Program jellemzői: Látnivaló

Cseppkőbarlang Abaliget

A Mecsek egyik legismertebb és legnépszerűbb természeti látnivalója az Abaligeti Cseppkő- és Gyógybarlang a Duna-Dráva Nemzeti Park területén.Klímája, köszönhetően a 97%-os páratartalmú levegőnek és a benne található gyulladáscsökkentő kalcium-ionoknak a légúti, allergiás és asztmatikus betegségekben szenvedőknek hoz enyhülést.

Read More

Szent Miklós Vízimalom Mohács

Megnyitotta kapuit a Mohácsi Kistérség egyedülálló, 18. századi vízimalma. A malomtól 1 km-re megtekinthető II. Lajos király emlékhelye, 10 km-re Mohács belvárosának látnivalói, s 15 km-re a Mohácsi Történelmi Emlékhely is.

Read More

Szabadtéri Lepkemúzeum Bogács

Európában egyedülálló Szabadtéri Lepkemúzeum található Bogácson. A kiállítás Közép-Európa, ezen belül Bogács és környéke lepkefaunáját mutatja be.

Read More

Kézzel merített papír előállítása a Vinczemill Papírmerítő Műhelyben Fedémes

Kínában, időszámításunk előtt, kb. 105-ben jött létre a papírmerítés tudománya. Innen terjedt el a fehérmíves mesterség előszőr Koreába, Japánba és az iszlám kultúrterületeken keresztül Közel-Keletre, Észak-Afrikába, majd Itálián és Spanyolországon át Európába és érkezett hozzánk Magyarországra, Fedémesre!

Read More

Vár Szeged

Szegeden, a Stefánia-Várkert részen található a régi vár maradványa. A honfoglalás után emelt földvárat IV. Béla által (1261-1280) építtetett téglavár váltotta fel. A vár jelentősége a török fenyegetés idején nőtt meg igazán. Funkciója 1784-ben megváltozott, mivel II. József börtönné alakíttatta át.

Read More

Országalma Székesfehérvár

A magyar királyok koronázó jelvényeinek egyikét ábrázoló szobor Ohmann Béla alkotása. A tér közepén vörös márvány díszkút, a három kőoroszlán által tartott Országalma helyezkedik el.

Read More

Arborétum Zirc

Az Arborétum világszinten jegyzett fáskert-gyűjtemény. Ez Magyarország legmagasabban fekvő élőfagyűjteménye.

Read More

Milleniumi Kilátó Szilvásvárad

A 2000. augusztus 20-ra, Szent István napjára készült építmény méretével és páratlan szépségű faszerkezetével uralkodik a környező hegycsúcsok felett, mintha figyelné és vigyázná e festői vidéket. A Kilátó 20 méter magasan lévő teraszáról lenyűgöző látványt nyújt a Bükk minden évszakban más-más színben pompázó domborzata, a patakvölgyek, erdők rajzolata, a 13 hegyvidéki falu háztetői.

Read More

Magyar Vasúttörténeti Park Budapest

A Magyar Vasúttörténeti Park Közép-Európa legnagyobb interaktív vasúti múzeuma, mely 2000. június 14-én nyitotta meg kapuit.

Read More

Cool-túra városfelfedező kvízjáték Eger

Járjátok be egy kényelmes sétával Eger történelmi belvárosának leghangulatosabb részeit cool-túra térképünk és a rajta bejelölt pontokhoz íródott kvízkérdések iránymutatásával. A kvízkérdésekre adott válaszaitok helyességét egy lekaparható festékkel eltakart megoldólappal ellenőrizhetitek. Az a 3 fős csapat nyer, aki a térkép segítségével megtalálja a belváros legérdekesebb pontjait, majd a legkevesebb rossz kaparással válaszolja meg a kvízkérdéseket.

Read More