Kézzel merített papír előállítása a Vinczemill Papírmerítő Műhelyben Fedémes

Azonosító: 9399

3255 Fedémes, Petőfi utca 61.
Kínában, időszámításunk előtt, kb. 105-ben jött létre a papírmerítés tudománya. Innen terjedt el a fehérmíves mesterség előszőr Koreába, Japánba és az iszlám kultúrterületeken keresztül Közel-Keletre, Észak-Afrikába, majd Itálián és Spanyolországon át Európába és érkezett hozzánk Magyarországra, Fedémesre!

Program jellemzői

  • Beltéri
  • Látnivaló

Tájékoztató

Kínában, időszámításunk előtt, kb. 105-ben jött létre a papírmerítés tudománya. Innen terjedt el a fehérmíves mesterség előszőr Koreába, Japánba és az iszlám kultúrterületeken keresztül Közel-Keletre, Észak-Afrikába, majd Itálián és Spanyolországon át Európába…
és érkezett hozzánk Magyarországra, Fedémesre!
A Vinczemill Kft. Hungarikumnak számító papírmerítő műhelyében megtekinthetik és korhű eszközökkel ki is próbálhatják ennek a 2000 éves ősi mesterségnek trükkjeit, fogásait, mely minden korosztály számára egy életre szóló élményt biztosít.
Jöjjenek el Önök is, legyenek részesei egy interaktív, alkotó foglakozásnak!

Egy látogatás, program ára: 30.000,- Ft
A foglalkozás időtartama: 1,5-2 óra
Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 8-16 óra
Az idelátogató vendégeknek előzetes egyeztetés után mutatják be a papírmerítés fázisait,
ami után természetesen vásárlási lehetőséget is biztosítanak a termékekből.

 

A Vincze Papírmerítő Műhelyről, mint Hungarikumról:

Az 1985-ben létrehozott cég védjegyoltalom alatt áll. Magyar Örökség díjas.
A műhely alapítója és tulajdonosa Vincze László, papíripari mérnök,
Szentendre város Pro Urbe díjazottja, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének tagja – tervezőgrafikus.
Három fiú (egyikük már könyvökötő kolléga), mint lehetséges utódok, büszke édesapja.
Családi vállalkozásuk a legnemesebb kézmíves mesterség továbbvitelére törekszik,
2000 éves ősi módszerrel időtálló és savmentes papírokat készítenek.

A papírmerítés történetét   IDE kattintva  olvashatja el.

Internet: www.vinczemill.hu

További programok a közelben

Buborékfoci Szilvásvárad
2.980 Ft-tól

Buborékfoci Szilvásvárad

Szilvásvárad, Hungary
Bújjatok bele egy felfújt gömbbe és élvezzétek, hogy focizni szabálytalankodva is lehet: fussatok neki egymásnak, ugorjatok rá vagy lökjétek fel az ellenfeleket! Legyetek rosszak, büntetlenek és sértetlenek! Tomboljátok ki magatokat és a buborék ereje legyen veletek!

Ózdi Muzeális Gyűjtemény és Gyártörténeti Emlékpark

Az Ózdi Muzeális Gyűjtemény rendkívül gazdag és egyedülálló gyűjteménnyel rendelkezik, amely az ózdi gyár történetén túl a helyi néprajzi szépségekbe, iskolatörténetbe, művészet - és sporttörténetbe is elkalauzolja a diákokat. Az egyedülálló gyűjtemény bemutatásán felül további érdekességek és programok színesítik intézményünk kínálatát!

Szilvásváradi Állami Erdei Vasút Szilvásvárad

3348 Szilvásvárad, Szalajka u. 8.
A kisvasút állomása a Szalajka-völgy bejáratánál található, az erdészet épülete mellett. A vonatok innen kapaszkodnak fel a Gloriett-tisztáson található végállomásra, ahonnan könnyű sétával elérhető a Fátyolvízesés, a szintén az erdészet kezelésében lévő Szabadtéri Erdei Múzeum és a Szalajka-Halastó állomásnál lévő Erdészeti Múzeum. Az erdészet által működtetett erdei iskola programjait igénybe véve tovább színesíthetjük a kirándulásunkat.

Milleniumi Kilátó Szilvásvárad

3348 Szilvásvárad, Kalapat-tető
A 2000. augusztus 20-ra, Szent István napjára készült építmény méretével és páratlan szépségű faszerkezetével uralkodik a környező hegycsúcsok felett, mintha figyelné és vigyázná e festői vidéket. A Kilátó 20 méter magasan lévő teraszáról lenyűgöző látványt nyújt a Bükk minden évszakban más-más színben pompázó domborzata, a patakvölgyek, erdők rajzolata, a 13 hegyvidéki falu háztetői.

Pisztrángtelep Lillafüred

3517 Lillafüred, Pisztráng-telep
Az őshonos sebes pisztrángot már csak itt tenyésztik nagyobb tételben Magyarországon és emellett egy törzsállományt is fenntartanak génbanki jelleggel. Az idelátogatók megkóstolhatják a hely specialitásának számító, bükkfa tüzén és 12 fűszerben pácolt pisztráng fenséges ízét.