Programcsomag leírása

A programcsomag akár más időrenddel is választható. Keresse ügyintézőinket!

AJÁNLOTT PROGRAMTERV

ELSŐ NAP

Érkezés Tokajba a dél körüli órákban

→ Szállás elfoglalása, ismerkedés a táborral

Városnézés idegenvezetővel, pince- és birtoklátogatás.

A résztvevők megismerkednek a tokaji bor készítésének fortélyaival. Megtekintenek egy szőlő feldolgozót és egy hagyományos boros pincét.

→ Vacsora

→ Lovaskocsis kirándulás a Taktaközbe.

A program alkalmával bemutatásra kerül a hagyományos állattartás, a nyáj, a gulya, a ménes. 

MÁSODIK NAP

→  Reggeli

→  Látogatás a Tokaji Múzeumba.

A múzeum ad helyet a hegyaljai szőlő és bor néprajzi kiállításának. Az emeleten Béres Béla egyháztörténeti anyagát láthatják. A földszinten vannak az ideiglenes kiállításoknak helyet adó, egykori bolthelyiségek. Borkiállítás kapott helyet az épület alatt található 2 szárnyú pincében, melynek udvarán különböző kőből készült helytörténeti tárgyak láthatók.

→  Ebéd

→  Kenutúra szakképzett vezetővel, mentőmellényben a Bodrogon, a Bodrog-Zug Tájvédelmi Körzet megtekintése.

A Tokaj-Bodrogzug Tájvédelmi körzet 1989 óta nemzetközi jelentőségű vizes élőhely, un. Ramsari Terület, a Natura 2000 hálózat része.

Kenuzás helyett 12 éves kor felett választható a sárkányhajózás a Tiszán, szakképzett vezetővel. Kérjük, már megrendeléskor jelezzék, hogy melyik programon szeretnének részt venni.

Túravezetőnk/kormányosunk a helyszínen fogadja a részvevőket és rövid balesetvédelmi oktatás után kiosztja a mentőmellényeket és evező lapátokat. Még a parton rövid lapátkezelési oktatás után segít a párokba állított túrázóknak hajóba szállni.  A túra során a kenuk egymás mellett kényelmes tempóban haladnak.

→  Vacsora

HARMADIK NAP

→  Reggeli

→  Szabadprogram

→  Ebéd

→  Hajókirándulás Szabolcs községbe, a honfoglalás-kori Földvár és az Árpád-kori templom megtekintése.

A IX-X. században épített földvár Közép-Európa egyik legimpozánsabb ilyen jellegű építménye, sáncai a 10-12 méter magasságot is elérik. A templom falai között 1092-ben I. László király részvételével törvényhozó országgyűlést tartottak.

→  Vacsora

NEGYEDIK NAP

→  Reggeli

→  Délelőtt a tokaji Kopasz-hegy megmászása. (Vezetőt nem, de térképet biztosítunk.)

Aktív csoportjainknak ajánljuk a hegy megmászását Tarcal felől, a Krisztus szobor, a tengerszem és a TV adó érintésével érkezés Tokajba (táv kb. 8 km).
A hegymászás kiegészíthető egy izgalmas kincskereső játékkal – ez a Geocaching. A csoport kap egy kifejezetten túrázáshoz kifejlesztett GPS készüléket, mely segítségével az előzőleg rögzített helyszíneket kell megkeresni. A sikeres kincskeresést követően természetesen nem marad el a várva várt jutalom sem!

→  Ebéd

→  Délután ÚJ PROGRAM! A rakamazi Teknősház látogatóközpont interaktív honfoglalás kori kiállítása, ahol a gyerekek a Turul túra 2 órás játékán keresztül ismerik meg őseink hagyatékát.

→  Vacsora az általunk biztosított nyersanyagokból, a csoport által bográcsban elkészítve

→  Tábortűz, búcsúest

ÖTÖDIK NAP

 →  Reggeli

→  Autóbuszos kirándulás Sárospatakra, a Rákóczi vár és a Református Kollégium megtekintése.

A várban a „Rákócziak dicső kora” kiállítás és a Vörös-torony megtekintésére kerül sor a múzeum szakembereinek vezetésével. Ezt követően a program a Református Kollégiumban folytatódik, ahol a kollégium világhírű könyvtára és a kollégium múltját bemutató iskolatörténeti kiállítás kerül bemutatásra.

→  Ebéd: hidegcsomag

→  Hazautazás Sárospatakról.

Más verzió vagy időrend érdekelné? Keresse ügyintézőinket!