Cool-túra városfelfedező kvízjáték

Fedezzétek fel városainkat!

Országszerte számos városban

Mi az a Cool-túra városfelfedező kvízjáték ?

Járjátok be egy kényelmes sétával  történelmi belvárosainkat leghangulatosabb részeit cool-túra térképünk és a rajta bejelölt pontokhoz íródott kvízkérdések iránymutatásával. A kvízkérdésekre adott válaszaitok helyességét egy lekaparható festékkel eltakart megoldólappal ellenőrizhetitek. Az a 3 fős csapat nyer, aki a térkép segítségével megtalálja a belváros legérdekesebb pontjait, majd a legkevesebb rossz kaparással válaszolja meg a kvízkérdéseket.

A belvárosok térképén bejelöltük a látnivalókat, nevezetességeket, majd beszámozva „láncra fűztük” ezeket. Ezek után mindegyik számozott látnivalóhoz írtunk egy tömör, frappáns és informatív kvízkérdést. A válaszok minden esetben a helyszíneken találhatók meg.  A játékot 5-8. osztályos tanulóknak, vagy több kísérővel érkező kisebbeknek, illetve nagyon „kényelmes” nagyobbaknak is ajánljuk.

szegedcooloklevelnagy_t13441

A Cool-túra programunk menete

Házigazdánk a csoportot 2-3 fős csapatokra bontja, kiosztja a szükséges térképes feladatlapokat, valamint egy válaszadáshoz szükséges, lekaparható festékkel eltakart megoldókulcsot. A térképen bejelölt útvonalon számos pont szerepel, melyekhez egy-egy informatív kvízkérdés tartozik. A csapatoknak önállóan kell megtalálniuk a pontokat, majd kitalálniuk a helyes válaszokat a kérdésekre.  A program során az a csapat nyer, amelyik a legkevesebb rossz kaparással válaszolja meg a kvízkérdéseket.

Szentendre

Cool-túra programunk előnye

  • garantáltan végig vezeti a játékosokat a legszebb útvonalon
  • teljes kikapcsolódást biztosít
  • edzettséget nem igényel
  • egyszerre akár 60 fő is játszhatja
  • életkori sajátosságoknak jobban megfelelve idegenvezetést is helyettesíthet
  • a start- és a célhely ugyan az
  • gyenge esős időben is végezhető
vcoolnagy1

Cool-túra programunk részletei

Időtartam:

1,5 óra

Cool-túra elemei:

Feladatlap térképpel Lekaparható festékkel eltakart megoldókulcs

További információk

5-8. osztályos korig ajánljuk. A foglalkozást animátor vezeti. 2-3 fős csoportok játszhatják A csoportok az idővel nem versenyeznek, de az animátor által megadott határidőre vissza kell érniük az indulási ponthoz. Az osztály számára a részvételről emléklapot állítunk ki

Példa egy Cool-túra kérdésre

A Nagyboldogasszony Templom oldalán ki tartja kezében a kardot és az országalmát?

  • Szent László
  • Szent István
  • Mátyás király
Szentendre

 

Kapcsolati űrlapElérhetőségeink

Pannon-Servus Utazási Iroda 7624 Pécs, Szigeti út 89. Tel.: 72/872-450, 70/582-7000, 20/440-9545, 30/656-2264 Fax: 72/215-202 E-mail: posta@osztalykirandulas.hu Engedély száma: U – 001265

Nyitva tartás: Hétfő – Péntek: 08:00 – 17:00 Szombat, vasárnap: zárva