzlis" kalandjáték játékrendszerében hasonlóságot mutat a paintball-al. Ugyanakkor ez nem igényel semmiféle védőfelszerelést. A soft-csúzli úgy lett kifejlesztve, hogy abból a kő, kavics, földrög, vagy más keményebb tárgy kiessen. Töltényként teniszlabda nagyságú, nagyon puha, de jó röptű, speciális szivacslabdát használunk, ami teljes baleset- és fájdalommentességet biztosít.
Csapatépítő ügyességi játék Sopron
930 Ft-tól

Csapatépítő ügyességi játék Sopron

Sopron
Az osztalykirandulas.hu saját fejlesztésű ügyességi játékrendszerrel szeretné olcsó áron szórakoztatni, kiszolgálni, építeni diák és felnőtt csoportjait.
Buborékfoci Sopron
2.980 Ft-tól

Buborékfoci Sopron

Sopron
Bújjatok bele egy felfújt gömbbe és élvezzétek, hogy focizni szabálytalankodva is lehet: fussatok neki egymásnak, ugorjatok rá vagy lökjétek fel az ellenfeleket! Legyetek rosszak, büntetlenek és sértetlenek! Tomboljátok ki magatokat és a buborék ereje legyen veletek!
Városfelfedező séta – kvízjáték Ruszt (Ausztria)
890 Ft-tól

Városfelfedező séta – kvízjáték Ruszt (Ausztria)

Am Seekanal 2-4. Rust, Ausztria
Fedezzétek fel Ruszt belvárosát városfelfedező kvízjátékunk segítségével. Kaptok egy térképet egy feladványt és egy lekaparható festékkel eltakart megoldólapot. Az a 3 fős csapat nyer, aki a térkép segítségével megtalálja a belváros legérdekesebb pontjait, majd a legkevesebb rossz kaparással válaszolja meg a kvízkérdéseket.
Élménylabor – interaktív játékok Sopron
2.980 Ft-tól

Élménylabor – interaktív játékok Sopron

Sopron, Amfiteátrum
Új interaktív játékrendszerünkre jellemző az eredetiség, a szó szerinti gigantizmus, illetve az egyszerű nagyszerűség. A következő játékelemek garantált szórakozást és a szükségszerűen kialakuló együttműködésből is fakadóan felejthetetlen közös élményeket nyújtanak: lézerpuskás "Agyagróka lövészet", óriás Jenga, óriás Beerpong, óriáscsúzlis "Angry birds", óriás Pálcapeca, óriás Golyópottyantó , a frizbis "Dobd le-kapd el" csata és a Sivatagi tutajozás.
Lézerharc Sopron
2.980 Ft-tól

Lézerharc Sopron

Sopron, Koronázódomb, Hungary
Kevesen lehetnek, akik még ne bújtak volna bele legalább egy számítógépes játékhős virtuális bőrébe és ne lődöztek volna halomra ilyen-olyan játékszintű és garantáltan rossz kinézetű ellenségeket. Itt az ideje az igazi harcnak, bújj végre vissza a saját bőrödbe és ragadj a kezedbe lézer fegyvert. Mutasd meg társaidnak és legfőképpen ellenfeleidnek, hogy miből faragtak, az aritmetika galaktikus ködében elvesző bináris számrendszerből, vagy kemény fából. Próbáljátok ki a lézerharcot Sopronba!