Íjászok viadala

Próbáljátok ki az Íjászok viadala élményét! 

Országszerte számos helyszínen lehet játszani

Mi az Íjászok viadala ?

Az Íjászok viadala a felejthetetlen élményekre éhezők játéka. Az Európában gyártott és a legmagasabb biztonsági tanúsítvánnyal rendelkező, “szivacsozott” végű nyílvessző csapat-csapat, ember-ember elleni küzdelmet tesz lehetővé. A felhőtlen játékörömöt a 4db egymásra épülő játék, a találatok fájdalommentessége és az arcot, szemet pluszban védő arcmaszk garantálja.

ijjaszok-viadala-kirandulas-elemnek

Íjászok viadala menete

A foglalkozás elején a kezdő íjászok képzést kapnak a íj és nyíl használatáról, a céltábla eltalálásának mikéntjéről. Ezek után már csapat küzd csapat ellen. Egymással szemben állva, vezényszóra adnak le sortüzeket. A harmadik szakaszban már behatárolt pályán, fedezékeket használva, mozgásból küzdenek egymás ellen a csapatok. Az utolsó játék egy igazi harci helyzetet, egy várostromot szimulál védőkkel és támadókkal.

ijaszok viadala 2

Íjászok viadala játék elemei

Íjászpróba: Alapoktatás után a vezető íjász jelére 5 – 8 – 10 méterre lévő céltáblára lőnek ki 3-3-3 vesszőt. A cél, minél több célhenger kilövése a céltáblából.

Derült(s)égből nyílzáporba:  két íjászcsapat maszkban egymással szemben, 18 méteres távolságban, 3-3 db vesszővel. A vezető íjászjelére egyszerre lő egyik, majd másik csapat a mozdulatlanul szemben állókra. Számolják a találatokat. Ez megismétlődik 14, majd 10 méterről is. Az összességében több találatot elérő csapat nyer.

Íjásztusa: Két csapat egymással szemben, fedezékek mögött, közöttük a senki földje, rajta egy-egy védeni való céltáblával. A cél a fedezék mögül kibújva kilőni az óvatlan ellenfelet, egyben védve a saját életünket. A nagyobb számban pályán maradó csapat nyer.

A magyarok nyilaitól – várostrom: A vár 5×5 méter alapterületű. A várfalat 4 db fedezék és  4 db céltábla adja. A várfal körül 4 m széles várárok, senki földje.  A 8 fő várvédő íjász feladata önmaguk és a 4 db céltábla közepén lévő célkorong védelme, illetve a 8 fő állandó mozgásban lévő támadó íjászkilövése. A támadók nyernek, ha kilövik a védőket, vagy kilövik a 4 db célkorongot.

ijaszok viadala

Az  Íjászok viadala programunk előnye

  • a kimondottan erre a játékra tervezett eszközök minősége miatt nincs a játékból kifolyólag sérülési lehetőség
  • a program egy egész életre szóló hobbivá emelheti az íjazást
  • egy-egy játék 4-7 percig tart, ami után a csapatok, játékosok váltják egymást, így alacsony edzettségűek is élvezik a versengéseket
  • egyszerre akár 18 íjász is vetélkedhet, tehát akár egy 36 fős osztályt is nagy intenzitással le tud kötni a program
  • az osztály legerősebb tanulója is legyőzhető, akár a leggyengébb által is. Ez által kisebb, önbizalom növelő csodákat     is megélhetnek a játékosok.
P1120819

Nézd meg a videót a játékról!

 

Kapcsolati űrlapElérhetőségeink

Pannon-Servus Utazási Iroda 7624 Pécs, Szigeti út 89. Tel.: 72/872-450, 70/582-7000, 20/440-9545, 30/656-2264 Fax: 72/215-202 E-mail: posta@osztalykirandulas.hu Engedély száma: U – 001265

Nyitva tartás: Hétfő – Péntek: 08:00 – 17:00 Szombat, vasárnap: zárva