0 Ft-tól-tól
0
(0 értékelés)
Ajánlatkérés
0 (Nincs értékelés)

Program információk

SZENTÉLY LÁTOGATÁS
Vendégvezetőnk fogadja az érkező csoportot, majd egy rövid tájékoztató következik Krisna-völgy létrejöttéről, az önfenntartó faluközösségünk működéséről és mindennapi életünkről. Vendégeink megtekinthetik az Európában egyedülálló, lenyűgöző indiai szentélyt, ahol színes festmények és az impozáns főoltár fogadja önöket, és vallásunk alapjaiba is betekintést nyerhetnek.
(Az alábbi programok mindegyike tartalmazza a szentélylátogatást is!)

I.) KULTÚR KÓSTOLÓ – INTERAKTÍV PROGRAMOK:

1.) ZENE VARÁZSA – Szívet melengető dallamok, felejthetetlen élmény…
Tradicionális indiai zenei bemutatón vehetnek részt vendégeink, mely során különféle dallamokat mutatunk be Önöknek. A hangulat fokozása kedvéért közös éneklésre és egy könnyen elsajátítható indiai hangszer kipróbálására adunk lehetőséget. Megismerhetik egyebek között a több ezer ritmussal megszólaltatható agyagdobot is. Mivel zene nincs tánc nélkül az előadás végén egy egyszerű lépést is elsajátíthatnak, majd egy vidám és korosztálytól függetlenül élvezhető közös tánccal zárul a program.
2.) KELET DIVATJA – Indiai ruhák világa…
Világszerte csodálat övezi a gyönyörűen hímzett, flitterezett, színpompás, indiai selyemruhákat. A program erejéig Indiában érezhetik magukat látogatóink, mivel lehetőséget adunk arra, hogy felpróbálhassák a pazar kelméket. Már önmagában élményt nyújt a pár méter hosszú anyag felöltésének elsajátítása. Ezen felül a hölgyek kapnak piros pöttyöt a homlokukra, a férfiak pedig felvehetnek egy mesebeli turbánt. A végén egy nagy fotózkodás szokta az élményt felejthetetlenné tenni.
3.) EGZOTIKUS FŰSZERKALAUZ – keleti ízek kavalkádja…
Ha valaki már járt Indiában, megtapasztalhatta a levegő fűszerektől elnehezült bódulatát. Konyhája világszerte a legszínesebbként van elfogadva, annak ellenére, hogy eredendően vegetáriánus. Híresek a levesek, rizsek, lepénykenyerek, szemet gyönyörködtető édességek, csemegék, italok, csatnik és különféle ízes főételeik. Mi a titok? A sok aromás fűszer, melynek különleges pirításával kezdik a főzést. A program során bemutatjuk a különféle keleti fűszerek felhasználásának módjait és az egészségre gyakorolt hatásait.
4.) LÉLEK HANGJA – Feltöltődés a béke szigetén…
Túlhajszolt, stresszes, fogyasztói világunkban egyre inkább vágyódunk az ellazulásra és elmélyülésre. Divatossá váltak a spirituális és önismereti témák. Növekszik az igényünk arra, hogy foglalkozzunk saját belső vágyainkkal és szükségleteinkkel is. A program során bepillantást nyerhetnek a mantrázás és a meditáció filozófiájába valamint gyakorlatába, mely közelebb visz önmagunkhoz. Tapasztalatot kaphatnak jótékony hatásáról, amit eszközként használhatnak később a mindennapjaik során.

 

II.) BARANGOLÁS KRISNA-VÖLGYBEN – SZABADTÉRI TÚRÁK:

1.) SZERENCSÉT HOZÓ ZARÁNDOKKÖRÚT
Krisna-völgy számos pontján, vonzó környezetben indiai stílusú pavilonok találhatóak, melyek áldást adó Szent helyekként is funkcionálnak. Előnyeit természetesen nem csak az itt élők kaphatják meg.
Egy séta keretén belül, vezető segítségével meglátogathatnak néhányat, és tájékoztatást kapnak azon áldásokból, melyet az adott hely felkínál a zarándokoknak. Így amellett, hogy sok szerencse érhet bennünket, gyönyörű kerti dísztavak, lugasok, pavilonok, botanikus kert és kültéri szentélyek várják a kis sétán résztvevőket.
2.) KRISNA-VÖLGYI KÖRSÉTA
Krisna-völgy mottója: „Egyszerű élet, magas szintű gondolkodás!” A séta folyamán a birtok legkiemelkedőbb területeit látogathatják meg vezető segítségével, mely által mélyebb betekintést nyerhetnek az itt lakók életmódjába. Megközelítjük a kutakkal és fatározókkal felszerelt színes lakóházakat is, majd megnézzük a szépen kiépített biokertészetet. Végül, de nem utolsósorban impozáns tehénvédelmi központunkba teszünk látogatást, ahol meg is lehet simogatni e kedves jószágokat.
3.) ÖKO TANÖSVÉNY TÚRA
Egyik aktuális, és sürgető téma a mai világban környezetünk fenntartása. Egyre világosabb, hogy a mai életmód hosszútávon nem fenntartható. A birtok bejárásával egy tanösvény-túra útvonalon keresztül, vezetővel végighaladva megismerkedhetnek Krisna-völgy ökológiai gazdálkodásával és környezettudatos életmódjával. A kirándulás állomásai: nádgyökér zónás víztisztító rendszer, megújuló energiaforrások, botanika, tehénvédelem és ökrös munka, fenntartható mezőgazdaság és biokertészet.

 

ÉTKEZÉSEK CSOPORTOK RÉSZÉRE:

Ételkóstoló tartalma: bundában sült zöldség (pakora), pikáns mártás (csatni), indiai darapuding (halava), rózsavizes limonádé (nimbu pani)
Ebéd tartalma: zöldséges egytálétel (szabdzsi), köret (jázmin rizs), bundában sült zöldség (pakora), pikáns-csípős mártás (csatni), indiai lepénykenyér (puri), rózsavizes limonádé (nimbu pani)
A menük tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk!
Éttermünk ezen kívül számos különleges édességgel és csemegével várja vendégeinket.
Ajándékboltunkban a füstölők, ékszerek, indiai kozmetikumok, fűszerek és ruhák mellett Krisna-völgy kézműves és biotermékeit is megtekinthetik, megvásárolhatják.

Rates & availability

Rental's Location

Reviews

0/5
Nincs értékelés
(0 értékelés)
Sleep
0/5
Location
0/5
Service
0/5
Clearness
0/5
Rooms
0/5
0 review on this Rental - Showing 1 to 0

Write a review

0 Ft-tól
0 (Nincs értékelés)

Owner

Keress minket bátran!

Telefon

30/4363-900