Velencei-tavi osztálykirándulás

velencei-tavi osztálykirándulás

Velencei-tavi osztálykirándulás

velencei-tavi osztálykirándulás

Velencei-tavi osztálykirándulás

Szerző: | 2018. 02. 16. | Uncategorized

Képzelj el egy meleg nyári estét, amikor a naplementében gurulsz végig a Velencei-tó partján, megcsillan az aranyló fény a víztükrön, te pedig önfeledten élvezed a szabadságot… Biztosak vagyunk benne, hogy annak a több ezer elégedett diáknak, akik a tavalyi évben minket választottak, azonnal eszébe jut egy jól csengő sztori, vagy egy kalandos program a nyárról. Mivel baráti körben vagyunk, bátran eláruljuk neked, hogy mi is ezt a helyszínt választottuk nyári főhadiszállásunknak! Lássuk mit rejt a fővárostól mindössze 50 kilométerre fekvő ékszerdoboz, a magyar Velence!

Ne maradj le a következő hasznos bejegyzésünkről sem! Kérj értesítést e-mailben ?

Ne maradj le a következő hasznos bejegyzésünkről sem! Kérj értesítést e-mailben ?

Miért jó választás egy velencei-tavi osztálykirándulás?

2018-ban a Velencei-tó volt a legnépszerűbb osztálykirándulás helyszín az általunk szervezett osztálykirándulások közül. Magyarország harmadik legnagyobb természetes tava, kedvező földrajzi és természeti adottságainak, valamint a mederszabályzásnak köszönhetően hazánk legkedveltebb üdülőhelyeinek egyike. Az ország különböző pontjáról kiválóan megközelíthető. A balatoni nyaralóhelyekhez képest egy cseppnyivel nyugodtabb helyszín, de itt azok is megtalálják a kedvükre való elfoglaltságot, akik a pörgősebb programokat részesítik előnyben.

Kiváló kirándulás helyszín azoknak a környékbeli osztályoknak, akik egynapos kirándulást terveznek, ráadásul nem is kell túl korán kelniük a hosszú utazás miatt. Emellett, bátran ajánljuk a Velencei-tavat két, vagy többnapos kirándulást szervezőknek is így, nekik biztosan lesz idejük kibróbálni az összes játékot, programot és kényelmesen bejérhatják a közeli helyszíneket. Bármelyiket is választjátok, a 2017-es legnépszerűbb osztálykirándulás helyszíne mindenképpen kitűnő választás.

Azokkal a diákokkal érdemes leginkább ellátogatni a Velencei-tóra, akik több időt szeretnek a szabadban tölteni és szívesen kihasználnák a vízpart nyújtotta lehetőségeket. Két kalandos program között pedig, megmártózhattok a tó frissítő vizében. 

? Hogyan juthattok el a Velencei-tóra?

A Velencei-tó Fejér megyében, Budapest és Székesfehérvár között, a Velencei-hegység lábánál található. Fehérvártól csupán 19 km-re fekszik, amely távolság busszal, kb. 25 perc alatt megközelíthető. Ugyanez az út, vonattal 15-30 percet vesz igénybe. Az ország nagyobb városaiból legfejlebb egy átszállással, de legtöbbször közvetlen járattal juthattok el a tóhoz.

Pákozdra (Velencei-tó) akár ingyenesen is eljuthattok a MÁV által biztosított csoportos vasúti utazás kedvezmény igénybevételével! Az ingyenes vasúti utazás kedvezményben részvevő pákozdi múzeum a Pákozdi Katonai Emlékpark. A múzeumokhoz tartozó címeket és elérhetőséget az ingyenes utazás, múzeumok listája című bejegyzésünkben gyűjtöttük össze.

Velencei-tó megközelítése az ország különböző területeiről:

  1. Kattints a bal felső sarokban található “További lehetőségek” feliratra.
  2. Az új lapon megnyílt térkép bal felső sarkában tudod kiválasztani a kiindulási pontot.
  3. Nyomj entert, majd válassz közlekedési eszközt. 

⛪ Kulturális programok és látnivalók a Velencei-tó környékén:

Gárdonyi Rönkvár – A Gárdonyi rönkvár az Egri vár, az Egri csillagok című regény helyszínének kicsinyített mása, Gárdonyi Géza szülőháza mellett épült meg Agárdpusztán (Gárdony, Sigray István u., 2484).

Madárvárta – Az ország első madártani kutatóháza, természetrajzi múzeuma (2484 Gárdony, Chernel István u.).

Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark – (8095 Pákozd, Mészeg-hegy).

Pákozdi Katonai Emlékpark – Civil kezdeményezésre jött létre 2002. szeptemberében azzal a céllal, hogy bemutassa az 1848-ban alakult Magyar Honvédség történetének főbb eseményeit (8095 Pákozd, Hrsz. 087). 

Don-kanyar Emlékkápolna – Az 1990-es években épült – Szabó Tamás tervei alapján – a Don-kanyar Emlékkápolna, amely a II. világháború idején, a Don-kanyarban elesettek emlékét őrzi (8095 Pákozd, Mészeg-hegy).

