Magyarlukafai Néprajzi Műhely Magyarlukafa

Azonosító: 6037

7925 Magyarlukafa, Fő u. 16.
Magyarlukafai Néprajzi Műhely Magyarlukafa
Magyarlukafai Néprajzi Műhely Magyarlukafa
Magyarlukafai Néprajzi Műhely Magyarlukafa
Térkép betöltése
Magyarlukafa a Dél-Zselic dombvidékén, Szigetvártól 20 km-re északra fekvő aprófalu, ahol 27 éve működik a Magyarlukafai Néprajzi Műhely. A műhelyekben a Kaptár Egyesület kézműves mesterei igény szerint tanítják a szövés, fazekasság, kosárkötés, fafaragás, nemezelés, bőrművesség, gyertyamártás, papírmerítés, csuhéfonás, gyöngyfűzés és még számos más érdekes mesterség fogásait.

Program jellemzői

  • Alacsony edzettségűeknek is
  • Beltéri
  • Látnivaló

Tájékoztató

Magyarlukafa a Dél-Zselic dombvidékén, Szigetvártól 20 km-re északra fekvő aprófalu, ahol 27 éve működik a Magyarlukafai Néprajzi Műhely. A népi műemlék épületegyüttes lakóházból és két pajtából áll, melyekben kézműves műhelyek vannak berendezve.
A műhelyekben a Kaptár Egyesület kézműves mesterei igény szerint tanítják a szövés, fazekasság, kosárkötés, fafaragás, nemezelés, bőrművesség, gyertyamártás, papírmerítés, csuhéfonás, gyöngyfűzés és még számos más érdekes mesterség fogásait.
A műhely kiváló célpont egy vagy több napos osztálykirándulások lebonyolítására, ahol a kézművesség mellett, kirándulás keretében, szakavatott vezetővel lehet meglesni a falu mellett lévő tavak madárvilágát és az erdők vadjait.

További programok a közelben

no-image

Katica Tanya Élményközpont

7477 Patca, Fő u. 18,
A Katica Tanya egy Magyarországon egyedülálló, 12 hektáros területen fekvő igazi élményparadicsom osztályok, csoportok, baráti társaságok és a gyermekes családok számára Somogy megyében, a Zselic szívében, Kaposvártól 12 km-re. Egész évben remek játszva tanulási, aktív pihenési lehetőséget nyújt a nálunk található majdnem százféle kül-és beltéri játszóalkalmatosság. Úgy véljük, hogy látogatóinknak a valódi teljes élményhez változatos programokra, megfizethető, tiszta szálláshelyre és pénztárcához igazodó ellátásra van szüksége -ezt kínáljuk a Katica Tanyán.
Krisna-völgy – egy csepp India Somogyban

Krisna-völgy – egy csepp India Somogyban

8699 Somogyvámos Fő utca 38.
Krisna-völgy kétszáznyolcvan hektáron fekvő területe igazán szép látnivalókkal és új élményekkel kecsegtet az idelátogatók számára. A völgy területén jelenleg közel százötven Krisna-tudatú hívő él, akik ökogazdálkodással foglalkoznak és az önfenntartásra törekszenek.

Kids Fusion Játszóház Kaposvár

7400 Kaposvár, Jutai út 75.
A Zselic fővárosába, Kaposvárra hívunk Benneteket egy felejthetetlen és kalandos kirándulásra! Kaposváron a 2015-ben nyílt Fusion Élményközpont a Dunántúl legegyedülállóbb szabadidőparkja 13000 m2-en, ahol minden korosztály aktív pihenéssel tölthet el egy egész napot.

Szennai Szabadtéri Néprajzi Gyűjtemény Szenna

7477 Szenna, Rákóczi F. u. 2.
Szenna, melynek már külföldön is ismert nevezetessége a Szabadtéri Néprajzi Gyűjtemény, az 1982-ben Europa Nostra-díjjal elismert falumúzeum. A régi idők faluképét idéző együttest a település központjában, a ma is működő műemlék református templom körül alakították ki.