Kemenes Vulkán Park

Azonosító: 1446

9500 Celldömölk, Sághegyalja körút 1.
Térkép betöltése
A Kemenes Vulkán Park az ország egyetlen vulkanológiai kiállítását rejti.

Program jellemzői

  • Alacsony edzettségűeknek is
  • Élmény
  • Fogyatékkal élöknek
  • Kültéri

Tájékoztató

A feltűnő dizájnnal rendelkező épület  az ország egyetlen vulkanológiai kiállítását  rejti. Bemutatásra kerül a Föld vulkánossága  általánosságban, a Naprendszer néhány vulkanikus  képződménye, a Kárpát-medence és Magyarország tűzhányói.
A kiállítás interaktív és hagyományos módon mutatja be a vulkánok világát. A könnyebb megismerést szimulátorok, érintőképernyők és egy 17 perces kisfilm is segíti a mozitermünkben.

Az épületben haladva például gejzírkitörést indíthatunk el, megismerhetünk a Föld mélyének rejtett kincseit megmutató ásványokat és kőzeteket, elutazhatunk a Mars felszínére vagy megszilárdult lávafelszínen sétálhatunk. A legfelső szinten található egy panoráma terem, ahol elven díszletként a Ság hegy, egy kialudt bazaltvulkán gyönyörű látképe tárul a látogatók elé.
A látványos tárlat minden korosztály számára érdekességeket rejt.

 

Az osztályok részére többórás programot kínálunk:

  • Tárlatvezetés: Ennek során idegenvezető segítségével halad végig az osztály a Vulkánpark kiállítótermeiben. Előnye, hogy a diákok számára közérthetőbben kerülnek átadásra a vulkánokkal kapcsolatos ismeretek. A tárlatvezetés hossza egy óra.

  • Különböző tematikájú foglalkozások: A Ság hegy élővilágát, valamint a vulkánok világát bemutató interaktív foglalkozások, melyeket az adott korosztály igényeihez igazítunk.

  • Vezetett vulkántúra a Ság hegyen: A Vulkánparkkal szomszédos tanúhegy kialakulásának színes folyamatait ismerhetik meg a résztvevők. A túra a Ság hegy felső részén, a kiépített geológiai tanösvényen halad végig, időtartama nagyjából két óra.

  • Sághegyi Múzeum látogatása: Ez a kisebb múzeum interaktív módon mutatja be a Ság hegy történetét a hegy kialakulásától, a különböző történelmi korokon keresztül egészen a közelmúltban lezajlott bányászatig és a híres geofizikus, Eötvös Loránd munkásságáig. A helytörténeti kiállítás mellett a tanúhegy élővilágával is megismerkedhetnek a látogatók.

További programok a közelben

Jurisics vár Kőszeg

Jurisics vár Kőszeg

9730 Kőszeg, Rajnis u. 9.
A várat végigjárva a látogatók megismerkedhetnek a híres 1532-es ostrom történetével, legendás hőseivel és a vár névadójával Jurisics Miklós várkapitánnyal.