Keszthelyi osztálykirándulás

keszthelyi osztálykirándulás

Keszthelyi osztálykirándulás

keszthelyi osztálykirándulás

Keszthelyi osztálykirándulás

Szerző: | 2018. 02. 26. | Uncategorized

“Egy város, ahol jó élni, egy város, ahol jó lenni!” Ezt mondják a helybéliek, amely állítást mi is csak megerősíteni tudunk! Abban is biztosak vagyunk, hogy Keszthely azoknak a kirándulóknak tökéletes választás, akik szeretik a szép látnivalókat, a kultúrát és a természet közelségét. A sétatér, az élénk turizmus, a nyüzsgő, élettel teli és sokszínű városközpont azonnal magával ragadja a látogatókat. A cikk olvasása közben bízunk benne, hogy megjön a kedved egy keszthelyi osztálykirándulás szervezéséhez!

Ne maradj le a következő hasznos bejegyzésünkről sem! Kérj értesítést e-mailben ?

Ne maradj le a következő hasznos bejegyzésünkről sem! Kérj értesítést e-mailben ?

? Hogyan juthattok el Keszthelyre?

Keszthely a Balaton egyik legismertebb városa. Gyönyörű fekvését egyrészt a Balatonnak, másrészt a Keszthelyi-hegységnek köszönheti. Keszthely szomszédos Hévízzel, így a gyógyfürdő is elérhető közelségben van a látogatók számára. A város leghíresebb látnivalója a Festetics-kastély, de híres vadászati múzeum, valamint babamúzeum is megtalálható a településen. Keszthely a balatoni hajózás egyik központja. Határában van a Balaton-felvidéki Nemzeti Park egyik bemutatóhelye, a madárgyűrűző központ, amely Fenékpusztán található.

Keszthelyre akár ingyenesen is eljuthattok a MÁV által biztosított csoportos vasúti utazás kedvezmény igénybevételével! Az ingyenes vasúti utazás kedvezményben részvevő keszthelyi múzeum a Helikon Kastélymúzeum. A múzeumokhoz tartozó címeket és elérhetőséget az ingyenes utazás, múzeumok listája című bejegyzésünkben gyűjtöttük össze.

Keszthely megközelítése az ország különböző területeiről:

  1. Kattints a bal felső sarokban található “További lehetőségek” feliratra.
  2. Az új lapon megnyílt térkép bal felső sarkában tudod kiválasztani a kiindulási pontot.
  3. Nyomj entert, majd válassz közlekedési eszközt. 

Kulturális programok és látnivalók Keszthelyen és környékén:

Festetics-kastély – A Festetics-kastély Keszthely kiemelkedő jelentőségű műemléke. Építése még a 18. század közepén kezdődött el, viszont csak az 1880-as években, nagyszabású átépítés és bővítés után nyerte el végleges formáját. A város minden évben több kulturális eseménynek ad helyet, amelyek egy részét a Festetics-kastély dísztermében szervezik. Önálló kongresszusi központtal és színházzal rendelkezik (8360 Keszthely, Kastély u. 1.).

Balatoni Múzeum – 1898-ban alakult meg Keszthelyen – többek közt – Csák Árpád és Lovassy Sándor kezdeményezésére a Balatoni Múzeum Egyesület. Az 1949-ben bekövetkezett államosítás után szilárdult meg a múzeum helyzete és indult újra a gyűjtőmunka. A múzeum 2012-ben elnyerte “Az Év Múzeuma 2011” címet, 2014-ben pedig Podmaniczky-díjat kapott (8360 Keszthely, Múzeum u. 2.).

Történelmi Panoptikum – Közép Európa legnagyobb panoptikuma. Több, mint félszáz magyar történelmi személyiség “kel életre”. Árpád-házi Szent Margit, Gróf Bercsényi Miklós kuruc főgenerális, Nagy Szent Erzsébet, Attila hun-magyar király és még sokan mások (8360 Keszthely, Kossuth Lajos utca 11/a.).

Népviseletes Babamúzeum – A múzeum létrehozásának célja, hogy megismertesse a világot egyedülállóan szép magyar népművészettel. A pompásan felújított közel 200 éves épületben, többek között azt is megismerhetjük, hogy miben laktak, jártak, mivel közlekedtek őseink a Balatonon (8360 Keszthely, Kossuth Lajos u. 11.).

