Baba-, Játék-, Giccs-, Kinzómúzeum, Panoptikum, Csigaparlament, Nosztalgiamúzeum Keszthely

Azonosító: 538

Keszthely, Kossuth L. u.
A keszthelyi sétálóutcán található múzeumok sok érdekes ismerettel és élménnyel gazdagítják az oda látogatókat. A sokszínű palettán megtalálhatók a Baba-, Játék-, Giccs- és a Kinzómúzeum, Panoptikum, valamint a Csigaparlament és a Nosztalgiamúzeum is.

Program jellemzői

  • Alacsony edzettségűeknek is
  • Beltéri
  • Kulturális

Tájékoztató

A Történelmi Panoptikumban félszáz híres ember megtévesztésig hű, életnagyságú figurája található meg  korabeli öltözékben. A panoptikumban számos magyar király korhű ábrázolása is megfigyelhető, megtekinthetjük itt Szent István királyt, II. Lajos királyt, Mátyás királyt és a magyar történelemből jól ismert  más személyeket is.

CSIGA PARLAMENT– Óirásmakett. 7m hosszú,2,5m magas! (Guinness rec. nev) 4,5 millió, 28 millió éves Pannon-tengeri csigából 14 év alatt készült el.
A Csigaparlamentet Miskei Ilona néni készítette, aki 1920-ban született, és 1975-től 14 éven át 4.5 millió pannon-tengeri csiga felhasználásával felépítette a világon egyedülálló makettjét. Az ország különböző bányáiból származó 28 millió éves őstengeri maradványokat a parlament díszítéseit utánozva válogatta. A makettet 1999-ben külföldi vevőit elutasítva, a keszthelyi Viselettörténeti Múzeum gondjaira bízta.

Népviseletes BABAMÚZEUM
Viselettörténet és Népi Építészet Múzeum – Európában a legnagyobb.
Közel félezer porcelánbaba pompázik Nagy Magyarország népviseleteiben.

JÁTÉKMÚZEUM
Magyarországon a LEGNAGYOBB!
Vidor Játékmúzeum közel 300 négyzetméteren (10 000 darabos gyűjteménnyel). Belépve a múzeumba, elfelejtett relikviák kedves emlékei köszöntenek a látogatokra. Leghíresebb például a Steiff ( németország) plüss játékai, a hazai győri Lemezárú gyár 1960-as játékai, továbbá rakéták, hintalovak, 1920-as gyermekkocsik, miniatűr szobabútorok, búcsúfiák közt láthatunk csattogó lepkét, néprajzi értékű játéktárgyakat.
Láthatóak Zorkóczy Éva népi iparművész boszorkányai és lidércei. Óriásvitrinbe kerültek a “Ludas Matyi”, ” A  só”,  “A helység kalapácsa” vígeposz figurái. A múzeumban található játékok felölelik a játékgyártás utóbbi száz évét. 
A látvány és az abból fakadó érzések, emlékek egyaránt lenyűgöznek kicsiket és nagyokat.  

Kínzómúzeum – HORRORÁRIUM
Fél évezred kínzásai a Középkortól az Újkorig,Távol-Kelettől Amerikáig viaszfigurák és képillusztrációk segítségével mutatja be a középkor kínzásait. A korabeli dokumentumok alapján elkészített eszközök hűen tükrözik a korábbi századok kegyetlenkedéseit.

Nosztalgia, Látványtár és giccs múzeum
Műfaji meghatározás nélkül, minden ami érdekes, látványos és múltidéző. Csüggedésig roncsoljuk a kedves látogatót. Némi túlzással az is mondható, hogy csak az üvegpolcok és vitrinek nem ízlésrombolóak. Ipartörténeti értékű berendezések, fröccsöntött figurák, festmények, vetélkedőbe illő „naezmegmiafene” tárgyak sorozata például cigarettás dobozok, gyufás skatulyák, nyakkendők a XIX.századtól közelmúltunkig. Közel tízezer „förmedvény” igazolja a betérőnek: ezt te is használhattad, de legalább az elődeid.
„Ki itt belépsz ,hagyj fel minden reménnyel”( DANTE)

A múzeumok egész évben, az év minden napján nyitva vannak!
Nyáron 09-18, télen 10-17 óráig.
Bedőné Gy. Zsanett múzeumvezető
30/855-6533

 

Belépő árak
Múzeum
Felnőtt
Gyerek
Babamúzeum500 Ft/fő500 Ft/fő
Csigaparlament500 Ft/fő500 Ft/fő
Történelmi Panoptikum500 Ft/fő500 Ft/fő
Vidor Játékmúzeum500 Ft/fő400 Ft/fő
Nosztalgia és Giccs Múzeum500 Ft/fő400 Ft/fő
Kínzó Múzeum600 Ft/fő500 Ft/fő
 Csoportok részére – 15 fő felett (+1 fő ingyenes)
(Babamúzeum, Csigaparlament, Történelmi Panoptikum,
Vidor Játékmúzeum, Nosztalgia és Giccs Múzeum)
CsomagFelnőtt
Gyerek
1. csomag (3 szabadon választott múzeum)680 Ft/fő550 Ft/fő
2. csomag (4 szabadon választott múzeum)1.090 Ft/fő890 Ft/fő
3. csomag (5 szabadon választott múzeum)1.490 Ft/fő1.190 Ft/fő
Egész évben minden nap várjuk látogatóinkat, csoportjainkat hon és népismereti, valamint történelmi ismereteket adó kiállításainkkal!
www.jatekmuzeum.eu
www.nosztalgiamuzeum.hu

