Program jellemzői: Beltéri

Szabadtéri Néprajzi Múzeum Ópusztaszer

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum az ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban található. A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap a múzeumban. A gyűjtemény szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.

Read More

Tűzoltó Múzeum Eger

A tűzoltóság történetével és a lánglovagok mindennapi munkájával ismerkedhetnek meg a látogatók. A kiállítási tárgyak között szerepelnek múlt századi tűzoltó járművek, korabeli képek és egyenruhák.

Read More

Pécsi Állatkert felfedezése

Vadon a város felett! Figyeld meg a világ számos pontján őshonos állatokat a Mecsek szívében! 250 faj, több mind 1000 egyede tekinthető meg egész évben!

Read More

Kisfaludy-ház Badacsony

A Badacsonyban kirándulók sétaútjának talán az első célpontja a hegy szikláinak tövében meghúzódó nádtetős ház, a Kisfaludy-ház. A terasz felejthetetlen panorámával, romantikus, természetes környezettel adományoz meg minket.

Read More

Kresz Géza Mentőmúzeum Budapest

A múzeumot, valamint az épületet, továbbá az első magyarországi mentőegyesületet is, Dr. Kresz Géza alapította. Múzeumunk látogatói megismerkedhetnek a mentéstörténet tárgyi emlékeivel, valamint a mentők és szervezetük nemes, önzetlen munkájával. E gyűjtemény Európában egyedülálló.

Read More

Zobori Élménypark

Élmény, kaland, játékok, új ismeretek, minden egy helyen! Válaszd a Zobori Élményparkot a Kis-Balaton ölelésében, ahol végtelen kalandokon keresztül ismerheted meg Matula bácsi legendáját többek között.

Read More

Múltfürkész kvízjátékok Eger

A klasszikus tárlatvezetés helyett járjátok végig és ismerjétek meg az Egri Bazilikát és az Egri Várat a múltfürkész kvízjátékunkkal. Kaptok egy térképet egy feladványt és egy lekaparható festékkel eltakart megoldólapot. Az a 3 fős csapat nyer, aki a legkevesebb hibával válaszolja meg a kérdéseket.

Read More

Püspökvár Győr

A Püspökvár XIII. századi eredetű, a XIV-XV. században kiépített együttese a város legrégibb épülete.

Read More

Török Fürdő Eger

Az itt kialakult fürdőkultúra a középkorig nyúlik vissza. Egerben például a török kori fürdők több megmaradt emlékével, hagyományaival találkozunk. A Török Fürdőt a jelen épületben megszálló törökök építették 1610 és 1617 között. A rekonstrukció megőrizte a muzulmán fürdőkultusz és építészet hagyományait. A török fürdő ma modern balneoterápiás centrum.

Read More

Kisvárdai vár Kisvárda

Kisvárdán az első földvárat Kr. e. XII. században emelte a bronzkori kultúra itt élő népe, amit az erre járó népek rendszeresen használtak. A honfoglaló magyarság 895-ben telepedett meg e térségben, ahol a települést a várról Warda, Warada néven nevezték el.

Read More