Barcsi Ősborókás Barcs

Azonosító: 9137

7988 Barcs, Rákóczi u.72.
Barcsi Ősborókás Barcs
Barcsi Ősborókás Barcs
Barcsi Ősborókás Barcs
Barcsi Ősborókás Barcs
Barcsi Ősborókás Barcs
Térkép betöltése
A természetbarátokon kívül szívesen jönnek ide a vadászok is, mert kiemelkedő a térség gímszarvasállománya, de gyakori az őz és a vaddisznó is. Kiváló erdei pihenők, bográcsozási lehetőségekkel állnak az idelátogatók rendelkezésére.

Program jellemzői

  • Alacsony edzettségűeknek is
  • Kültéri
  • Látnivaló

Tájékoztató

Barcs, az 1979-ben lett város, az ország déli kapuja, természeti értékeinek és saját elhivatottságának köszönhetően az utóbbi pár év nagy felfedezés a turisták körében.

Rendkívül gazdag a táj növény- és állatvilága is. A település közelében van a barcsi borókás.
A Dráva árterén egykor nagy kiterjedesű keményfa ligeterdőket az itt élő emberek folyamatosan leirtották, és az így kialakult réteket kaszálással illetve legeltetéssel hasznosították.
A több mint háromezer itt élő állatfaj egyik legvédettebb madara a rétisas, mely ezen a vidéken rendszeresen költ. Jellemzően itt élő madarak a szürke gémek, a récék, a fekete gólyák, a vízityúkok, a szárcsák, az ölyvek, a héják, a karvalyok, a kabasólymok, a vörös vércsék. Előfordul a holló, az énekes hattyú, a jégmadár, jellegzetesek a zöld gyíkok és a mocsári teknősök. A természetbarátokon kívül szívesen jönnek ide a vadászok is, mert kiemelkedő a térség gímszarvasállománya, de gyakori az őz és a vaddisznó is. Kiváló erdei pihenők, bográcsozási lehetőségekkel állnak az idelátogatók rendelkezésére.