Soproni osztálykirándulás

soproni osztálykirándulás

Soproni osztálykirándulás

soproni osztálykirándulás

Soproni osztálykirándulás

Szerző: | 2018. 10. 24. | Uncategorized

Sopron és környéke egyedülállónak számít Magyarországon, az ódon hangulatú belváros, a gyönyörű, szinte alpesi természeti környezet, a környéken lévő főúri kastélyok és büszke várak méltán teszik hazánk egyik legnépszerűbb kirándulóhelyévé. A középkori Magyarország egyik legfontosabb városa ma már egy kissé csendes, közepes nagyságú város, de egységes, barokk stílusú óvárosa, és értékes gótikus templomai révén idegenforgalmi gyöngyszem. Sopron a középkorban az ország hét legfontosabb szabad királyi városának, majd koronázóvárosának egyike. Történelmi városmagja a 17. századtól csaknem megbontatlan egységként őrződött meg. Neve a magyar és az európai történelem lapjaira is felkerült. A közelben található Fertő-tó egy része már Ausztriához tartozik. Európa legnagyobb sztyeppetava, a sekély, túlnyomórészt nádasokkal szegélyezett, a Világörökség részeként tartják számon. A sekély tó vize nyáron egész hamar felmelegszik, a strandok jól felszereltek és tiszták.

Ne maradj le a következő hasznos bejegyzésünkről sem! Kérj értesítést e-mailben ?

Ne maradj le a következő hasznos bejegyzésünkről sem! Kérj értesítést e-mailben ?

? Hogyan juthattok el Sopronba?

Sopron változatos természeti adottságai, hangulatos utcái, történelmi műemlékei több ezer látogatót vonzanak évről évre. Sopron Magyarország műemlékekben leggazdagabb vidéki települése.

Fertődre (Soprontól 28 km) akár ingyenesen is eljuthattok a MÁV által biztosított csoportos vasúti utazás kedvezmény igénybevételével! Az ingyenes vasúti utazás kedvezményben részvevő fertődi múzeum az Esterházy-Kastély. A múzeumokhoz tartozó címeket és elérhetőséget az ingyenes utazás, múzeumok listája című bejegyzésünkben gyűjtöttük össze.

Sopron megközelítése az ország különböző területeiről:

  1. Kattints a bal felső sarokban található “További lehetőségek” feliratra.
  2. Az új lapon megnyílt térkép bal felső sarkában tudod kiválasztani a kiindulási pontot.
  3. Nyomj entert, majd válassz közlekedési eszközt. 

⛪ Kulturális programok és látnivalók Sopronban és környékén:

Tűztorony – Sopron város és a hűség jelképe a Tűztorony. Alsó hengeres része római falmaradványokra épült, a XIII. századtól a városfalak északi kaputornyaként szolgált. Mai alakját, barokk körerkélyét és sisakját az 1676-os nagy tűzvész után kapta. A Tűztorony őreinek volt a feladata figyelni a vidéket éjjel lámpással, nappal színes zászlókkal jelezve a tűzfészek irányát.

Storno-ház, Storno-gyűjtemény – Sopron egyik legszebb épülete, a Fő tér egyik ékessége a palotaszerű barokk sarokház, a Storno-ház. A XV. században a Haberleiter család tulajdona volt, akik 1482-1483 telén Mátyás királyt is vendégül látták, mikor Bécset ostromolta. A XVIII. században a ház a Festetics család birtokába került, ekkor nyerte el végleges formáját. A Storno család 1872-ben vásárolta meg az épületet. A ház jellegzetessége a kétemeletes, gazdag díszítésű, kerek, zárt sarokerkély, a Festetics címerrel díszített toszkán közrefogott kosáríves kapu és a pelikános kopogtató.

Helytörténeti kiállítás – A Storno ház első emeletén a helytörténeti kiállítás mutatja be Sopron és a vármegye új és legújabb kori történetét. A 1876 óta gyűjtött történelmi emlékek, dokumentumok Sopron és környéke gazdag történetét tárják a látogatók elé. Öt országgyűlést, két királynő és egy királykoronázást tartottak itt, melyek emlékét az első terem őrzi. A több iparág önálló céheinek kialakulását, fejlődését is bemutató kiállítást pisztolyok, szablyák, puskák és páncélöltözetek teszik látványosabbá.

Fabricius ház – A Sopron főterén álló ház tulajdonosai mindig gazdag és tekintélyes polgárok, kereskedők voltak. Az épület érdekessége, hogy a ház alatt római fürdő maradványaira leltek a régészek. Fabricius Endre (városbíró, polgármester) a ház névadója 1806-ban vette meg az épületet. A Fabricius ház három kiállításnak ad helyet. A pincében Scarbantiából, a római kori Sopronból, illetve a környékéről előkerült kőemlékek láthatók. Sírkövek, oltárkövek, szobrok, kőurnák, szarkofágok. Az épület hátsó traktusának két emeletén a – Háromezer év a borostyánkőút mentén – című régészeti kiállítás látható.

osztálykirándulás sopron

Taródi vár – Sopron egyik legkülönlegesebb látnivalója a Kolostor-erdő közelében lévő Taródi vár. Az épület a Felsőlővérek városnegyedben, a Nádor-magaslaton található. A középkorinak tűnő, 4300 négyzetméter alapterületű várat nagyrészt egyetlen ember, Taródi István saját kezűleg építette. A Taródi vár a középkori lovagvárak mintájára épült.