További programok a közelben

Csapatépítő ügyességi játékok
690 Ft-tól

Csapatépítő ügyességi játék Keszthely

Keszthely
Az osztalykirandulas.hu saját fejlesztésű ügyességi játékrendszerrel szeretné olcsó áron szórakoztatni, kiszolgálni, építeni diák és felnőtt csoportjait.
Kickbike-os városnézés Keszthely
2.990 Ft-tól

Kickbike-os városnézés Keszthely

Csík ferenc sétány - Városi sporttelep
Az országban egyedülálló módon fedezhetitek fel Keszthely belvárosát. Ez egy igazi élményprogram a kerékpár és a roller ötvözésével született eszközzel.
Soft-csúzlis kalandjáték
690 Ft-tól

Soft-csúzlis kalandjáték Keszthely

Keszthely, Helikon park
A "Soft-Csúzlis" kalandjáték játékrendszerében hasonlóságot mutat a paintball-al. Ugyanakkor ez nem igényel semmiféle védőfelszerelést. A soft-csúzli úgy lett kifejlesztve, hogy abból a kő, kavics, földrög, vagy más keményebb tárgy kiessen. Töltényként teniszlabda nagyságú, nagyon puha, de jó röptű, speciális szivacslabdát használunk, ami teljes baleset- és fájdalommentességet biztosít.
Buborékfocizó diákok
1.800 Ft-tól

Buborékfoci Keszthely

Keszthely
Bújjatok bele egy felfújt gömbbe és élvezzétek, hogy focizni szabálytalankodva is lehet: fussatok neki egymásnak, ugorjatok rá vagy lökjétek fel az ellenfeleket! Legyetek rosszak, büntetlenek és sértetlenek! Tomboljátok ki magatokat és a buborék ereje legyen veletek!
Cool-túra városfelfedező kvízjáték Keszthely
690 Ft-tól

Cool-túra városfelfedező kvízjáték Keszthely

Keszthely, Fő tér 9.
Járjátok be egy kényelmes sétával Keszthely történelmi belvárosának leghangulatosabb részeit cool-túra térképünk és a rajta bejelölt pontokhoz íródott kvízkérdések iránymutatásával. A kvízkérdésekre adott válaszaitok helyességét egy lekaparható festékkel eltakart megoldólappal ellenőrizhetitek. Az a 3 fős csapat nyer, aki a térkép segítségével megtalálja a belváros legérdekesebb pontjait, majd a legkevesebb rossz kaparással válaszolja meg a kvízkérdéseket.
Buborékfocizó diákok
1.800 Ft-tól

Buborékfoci Zalakaros

Zalakaros, Hungary
Bújjatok bele egy felfújt gömbbe és élvezzétek, hogy focizni szabálytalankodva is lehet: fussatok neki egymásnak, ugorjatok rá vagy lökjétek fel az ellenfeleket! Legyetek rosszak, büntetlenek és sértetlenek! Tomboljátok ki magatokat és a buborék ereje legyen veletek!
Zobori Élménypark

Zobori Élménypark

Élmény, kaland, játékok, új ismeretek, minden egy helyen! Válaszd a Zobori Élményparkot a Kis-Balaton ölelésében, ahol végtelen kalandokon keresztül ismerheted meg Matula bácsi legendáját többek között.
Íjászok viadala
1.800 Ft-tól

Íjászok viadala Keszthely

Keszthely, Csík Ferenc sétány/Városi Sporttelep
Az Íjászok viadala a felejthetetlen élményekre éhezők játéka. Az Európában gyártott és a legmagasabb biztonsági tanúsítvánnyal rendelkező, "szivacsozott" végű nyílvessző csapat-csapat, ember-ember elleni küzdelmet tesz lehetővé. A felhőtlen játékörömöt a 4db egymásra épülő játék, a találatok fájdalommentessége és az arcot, szemet pluszban védő arcmaszk garantálja.

Csillagvár-Panoptikum a Balatonnál Balatonszentgyörgy

8710 Balatonszentgyörgy, Egry J. u. 90.
A Balaton nyugati csücskében, a tó fölé emelkedő erdős domboldalon található a Festetics grófok vadászvára. A csillag alaprajzú épületben kapott helyet a középkori életet bemutató panoptikum. Tovább másfélszáz 80 cm magas huszár ad képet múltbéli könnyűlovasságunk díszes viseletéről, de láthatjuk időrendbe állítva a hun-magyar harcosokat és a középkori főurakat is. A sort az I. világháború katonái zárják.