Kastélypark – A keszthelyi kastélypark a csekély számú nemzetközi jelentőségű magyar történeti kert egyike, amely párját ritkítja nemcsak változatosan és gazdagon kialakított részletei, hanem széleskörű ismertsége miatt is (8360 Keszthely).

osztálykirándulás keszthely

Történelmi modellvasút kiállítás – A Vadászati Múzeum tetőterében Európa egyik legnagyobb történelmi modellvasút kiállítása látható. A terepasztalok több, mint 2,7 kilométer hosszú sínhálózatán 348 teljesen automatizált szervomotoros, dekóderrel irányított kitérőn át, 1800 épület között 75 különféle, az előző két évszázad mozdonyaiból, személy- és tehervagonjaiból összeállított korhű szerelvény közlekedik egyszerre. Az állomások vágányhálózata légi fotók és eredeti tervek alapján készült. A bemutatót korabeli tervrajzok teszik teljessé (8360, Keszthely, Pál u. 1.).

Balatoni Kongresszusi Központ és Színház – Az épület technikája a hagyományos színházi feladatokhoz szükséges berendezések mellett, a 2002 évi felújítás után, kiegészül az új, konferencia funkció elvárásainak megfelelő felszerelésekkel; így professzionális hang-, fény-, és tolmácstechnikával rendelkezik az intézmény. Az intézmény magasan képzett és gyakorlott munkatársai, jól felszerelt, többfunkciós terei, színes programkínálata garanciája a sikeres rendezvénynek, a kultúrált szórakozásnak, művelődésnek (8360, Keszthely, Fő tér 3.).

Helikon Emlékmű és Park – A város legnagyobb zöldfelülete a Helikon park, mely századunk húszas éveitől fokozatosan nyerte el mai formáját. A Főtértől a Balaton felé haladva jutunk el a Helikon parkba. A parkban számos Keszthelyhez fűződő kiemelkedő egyéniség szobra, emlékköve található (8360, Keszthely, Sóhaj allé).

Fenékpuszta – A Balaton nyugati csücskében fekvő Keszthely-Fenékpuszta Magyarország egyik legfontosabb lelőhelye. Keszthely egyik külterületi településrésze, a város központjától körülbelül 6 kilométerre délre, a Balaton partján. Területén jelentős római romok találhatók, valamint itt található Magyarország egyik legjelentősebb madárgyűrűző és vonuláskutató állomása is (8360, Keszthely-Fenékpuszta).

Keszthelyi és közeli látnivalók térképen

Az alábbi térképen bejelöltük neked a felsorolt kulturális látnivalók, valamint a távolsági (busz és vasúti) megállók helyszínét. A könnyebb navigáció érdekében kattints a térkép bal felső sarkában lévő ikonra. ?

Szabadidős programok Keszthelyen

Egy keszthelyi osztálykirándulás alkalmával valamennyi programunkat kipróbálhatjátok egynapos, valamint többnapos kirándulásaink keretein belül. A kirándulás során több szabadidős porgramunkat is kipróbálhatjátok: történelmének és egyedülálló kultúrájának köszönhetően Cool-túra városfelfedező kvízjátékunk keretében izgalmas módon ismerhetitek meg a történelmi belváros leghangulatosabb részeit a “cool-túra” térképünk és a rajta bejelölt pontokhoz írt kvíz kérdések iránymutatásával.

Hasonló élményt nyújt a Városfelfedező séta – kvízjáték programunk, amelyet hetedik osztályos, vagy nagyobb diákoknak ajánlunk. Szabadidős programjaink közül választhatjátok még a Soft-Csúzlis kalandjátékot, a csapatépítő ügyességi játékokat, vagy a fejtörő Szabadulószoba programunkat, amely különleges varázsát az érdekes és gyakorlatias feladatok, feladványok, valamint ezek változatos megoldási útjai adják.

Az aktívabb programokat kedvelőknek szívesen ajánljuk az Íjászok viadala, vagy akár a Buborékfoci játékunkat. Ezek mellett, az országban egyedülálló módon fedezhetitek fel Keszthely belvárosát egy igazi élményprogram, a Kickbike-os városnézés keretén belül.

Szabadidős programcsomagjainkról bővebben az alábbi linkekre kattintva tájékozódhatsz:

» Egynapos osztálykirándulások Keszthelyen

» Többnapos osztálykirándulások Keszthelyen

Diákszállások Keszthelyen és környékén

diák- és ifjúsági szállások tekintetében számos lehetőséget kínálunk honlapunkon. Közvetített szállásainkat osztálykirándulásokra szabva hirdetjük, így amennyiben egy keszthelyi osztálykirándulás lesz a befutó idén, biztosan megtaláljátok a számotokra legmegfelelőbb csoportos szállást.

?  Rövid videó a keszthelyi osztálykirándulásunkról

Ne maradj le a következő hasznos bejegyzésünkről sem! Kérj értesítést e-mailben ?

Ne maradj le a következő hasznos bejegyzésünkről sem! Kérj értesítést e-mailben ?

Hasznosnak találtad?

Oszd meg ismerőseiddel a gombra kattintva: