Aradi vértanúk tere Szeged

Azonosító: 9080

6720 Szeged, Aradi vértanúk tere
  Aradi vértanúk tere Szeged
  Aradi vértanúk tere Szeged
  Aradi vértanúk tere Szeged
  Térkép betöltése
  Szegeden található az Aradi vértanúk tere, ahol II. Rákóczi Ferenc lovas szobra, Ifj. Vastagh György alkotása és a szőregi csata emlékoszlopa áll. A teret a Dóm tér felöl a Püspöki palota és az egyetemi épületek határolják.

  Program jellemzői

  • Alacsony edzettségűeknek is
  • Kültéri
  • Kulturális
  • Látnivaló

  Tájékoztató

  A téren áll II. Rákóczi Ferenc lovas szobra Ifj. Vastagh György alkotása és a szőregi csata emlékoszlopa.
  Az emlékmű tövében az Aradon vértanúhalált halt tizenhármak névsorát márványtábla örökíti meg.
  A tér Tisza felőli oldalán található egy szép koraeklektikus épületben a világhírű Bolyai Intézet. Ez az épület, melyben jelenleg az egyetem természettudományi kara működik, hajdanán a piarista gimnáziumnak és a rendháznak adott otthont, ahol Juhász Gyula is tanult. Az épület mögött a Rerrich Béla téren található a gótika korában alkotó Kolozsvári testvérek Sárkányölő Szent György szobrának másolata. A tér másik oldalán látható az 1956-os emlékmű, Melocco Miklós alkotása.
  Az Aradi vértanúk terét a Boldogasszony sugárúttal a Hősök Kapuja köti össze, melyet az első világháborúban elesett katonák tiszteletére emeltek. A Kapu mennyezetén Aba – Novák Vilmos freskóit láthatjuk. Szent György, Szent Borbála védőszentek és a keresztvivők mellett, maga a festő is megjelenik az alakok között.
  A teret a Dóm tér felöl a Püspöki palota és az egyetemi épületek határolják.

  További programok a közelben

  Múltfürkész kvízjáték Szeged
  700 Ft-tól

  Múltfürkész kvízjáték Szeged

  Szeged, Dóm Tér, Hungary
  A klasszikus tárlatvezetés helyett járjátok végig és ismerjétek meg a Fogadalmi Templomot a múltfürkész kvízjátékunkkal. Kaptok egy térképet egy feladványt és egy lekaparható festékkel eltakart megoldólapot. Az a 3 fős csapat nyer, aki a legkevesebb hibával válaszolja meg a kérdéseket.
  Kickbike-os városnézés Szeged
  2.990 Ft-tól

  Kickbike-os városnézés Szeged

  Szeged, MAHART Tiszayacht kikötő melletti parkoló
  A 2021-2022-es tanévre a program nem elérhető. Suhanjunk végig a napfény városán, a szétterülő alföldi településen, ahol egyszerre lehetünk tanúi a természet szépségének és a magas fokú urbanizációnak, a klasszikus építészeti értékeknek és a modern megoldások együttélésének.
  Vakfoci Szeged
  2.980 Ft-tól

  Vakfoci Szeged

  Szegedi Vízi Sport Egyesület
  Vakfocizás!? Rendben, hogy csörög a focilabda, de csak a fülre hagyatkozni? Igen, a foglalkozás végén. De addig ott van a társad, aki a szemed, a segítséged és az AVATÁROD is egyben! Saját fejlesztésű, roppant szórakoztató szabadidős programunk az egyik legjobb önbizalom, bizalom és bátorságfejlesztő rekreációs játék a szabadidős foglalkozások piacán.
  Soft-csúzlis kalandjáték Szeged
  930 Ft-tól

  Soft-csúzlis kalandjáték Szeged

  Szeged, Várkert
  A "Soft-Csúzlis" kalandjáték játékrendszerében hasonlóságot mutat a paintball-al. Ugyanakkor ez nem igényel semmiféle védőfelszerelést. A soft-csúzli úgy lett kifejlesztve, hogy abból a kő, kavics, földrög, vagy más keményebb tárgy kiessen. Töltényként teniszlabda nagyságú, nagyon puha, de jó röptű, speciális szivacslabdát használunk, ami teljes baleset- és fájdalommentességet biztosít.
  Sárkányhajózás Szeged
  1.300 Ft-tól

  Sárkányhajózás Szeged

  Szeged, MAHART Tiszayacht kikötője
  Magyar, mennydörgő sárkányaink még nincsenek, de háborgó vízen is stabilan szárnyalók annál többen! Próbáljátok ki a sárkányhajózás csapatépítő élményét Szegeden!
  Lézerharc Szeged
  2.980 Ft-tól

  Lézerharc Szeged

  Szegedi Vízi Sport Egyesület
  Kevesen lehetnek, akik még ne bújtak volna bele legalább egy számítógépes játékhős virtuális bőrébe és ne lődöztek volna halomra ilyen-olyan játékszintű és garantáltan rossz kinézetű ellenségeket. Itt az ideje az igazi harcnak, bújj végre vissza a saját bőrödbe és ragadj a kezedbe lézer fegyvert. Mutasd meg társaidnak és legfőképpen ellenfeleidnek, hogy miből faragtak, az aritmetika galaktikus ködében elvesző bináris számrendszerből, vagy kemény fából. Próbáljátok ki a lézerharcot Szegeden!
  Buborékfoci Szeged
  2.980 Ft-tól

  Buborékfoci Szeged

  Szegedi Vízi Sport Egyesület
  Bújjatok bele egy felfújt gömbbe és élvezzétek, hogy focizni szabálytalankodva is lehet: fussatok neki egymásnak, ugorjatok rá vagy lökjétek fel az ellenfeleket! Legyetek rosszak, büntetlenek és sértetlenek! Tomboljátok ki magatokat és a buborék ereje legyen veletek!
  Íjászok viadala Szeged
  2.980 Ft-tól

  Íjászok viadala Szeged

  Szeged
  Az Íjászok viadala a felejthetetlen élményekre éhezők játéka. Az Európában gyártott és a legmagasabb biztonsági tanúsítvánnyal rendelkező, "szivacsozott" végű nyílvessző csapat-csapat, ember-ember elleni küzdelmet tesz lehetővé. A felhőtlen játékörömöt a 4db egymásra épülő játék, a találatok fájdalommentessége és az arcot, szemet pluszban védő arcmaszk garantálja.

  Tisza Parti Élmény- és Kalandpark Szeged

  6723 Szeged, Tiszapart - Lapos
  Élmény- és Kalandparkunk 2014. május 24-én nyitotta meg kapuit a látogatók előtt azzal a céllal, hogy a természet adta varázslatos lehetőségek mindennapi életünk részévé váljanak. Gyere és játssz velünk!
  Cool-túra városfelfedező kvízjáték Szeged
  890 Ft-tól

  Cool-túra városfelfedező kvízjáték Szeged

  Szeged, Aradi vértanúk tere
  Járjátok be egy kényelmes sétával Szeged történelmi belvárosának leghangulatosabb részeit cool-túra térképünk és a rajta bejelölt pontokhoz íródott kvízkérdések iránymutatásával. A kvízkérdésekre adott válaszaitok helyességét egy lekaparható festékkel eltakart megoldólappal ellenőrizhetitek. Az a 3 fős csapat nyer, aki a térkép segítségével megtalálja a belváros legérdekesebb pontjait, majd a legkevesebb rossz kaparással válaszolja meg a kvízkérdéseket.

  Zenélő óra Szeged

  6720 Szeged, Dóm tér 5.
  A szegedi Dóm tér egyik különlegessége a Dóm főbejáratával szemközti oldalon, a tér épületének falába épített Zenélő óra, a középkori egyetemek szimbóluma. A Magyarországon egyedülálló óra Csúri Ferenc szegedi órásmester keze munkája, a figurákat Kulai József faszobrász készítette.

  Víztorony Szeged

  6720 Szeged, Szent István tér
  A szegedi teret 1880-tól a szegediek Gabonapiacnak nevezik, jól lehet ez a titulus az árvíz előtti Dugonics és Árpád teret illette meg. A fő építményét, látványosságában és funkcióiban is kiegészült víztornyot, Zielinski Szilárd tervezte. A víztorony tetejéről nézhetjük meg Szeged palotáit, látjuk a Tiszát, az Alföld végtelen rónáját.