Károly-kilátó – A Romwalter Károly soproni nyomdászról elnevezett kilátó a Soproni-hegység legnépszerűbb kirándulóhelye. A Soproni parkerdő az ország első és egyben legfelszereltebb parkerdeje. A parkerdő fajtagazdagságát a három különböző növény, illetve állatföldrajzi tájegység találkozása adja, melynek központi része a Károly-magaslat, tetején a kilátóval. Az első faépítésű kilátótornyot Romwalter Károly, lelkes városszépítő, 1876-ban építtette saját költségén.

Patika Múzeum – A Patika Múzeum Sopron Fő terébe jócskán benyúló sárga színű épület. Ehhez az épülethez fűződik Magyarország első műemlékvédelmi intézkedése. A 16. században a városi tanács a tér megnövelése céljából le akarta bontani az épületet, II. Lajos király azonban megtagadta az engedély kiadását azzal az indokkal, hogy a bontás a tér harmonikus szépségét megbontaná.

Pékmúzeum – A Soproni pékmúzeum a pékmesterség legrégebbi épületében kapott helyet, melyre az épület homlokzatán elhelyezett perecet törő oroszlánok egykori kőcímere is utal. A ház tulajdonosai 1686-1970-ig pékek voltak, az utolsó tulajdonos halála után a város a berendezések helyszínen történő megtartásával megnyitotta ezt a kiállítást 1972-ben.

Esterházy-kastély – A „magyar Versailles”, hazánk legnagyobb és legimpozánsabb főúri kastélya, a magyarországi barokk építészet legjelentősebb alkotása. A kastélyegyüttes kiépítése és fénykora az egyik legbefolyásosabb korabeli arisztokrata család fejének, Esterházy „Fényes” Miklós hercegnek köszönhető,aki 1762-től egészen haláláig 1790-ig folyamatosan építkezett, hogy létrehozza az uralkodói udvarokhoz mért rezidenciáját.

Szentmargitbánya római kőfejtő – A Világörökség részét képező szentmargitbányai kőfejtő Európa legrégebbi és egyik legnagyobb kőbányája, a határ túloldalán lévő magyarországi fertőrákosi kőfejtő ikertestvére. A különleges látványvilágú helyszín Európa legnagyobb szabadtéri színpadának ad otthont, a nyári szezonban hetente többször rendeznek itt operaelőadásokat a nagyszabású díszletek közt.

Forrás: orszagjaro.net, turizmus.sopron.hu, kirandulastippek.hu

 

? Soproni és közeli látnivalók térképen

Az alábbi térképen bejelöltük neked a felsorolt kulturális látnivalók, valamint a távolsági (busz és vasúti) megállók helyszínét. A könnyebb navigáció érdekében kattints a térkép bal felső sarkában lévő ikonra. ?

? Szabadidős programok Sopronban

Egy soproni osztálykirándulás alkalmával valamennyi programunkat kipróbálhatjátok egynapos, valamint többnapos kirándulásaink keretein belül. Idegenforgalmi adottságainak, történelmének és kultúrájának köszönhetően Cool-túra városfelfedező kvízjátékunk keretében izgalmas módon ismerhetitek meg a belváros leghangulatosabb részeit a “cool-túra” térképünk és a rajta bejelölt pontokhoz írt kvíz kérdések iránymutatásával.

Hasonló élményt nyújt a Városfelfedező séta – kvízjáték programunk, amelyet hetedik osztályos, vagy nagyobb diákoknak ajánlunk. Szabadidős programjaink közül választhatjátok még a Soft-Csúzlis kalandjátékot, a csapatépítő ügyességi játékokat, vagy a fejtörő Szabadulószoba programunkat, amely különleges varázsát az érdekes és gyakorlatias feladatok, feladványok, valamint ezek változatos megoldási útjai adják. Kipróbálhatjátok a Metropolisz stratégiai csapatépítő társasjátékunkat, amelyben egy-egy várost kell felépítenetek, a cél pedig vagyon és a rangszerzés. A szükséges eszközök a leleményesség, kreativitás, jó gazdálkodás, sok fabatka, na meg az építőanyagok.

Az aktívabb programokat kedvelőknek szívesen ajánljuk az Íjászok viadala, vagy akár a Buborékfoci játékunkat. Ezek mellett, az országban egyedülálló módon fedezhetitek fel Sopron belvárosát egy igazi élményprogram, a Kickbike-os városnézés keretén belül.

Szabadidős programcsomagjainkról bővebben az alábbi linkekre kattintva tájékozódhatsz:

» Egynapos osztálykirándulások Sopronban

» Többnapos osztálykirándulások Sopronban

 

? Diákszállások Sopronban és a Fertő-tó környékén

A diák- és ifjúsági szállások tekintetében számos lehetőséget kínálunk honlapunkon. Közvetített szállásainkat osztálykirándulásokra szabva hirdetjük, így amennyiben egy soproni osztálykirándulás lesz a befutó idén, biztosan megtaláljátok a számotokra legmegfelelőbb csoportos szállást.

?  Rövid videó a soproni osztálykirándulásunkról

Ne maradj le a következő hasznos bejegyzésünkről sem! Kérj értesítést e-mailben ?

Ne maradj le a következő hasznos bejegyzésünkről sem! Kérj értesítést e-mailben ?

Hasznosnak találtad?

Oszd meg ismerőseiddel a gombra kattintva: