Tájékoztató

Mi az a kickbike?

Ez egy olyan kétkerekű városnéző eszköz, amely a kerékpár és a roller ötvözéséből született. Bicikli kerekeinek köszönhetően a sétával ellentétben könnyedséggel és fiatalosan fedezhetjük fel a belvárost és a gyalogosan eddig “elérhetetlennek” tűnő városrészeket, látványosságokat. Első és hátsó profi fékrendszere biztosítja a biztonságos megállást. Súlya mindössze 9 kg. A programot 2. osztályos kortól ajánljuk.


Kickbike-os programunk előnyei:

  • Gyors és könnyed haladás megállókkal
  • Tapasztalt túravezetőt biztosítunk, aki a látnivalókat is bemutatja
  • A legbiztonságosabb, idegenvezetőkkel egyeztetett útvonalon haladnak csoportjaink

 

Siófoki kickbike-os program leírása:

Időtartam:

2,5-3 óra

Start/Cél:

Siófok, Aranypart Kemping

Útvonal:

Aranypart kemping – Szent László utca – Tátra utca, Batthyányi utca, Kinizsi Pál utca, Fő utca, Millenium Park, Kálmán Imre sétány, Siófoki Víztorony – Főtér, Krúdy Sétány – Siópart, Móló, Petőfi stny, Beszédes stny, Szent László út, Aranypart kemping

További információk

Siófok a dél-balatoni régió keleti szegletének méltán népszerű, szezoni buliktól hangos üdülővárosa, a somogyi táj jellegzetes találkozása a vízparti élővilággal. A résztvevők a betontenger hullámain lovagolva vehetik szemügyre a település épített jellegzetességeit, emlékhelyeit, míg a betonmólók, a sétányok közé ékelődött zöld szigetek, a grandiózus zsilipek és a balatoni hajózás kikötőbirodalma is megannyi izgalommal kecsegtet!

‘Gördülő túránk’ kiindulási pontja a Jókai park, mely nevében őrzi a nagy magyar mesemondó emlékét, s aki többek között egy balatoni hajós utazás élményeiből merített ihletet nagyszabású regényéhez, az Aranyemberhez. A Tátra utcától nagyjainkról keresztelt aszfaltösvényeken, egészen a Batthyány utcáig, majd a Kinizsi Pál utca után a Millenium parkig, innen pedig a Kálmán Imre sétányig izzítjuk az abroncsokat, mígnem a Kálmány Imre sétányra érünk.

Megállunk a híres siófoki víztoronynál is, mely a város főterén, nagyjából 41,5 méter magasba csúcsosodik. Az épületet 1912-ben Gergely Jenő és Gut Árpád tervezte azzal a céllal, hogy korszerűsítsék a vármegye ivóvíz- és szennyvízhálózatát. 2010 és 2012 között a főtér megújulásával új pompájában, vízpára helyett ‘kávégőzzel’ várja a betérő látogatókat.

Pattanjatok a bringarollerekre és érezzétek jól magatokat!

 
 
Egészítsd ki a kickbike-ozást további élményprogramokkal!

Íjászok viadala

Próbáljátok ki a felejthetetlen élményekre éhezők játékát. Az Európában gyártott és a legmagasabb biztonsági tanúsítvánnyal rendelkező, “szivacsozott” végű nyílvessző csapat-csapat, ember-ember elleni küzdelmet tesz lehetővé. A felhőtlen játékörömöt a 4db egymásra épülő játék, a találatok fájdalommentessége és az arcot, szemet pluszban védő arcmaszk garantálja.

ijaszok-viadala