Katica Tanya Élményközpont

Azonosító: 1168

7477 Patca, Fő u. 18,
Térkép betöltése
A Katica Tanya egy Magyarországon egyedülálló, 12 hektáros területen fekvő igazi élményparadicsom osztályok, csoportok, baráti társaságok és a gyermekes családok számára Somogy megyében, a Zselic szívében, Kaposvártól 12 km-re. Egész évben remek játszva tanulási, aktív pihenési lehetőséget nyújt a nálunk található majdnem százféle kül-és beltéri játszóalkalmatosság. Úgy véljük, hogy látogatóinknak a valódi teljes élményhez változatos programokra, megfizethető, tiszta szálláshelyre és pénztárcához igazodó ellátásra van szüksége -ezt kínáljuk a Katica Tanyán.

Program jellemzői

  • Alacsony edzettségűeknek is
  • Beltéri
  • Fogyatékkal élöknek
  • Kültéri
  • Sportos

Tájékoztató

A Katica Tanya visszatérő vendégeink szerint \”a legjobb hely\” osztálykiránduláshoz.

Miért?

Csak azért, mert: – nálunk egy helyen találsz többféle megfizethető szállást, pénztárcához igazodó ellátást, és majdnem százféle programlehetőséget, – a Te költségvetésedhez, anyagi lehetőségeidhez alakítjuk a foglalkozásainkat, – Élményközpontunkban egyetlen belépő áráért több tucat játszóalkalmatosságot tudsz kipróbálni, – nálunk minden korosztály megtalálja a neki való időtöltést, – olyan kül-, és beltéri óriás csúszdaparkjaink vannak, amelyekből Közép-Európában nincs több, – testközelből megismerkedhetsz a legtöbb őshonos magyar háziállattal, – itt saját kezeddel tapasztalhatod meg őseink kézműves tudását és bölcsességét, – télen-nyáron nyitva vagyunk, nálunk az élmények nagyrésze rossz időben is elérhető, – igény esetén segítünk további helyszínek \”becserkészésében\” (Szarvasfarm, Skanzen, Zselici Csillagpark), – a Katica Tanyán úgy tanulsz játszva, hogy azt észre sem veszed!

Hitvallásunk szerint a természetben eltöltött idő nem pótolható mással.

A kétkezi munka, a kézműves tevékenységek, az ügyességi feladatok, egy működő gazdaság mindennapjainak megismerése, valamint ezen élmények közös átélése számtalan lehetőséget ad önismeret növelésére, csapatszellem fejlesztésére, kommunikáció javítására, valamint iskolatársi kapcsolatok építésére. Felejthetetlen, élményekben gazdag kirándulási lehetőséget kínálunk iskolás csoportoknak. Nálunk a gyerekek játszva tanulhatnak a környezettudatosságról, természetről, gazdálkodásról és állatgondozásról, kézműves foglalkozásaink keretén belül természetes anyagok és hulladék felhasználásával készíthetnek díszeket, játékokat és fej-leszthetik kézügyességüket.

Ajánljuk minden olyan csoport számára, aki fontosnak tartja a természet és állat közeli élményeket, szeretnek a szabad levegőn lenni és szeretnének megismerkedni a vidéki vagy akár a középkori élettel. A tapasztalati úton megszerezhető ismereteket élményekkel átszőve tesszük felejthetetlenné.

A hozzánk érkező csoportoknak igény esetén gyalogos és kerékpáros túraútvonalakról, önállóan megszervezhető, a környezet adottságait jól hasznosító csapatverseny feladatokról ingyenes leírást biztosítunk a pedagógusok munkáját segítendő.

További programok a közelben

Kids Fusion Játszóház Kaposvár

7400 Kaposvár, Jutai út 75.
A Zselic fővárosába, Kaposvárra hívunk Benneteket egy felejthetetlen és kalandos kirándulásra! Kaposváron a 2015-ben nyílt Fusion Élményközpont a Dunántúl legegyedülállóbb szabadidőparkja 13000 m2-en, ahol minden korosztály aktív pihenéssel tölthet el egy egész napot.

Szennai Szabadtéri Néprajzi Gyűjtemény Szenna

7477 Szenna, Rákóczi F. u. 2.
Szenna, melynek már külföldön is ismert nevezetessége a Szabadtéri Néprajzi Gyűjtemény, az 1982-ben Europa Nostra-díjjal elismert falumúzeum. A régi idők faluképét idéző együttest a település központjában, a ma is működő műemlék református templom körül alakították ki.

Szigetvári Vár Szigetvár

7900 Szigetvár, Vár u. 19.
A gazdag történelmi múltat őrző város legismertebb látványossága a vár, valamint a település török kori műemlékei. Szigetvár története szorosan összefonódott a vár történetével, a vár pedig Zrínyi Miklós személyével. A várban lévő Zrínyi Miklós Múzeum kiállításai is elsősorban az ő hősi küzdelmét idézik fel.

Szigetvári Gyógyfürdő Szigetvár

7900 Szigetvár, Tinódi u. 1/1.
A Zrínyiekről híres, történelmi jelentőségű kisváros Szigetvár szívében egy kiemelkedően impozáns, szemet gyönyörködtető létesítmény a Szigetvári Gyógyfürdő. A fürdő kültéri hangulata a török kori műemlékeket idézi kupolájával és tornyaival.

Magyarlukafai Néprajzi Műhely Magyarlukafa

7925 Magyarlukafa, Fő u. 16.
Magyarlukafa a Dél-Zselic dombvidékén, Szigetvártól 20 km-re északra fekvő aprófalu, ahol 27 éve működik a Magyarlukafai Néprajzi Műhely. A műhelyekben a Kaptár Egyesület kézműves mesterei igény szerint tanítják a szövés, fazekasság, kosárkötés, fafaragás, nemezelés, bőrművesség, gyertyamártás, papírmerítés, csuhéfonás, gyöngyfűzés és még számos más érdekes mesterség fogásait.