Velence: Beck kastély – Az 1880-as években épült kastély épülete neobarokk stílusban épült. A kastély ma magánkézben van ugyan, de minden tiszteletünk Ulicza Józsefé és feleségéé, akik kétkezi munkával megmentették a kastélyt az enyészettől, ezzel is gazdagítva a Velencei-tó környéki látnivalók sorát (2481 Velence, Szárcsa u. 5).

osztálykirándulás velencei-tó

Szent István Király Múzeum – A múzeum négy tudományterület leletanyagait gyűjti, rendszerezi, kutatja és mutatja be az érdeklődő látogatóknak. Küldetése a régészet, a néprajz, a képző- és iparművészet, a helytörténet tárgyi és szellemi örökségének gyűjtése, feldolgozása, kutatása és bemutatása (8000 Székesfehérvár, Fő u. 6.).

Fekete Sas Patikamúzeum – Szent István Király Múzeum állandó kiállítása a belváros főutcáján, mely a gyógyszerészettörténetbe, illetve a város gyógyszerészetének múltjába nyújt betekintést (8000 Székesfehérvár, Fő utca 5., Jókai Mór u.).

Órajáték és Múzeum Székesfehérváron – Az órajáték figurái a magyar történelem olyan királyi személyiségeit ábrázolják, akiknek nevéhez legendák fűződnek (8000 Székesfehérvár, Kossuth utca 9. belső tér).

Középkori Romkert – Nemzeti Emlékhely – Az István király által építeni kezdett, majd bővített bazilika a török hódításig a középkori magyar állam legfontosabb és legszentebb helye volt. Itt koronázták és temették 15 királyunkat, kötük Szent Istvánt is (8000 Székesfehérvár, Koronázó tér 1.).

Bory-vár – Különleges épületcsoport Székesfehérvár Öreghegy városrészében, a Mária-völgyben, melyet Bory Jenő (1879–1959) székesfehérvári építészmérnök és szobrászművész nagyrészt egymaga épített és díszített évtizedeken át, emléket állítva a hitvesi szeretetnek és művészi álmainak (8000 Székesfehérvár, Máriavölgy 54.)

? Velencei-tavi látnivalók térképen

Az alábbi térképen bejelöltük neked a felsorolt kulturális látnivalók, valamint a távolsági (busz és vasúti) megállók helyszínét. A könnyebb navigáció érdekében kattints a térkép bal felső sarkában lévő ikonra. ?

? Szabadidős programok a Velencei-tónál

Egy velencei-tavi osztálykirándulás alkalmával valamennyi programunkat kipróbálhatjátok egynapos, valamint többnapos kirándulásaink keretein belül. A Velencei-tó partja kiváló szabadidős helyszín, amely kikapcsolódási és strandolási lehetőséget nyújt az oda látogatók számára. Területe 26 km², a felület harmada nádassal borított. A napsütés hatására, valamint a sekély, átlagosan 1,5 m-es mélysége miatt Európa egyik legmelegebb tava. A víz hőmérséklete nyaranta elérheti a 26-28 °C-ot is. Vize ásványi anyagokban gazdag, felfrissíti és regenerálja a kimerült szervezetet.

Programjaink szempontjából is egyedülálló helyszín, hiszen kiválóan alkalmas mind a vízi, mind pedig a szárazföldi szabadidős játékaink megtartására. A Velencei-tónál többek között az alábbi játékokat próbálhatjátok ki: sárkányhajózás, buborékfoci, csapatépítő játékok, íjászok viadala, szoft csúzlis kalandjáték, szabadulószoba és kickbike-os Agárd-Velence “kis túra”. A sportosabb osztályok kipróbálhatják a 28 km-es kerékpáros tókerülő programunkat is, biztonságos kerékpárúton, gyakran érintve a tavat, több pihenővel a legszebbnek tartott helyszíneknél, amely körülbelül 3 órát vesz igénybe.

Szabadidős programcsomagjainkról bővebben az alábbi linkekre kattintva tájékozódhatsz:

» Egynapos osztálykirándulások Velencei-tó

» Többnapos osztálykirándulások Velencei-tó

 

? Diákszállások a Velencei-tó környékén

A diák- és ifjúsági szállások tekintetében számos lehetőséget kínálunk honlapunkon. Közvetített szállásainkat osztálykirándulásokra szabva hirdetjük, így amennyiben egy velencei-tavi osztálykirándulás lesz a befutó idén, biztosan megtaláljátok a számotokra legmegfelelőbb csoportos szállást.

?  Rövid videó a velencei-tavi osztálykirándulásunkról

Ne maradj le a következő hasznos bejegyzésünkről sem! Kérj értesítést e-mailben ?

Ne maradj le a következő hasznos bejegyzésünkről sem! Kérj értesítést e-mailben ?

Hasznosnak találtad?

Oszd meg ismerőseiddel a gombra kattintva: