Program jellemzői: Fogyatékkal élöknek

Kisvonatozás a Mecseki Parkerdőben!

A kisvasút környezetében, több nevezetesség is található. Flóra pihenő, Kis-rét, Állatkert, Tettye.

Read More

Kisvonatos városnézés Tatán a „Vizek városában” 45 percben

Tata, a „Vizek városa” bővelkedik történelmi látnivalókban és természetvédelmi területekben. Happy Train városnéző kisvonat 45 perces körútja során Tata összes nevezetességének közel 90%-a látható, miközben megújult gépi idegenvezetés ad tájékoztatást a látnivalókról. Utunk során elénk tárul többek között a tavaly felújított Esterházy Kastély kívül-belül gyönyörű épülete, a Tatai Vár, a romantikus Angol Park, a Kálvária-domb, a tatai malmok és a források.

Read More

Pécsi Állatkert felfedezése

Vadon a város felett! Figyeld meg a világ számos pontján őshonos állatokat a Mecsek szívében! 250 faj, több mind 1000 egyede tekinthető meg egész évben!

Read More

Tárlatvezetéstől a kalandjátékig a Balatoni Múzeumban

Kinek ne keltené fel az érdeklődését, amikor megfoghat egy olyan párezer éves kerámiaedényt, amelyen látszódnak az akkor élt ősember ujjának nyomai?
Ki ne érezné magát megtisztelve Kossuth Lajos egykori pisztolyát tartva a kezében?
Programjaink közül – legyen az tárlatvezetés, vagy múzeumpedagógiai foglalkozás, – minden iskolás korosztály talál a számára megfelelőt, egy egyedülálló lehetőséget, hiszen célunk az információk átadása mellett az élményszerűség, a saját tapasztalatokon át megvalósuló tanulás.
Küldetésünk egy olyan, múzeumba szívesen járó generáció nevelése, melynek tagjai a különböző programokon érdeklődve és aktívan vesznek részt, élményekkel telve távoznak, majd szívesen térnek vissza hozzánk újra a családjukkal.

Read More

Zsuzsi Erdei Vasút Természetkulturális programjai

„Kisvasúti kaland – élménygazdag szórakozás”
A hármashegyaljai – pihenőpark közkedvelt kirándulóhelye és kincse Debrecen városának, amely Magyarország legrégebben működő kisvasútjával közelíthető meg.
A vasút környéki nevezetességek mindegyike felfedezésre váró turistacélpont.
Családoknak, iskolai csoportoknak és baráti társaságoknak valamint cégek-szállodák számára egyaránt feledhetetlen élményt kínál a Zsuzsi vonat!

Read More

Balatoni hajózás

A Balatoni Hajózási Zrt. a menetrendi hajózás révén összekötő szerepet tölt be a régió turisztikai életében. A menetrend szerint közlekedő hajóink igénybevételével ugyanis nem csupán egy kellemes utazáson vehet részt, hanem egyúttal eljuthat az élményt nyújtó Balaton parti települések döntő többségére is! Ne feledje: Az élményhez HAJÓ visz!

Read More

Fekete Gólya Ház, Báta – Múzeum, élmény, játék

Tudjátok, mi a különbség a fehér és a fekete gólya között? Tudjátok, Magyarországon hol költ a legtöbb fekete gólya? Gyertek el hozzánk Bátára, a Gemenci erdő mellé, a Fekete Gólya Házba! Látványos kiállításban, játékosan tudhatsz meg mindent a fekete gólyák életéről, vándorlásáról.

Read More

Kirándulás a Picivonattal Baranya megyében

Legyen a Picivonat az osztálykirándulás egyik attrakciója. Fedezzétek fel együtt a régió látványosságait és emblematikus helyeit!

Read More

Krisna-völgy – egy csepp India Somogyban

Krisna-völgy kétszáznyolcvan hektáron fekvő területe igazán szép látnivalókkal és új élményekkel kecsegtet az idelátogatók számára. A völgy területén jelenleg közel százötven Krisna-tudatú hívő él, akik ökogazdálkodással foglalkoznak és az önfenntartásra törekszenek.

Read More

Zemplén Kalandpark – A LEGek földje

Extrém élmények, minőségi kikapcsolódás, friss levegő, libegő, káprázatos kilátás, családos programok… És ez mind egy helyen. A sátoraljaújhelyi Zemplén Kalandparkban mindenki megtalálja a számára legideálisabb kikapcsolódási lehetőséget!

Read More