Visegrádi osztálykirándulás

visegrádi osztálykirándulás

Visegrádi osztálykirándulás

visegrádi osztálykirándulás

Visegrádi osztálykirándulás

Szerző: | 2018. 12. 27. | Uncategorized

Visegrád több mint ezer esztendeje a magyar és az európai történelem egyik kiemelkedő helye. A Dunakanyar szívében elterülő város neve egy 1009. évben kiadott Szent István kori oklevélben jelenik meg először, de már a rómaiak erődöt emeltek itt, a mai Sibrik-domb területén. A XXI. században a híres Királyi Palota az Európai Örökség címet viseli, a várost övező csodás erdőség pedig az egyik legszebb hazai nemzeti park része lett. Visegrád az élő középkor városa, ahol ma is intőn vigyáz ránk régmúlt királyaink szelleme, és ahol a Duna csendje, a palota zenéje, a lovagi tornák izgalma, az erdő örök ünnepe kiemel az önmagáról megfeledkezett világból. 

Ne maradj le a következő hasznos bejegyzésünkről sem! Kérj értesítést e-mailben ?

Ne maradj le a következő hasznos bejegyzésünkről sem! Kérj értesítést e-mailben ?

Hogyan juthattok el Visegrádra?

Visegrádot a múlt és a természet szerves együttélése teszi nemzeti történelmünk különleges emlékhelyévé és a Dunakanyar Európa-szerte ismert idegenforgalmi centrumává. 

Visegrád megközelítése az ország különböző területeiről:

  1. Kattints a bal felső sarokban található “További lehetőségek” feliratra.
  2. Az új lapon megnyílt térkép bal felső sarkában tudod kiválasztani a kiindulási pontot.
  3. Nyomj entert, majd válassz közlekedési eszközt.

⛪ Kulturális programok és látnivalók Visegrád és környékén:

Királyi Palota – A mai Királyi Palota területén Károly Róbert idején csak néhány lakóház épült meg, palotává Zsigmond uralkodása alatt alakították. Nagyon népszerű kirándulóhely, szinte minden turista felfedezi magának, ti se hagyjátok ki, akár jártatok már itt, akár nem!

Palotaház – Ha már a Királyi Palotában jártok, semmiképpen ne hagyjátok ki a közelben található Palotaházat (régi Ágasház), amely sokat segít abban, hogy az ide látogatók közelebb kerüljenek a város középkori életéhez. A Mesterségek Udvarában április elsejétől megismerkedhettek a régmúlt idők mesterségeivel, így a kovács, a kőfaragó, a keramikus illetve a papírmerítő munkáját is tanulmányozhatjátok.

Fellegvár – Visegrád leglátogatottabb és legismertebb műemléke egyértelműen a Fellegvár, amely a Salamon-torony felett magasodik. A visegrádi kettős várrendszert 1250-1260 körül építette IV. Béla király és felesége Laszkarisz Mária királyné, a királynő hozományából. Később Károly Róbert bővítette a várat, Luxenburgi Zsigmond idején tovább korszerűsítették, Mátyás király uralkodása idején pedig a vár palotaszárnyait is teljesen felújították.

Telgárthy rét – A rét egy hatalmas, árnyékos területen fekszik az Apátkúti-patak völgyében. Minden korosztály találhat magának itt olyan elfoglaltságot, amely akár egész napra szólhat, hiszen fa mászókák, padok és asztalok várják a patakparton a kirándulókat, a tűzgyújtó helyeknek hála, nagyon gyakran bográcsoznak, sütögetnek az ide érkező családok, baráti társaságok. A rét mellett találjátok a Bertényi Miklós Füvészkertet, de a közelben találhattok több pisztrángos halastavat, valamint egy horgásztavat, az Ördögmalom-vízesést, a Magda-forrást, és a Kaán-forrást is.

osztálykirándulás visegrád

Mogyoróhegy – Ha szívesen kirándulnátok a környéken, akkor irány a Mogyoróhegy! Számos fajáték várja a gyermekeket, akik jókat futkározhatnak, labdázhatnak a hatalmas füves réten, és ha kedvetek tartja, nyugodtan piknikezhettek is, egy kockás pléd és néhány szendvics itt alapfelszerelés!

Árpádvár – Rám-szakadék és a Lukács-árok között emelkedő 484 méter magas hegy tetején kisméretű, Árpád-kori vár maradványai találhatók. A hegytető peremét lepusztult fal maradványa övezi, a falon kívül eltömődött árok nyomai figyelhetők meg. A vár belső területén található mélyedések régi épületek maradványait rejtik magukban, valamint faragott köveket, és tetőcserepeket is találtak.

Prépostság – Az Árpád házi királyok kedvelt lakhelye volt a Dunakanyar, az egyik legkorábbról fennmaradt emlékünk a dömösi prépostság, ami a lankásan emelkedő hegyoldalban, a temető fölött található.

Juliánus kilátó – A Juliánus-kilátó tetejéről nemcsak a Dunára, a belső Börzsönyre is páratlan kilátás nyílik, a lábánál padok és asztalok várják a kirándulókat.

Remete-barlang – Ha a Dunakanyarban utazgattok, akkor érdemes felnézni a Dömössel szemben álló Szent Mihály hegyre, ahol a Remete-barlang található. A barlang csak úgy vonzza a tekinteteket, megközelíteni viszont meglehetősen nehéz.

Forrás: visegrad.hu, ilovedunakanyar.hu

Visegrád és közeli látnivalók térképen

Az alábbi térképen bejelöltük neked a felsorolt kulturális látnivalók, valamint a távolsági (busz és vasúti) megállók helyszínét. A könnyebb navigáció érdekében kattints a térkép bal felső sarkában lévő ikonra. ?

Szabadidős programok Visegrádon

Egy visegrádi osztálykirándulás alkalmával kihasználhatjuk a környék adta nagyszerű lehetőségeket, legyen szó egynapos, vagy akár többnapos kirándulásról! A település történelmi és természeti adottságait kiaknázva járjuk körbe ezt a csodálatos és élményeket garantáló területet.

Itt elsősorban az aktívabb kalandokat kedvelő osztályok találhatnak olyan vonzó ajánlatokat, mint például az Íjászok viadala. Nem is tudnánk elképzelni jobb környezetetet egy igazi viadal kialakításához, ahol biztonsággal és a felesleges gőzt kiengedve tudunk játszani. A Buborékfoci garantálja a sértetlenséget, a bünetetlenséget, ahol mindenki kitombolhatja magát. Nem hagyjuk ki természetesen a visegrádi legfontosabb látnivalókat sem. Ehhez egy teljesen új megközelítést ajánlunk, ahol garantáltan nem fogtok unatkozni! Meglátogatjuk a Fellegvárat, a Mátyás Király Múzeumot és a Salamon-tornyot is.

Szabadidős programcsomagjainkról bővebben az alábbi linkekre kattintva tájékozódhatsz:

» Egynapos osztálykirándulások Visegrádon

» Többnapos osztálykirándulások Visegrádon

Diákszállások Visegrádon

A diák- és ifjúsági szállások tekintetében számos lehetőséget kínálunk honlapunkon. Közvetített szállásainkat osztálykirándulásokra szabva hirdetjük, így amennyiben egy visegrádi osztálykirándulás lesz a befutó idén, biztosan megtaláljátok a számotokra legmegfelelőbb csoportos szállást.

Ne maradj le a következő hasznos bejegyzésünkről sem! Kérj értesítést e-mailben ?

Ne maradj le a következő hasznos bejegyzésünkről sem! Kérj értesítést e-mailben ?

Hasznosnak találtad?

Oszd meg ismerőseiddel a gombra kattintva: