Kézművesporta Hollókő

Azonosító: 9264

3176 Hollókő, Kossuth út 53.
Kézművesporta Hollókő
Kézművesporta Hollókő
Kézművesporta Hollókő
Térkép betöltése
A Kézművesporta egy olyan hely Hollókő Ófalujában, ahol a vendégek megismerkedhetnek a régi idők hagyományaival, nagyszüleink játékaival és a természetes anyagok felhasználási módjaival.

Program jellemzői

  • Alacsony edzettségűeknek is
  • Beltéri

Tájékoztató

A Kézművesporta egy olyan hely Hollókő Ófalujában, ahol a vendégek megismerkedhetnek a régi idők hagyományaival, nagyszüleink játékaival és a természetes anyagok felhasználási módjaival. Kézműves bemutatóinkon és foglalkozásainkon bemutatjuk a bőrözés, csuhézás, gyertyakészítés, gyöngyékszer-készítés, kékfestőzés, rongybabakészítés és rafiafonás megmunkálásának fortélyait. Foglalkozásainkon a gyerekek megtapasztalhatják, hogy a különböző természetes alapanyagok hogyan dolgozhatóak fel, hogyan alakulnak át a munkájuk során szép alkotásokká. Nálunk kicsiktől nagyokig mindenki találhat kedvére való kézműves tevékenységet.

A kézműves foglalkozások :

Bőrfonás: Színes bőrdarabokból készítünk viseleti tárgyakat.

Csuhézás: A kukoricacső leveléből, a csuhéból készítünk különböző állatokat, virágokat, díszeket, vagy a legügyesebbek akár a babával is megpróbálkozhatnak.

Gyertyakészítés: A gyertyakészítésnél a mártogatás technikáját lehet elsajátítani. A végeredmény egy szép hosszúkás gyertya lesz, melyet száraz virágokkal díszítünk.

Kékfestőzés: Kékfestett vászonanyagra tű segítségével pöttyözzük fel a fehér festéket. A végeredmény olyan lesz, mint a régi kékfestő anyag.

Rafiafonás: Egyszerű hármasfonással készülnek az ajtódíszek, melyek formájának csak a fantázia szab határt. A rafia tekerésével különböző tárolóedényeket lehet készíteni.

Rongybabakészítés: Textilmaradékokból szép színes babát vagy boszit lehet készíteni.

További programok a közelben

Magyar Nemzeti Múzeum Palóc Múzeuma

2660 Balassagyarmat, Palóc liget 1.
Festői környezetben, egy árnyas liget szívében található a több mint száz nyarat is látott múzeumpalota. A Nógrád megyei Balassagyarmaton található Palóc Múzeum fontos szerepet tölt be a környék kulturális életében változatos rendezvénysorozataival, sokszínű kiállításaival, és minden korosztály számára biztosít játékos foglalkozást, kikapcsolódási lehetőséget is. A kiállítások a palócság hagyományainak, tárgyi és szellemi kultúrájának gazdag és értékes anyagából merítenek. Sok szeretettel várjuk az osztályokat, legyen szó év végi kirándulásról, nyári táborról vagy évközi tanulmányi kirándulásról.