Esztergomi osztálykirándulás

Esztergomi osztálykirándulás

Esztergomi osztálykirándulás

Szerző: | 2018. 03. 12. | Uncategorized

Esztergom a Közép-Dunántúli régióban, Komárom-Esztergom megyében, a Duna jobb partján fekszik. Szent István szülő és koronázási városa, a magyar katolikus egyház központja, az Esztergomi főegyházmegye székhelye. A város kiváló idegenforgalmi adottságokkal rendelkezik, ahol látogatóként, egyedülálló mennyiségű kulturális és történelmi látnivalót fedezhetünk fel. Nagyon gazdag kulturális programkínálattal rendelkezik (pl. Esztergomi nyári játékok, kézműves vásár, Nemzetközi Gitárfesztivál), amelyeket érdemes lehet figyelembe venni egy osztálykirándulás szervezése során.

Ne maradj le a következő hasznos bejegyzésünkről sem! Kérj értesítést e-mailben ?

Ne maradj le a következő hasznos bejegyzésünkről sem! Kérj értesítést e-mailben ?

? Hogyan juthattok el Esztergomba?

Esztergom a történelmi örökségen keresztül, a sokoldalú kikapcsolódást lehetővé tévő regionális kínálatig és Budapest közelségéig minden tényező egy idegenforgalmi centrum szerepére emelték a várost.

Esztergomba akár ingyenesen is eljuthattok a MÁV által biztosított csoportos vasúti utazás kedvezmény igénybevételével! Az ingyenes vasúti utazás kedvezményben részvevő esztergomi múzeum az Esztergomi Várhely és Víziváros. A múzeumokhoz tartozó címeket és elérhetőséget az ingyenes utazás, múzeumok listája című bejegyzésünkben gyűjtöttük össze.

Esztergom megközelítése az ország különböző területeiről:

  1. Kattints a bal felső sarokban található “További lehetőségek” feliratra.
  2. Az új lapon megnyílt térkép bal felső sarkában tudod kiválasztani a kiindulási pontot.
  3. Nyomj entert, majd válassz közlekedési eszközt.

⛪ Kulturális programok és látnivalók Esztergomban és környékén:

Esztergomi Bazilika – 1822 – 1869 között épült klasszicista stílusban, mely hazánk legnagyobb temploma, a magyarországi katolikus egyház főszékesegyháza. Építését Rudnay Sándor prímás kezdte meg 1822-ben, melyet 1831-ben bekövetkező haláláig folytatott. A Bazilika épülete ad otthont Közép-Európa egyik legnagyobb egyházi műtárgy gyűjteményének, a Főszékesegyházi Kincstárnak, melynek világviszonylatban is kiemelkedő ötvös és textilgyűjteménye van (2500 Esztergom, Szent István tér 1.).

Esztergomi Vármúzeum – A török idők alatt szinte teljesen elpusztult királyi palota maradványainak felújítotott részében kap otthont, az 1967-óta működő Esztergomi vármúzeum. A múzeum állandó kiállítása a Várhegy történetét mutatja be az őskortól. (2500 Esztergom, Szent István tér 1.).

Királyi Palota – Az Esztergomi várhegyen született Szenet István, itt állt a király és az érsek palotája. A királyi palota Árpád-kori kápolnája máig fennmaradt. A reneszánsz stílusú építmény a török idők alatt szinte teljesen elpusztult (2500 Esztergom, Szent István tér 1.).

Szent Anna templom – A Szent Anna templomot a Bazilika kicsinyített másának szánták. A közismert nevén kerektemplom Esztergom déli városrészében elhelyezkedő klasszicista stílusú római katolikus templom. A templom kör alaprajzú, a klasszicizmus elveit valósítja meg, a római Pantheonmintájából indul ki (2500 Esztergom, Rudnay Sándor tér 1.).

Bakócz-kápolna – A Bakócz-kápolnát Bakócz Tamás érsek a 16. század elején saját sírhelyének építtette az esztergomi Várhegyen álló középkori Szent Adalbert székesegyházmellékkápolnájaként. Ez volt a Jagelló-kor egyik legjelentősebb reneszánsz alkotása, egyben az egyetlen épségben fennmaradt magyar reneszánsz épület. A Bakócz-kápolnát az újkori műemlékvédelem úttörő vállalkozásának köszönhetően a közel két évszázaddal ezelőtti áthelyezése óta az újonnan felépült Főszékesegyházrészeként csodálhatjuk meg (2500 Esztergom, Szent István tér 1.).

Balassa Bálint Múzeum – A Balassa Bálint Múzeum a megye egyik legnagyobb gyűjtőterülettel rendelkező múzeumaként Esztergom és környékének hagyományaival, értékeinek felkutatásával, annak tanulmányozásával, feldolgozásával és megóvásával foglalkozik (2500 Esztergom, Mindszenty tér 5.).

Babits Mihály Emlékház – Az esztergomi Előhegyen található a műemléki Babits-villa, amelynek falán Babits Mihály kortársainak, barátainak, íróknak, költőknek, művészeknek az aláírása látható. Szokták Autogramfalnak is nevezni. Az emlékház immáron a Magyar Nemzeti Múzeum egyik intézménye (2500 Esztergom, Babits Mihály utca 11.).

Prímási Palota – A prímás palota neoreneszánsz stílusban az esztergomi érsek rezidenciájának készült. Esztergom egyik meghatározó épülete, Magyarország leggazdagabb egyházi gyűjteményével (2500 Esztergom, Mindszenty tér 2.).

Keresztény Múzeum – A Pírimás Palota épületében működik a Keresztény Múzeum, az Érseki Simor könyvtár, és a Prímási levéltár (2500 Esztergom, Mindszenty tér 2.).

Rám-szakadék – Dobogókő és Dömös között, mintegy 1 km hosszan húzódik. Magyarország egyik legvadregényesebb turisztikai célpontjában kapaszkodókorlátokkal biztosított útszakaszon túrázhatunk. A szakadékban található vízesések mellett létrákon mászhatunk feljebb és feljebb.

Palatinus tó – A Palatinus tó Dorog és Esztergom-kertváros határán található mesterségesen kialakított bányató, a Gerecse és a Pilis hegységek által határolt völgyben helyezkedik el. Tengerszint feletti magassága 124 méter. Csak a talajvíz táplálja, patak vagy folyóvíz nem. A tó vize az egyik legtisztább Magyarországon.

Forrás: Országjáró 

Esztergomi és közeli látnivalók térképen

Az alábbi térképen bejelöltük neked a felsorolt kulturális látnivalók, valamint a távolsági (busz és vasúti) megállók helyszínét. A könnyebb navigáció érdekében kattints a térkép bal felső sarkában lévő ikonra. ?

Szabadidős programok Esztergomban

Egy soproni osztálykirándulás alkalmával valamennyi programunkat kipróbálhatjátok egynapos, valamint többnapos kirándulásaink keretein belül. Idegenforgalmi adottságainak, történelmének és kultúrájának köszönhetően Cool-túra városfelfedező kvízjátékunk keretében izgalmas módon ismerhetitek meg a belváros leghangulatosabb részeit a “cool-túra” térképünk és a rajta bejelölt pontokhoz írt kvíz kérdések iránymutatásával.

Hasonló élményt nyújt a Városfelfedező séta – kvízjáték programunk, amelyet hetedik osztályos, vagy nagyobb diákoknak ajánlunk. Szabadidős programjaink közül választhatjátok még a Soft-Csúzlis kalandjátékot, a csapatépítő ügyességi játékokat, vagy a fejtörő Szabadulószoba programunkat, amely különleges varázsát az érdekes és gyakorlatias feladatok, feladványok, valamint ezek változatos megoldási útjai adják. Kipróbálhatjátok a Metropolisz stratégiai csapatépítő társasjátékunkat, amelyben egy-egy várost kell felépítenetek, a cél pedig vagyon és a rangszerzés. A szükséges eszközök a leleményesség, kreativitás, jó gazdálkodás, sok fabatka, na meg az építőanyagok.

Az aktívabb programokat kedvelőknek szívesen ajánljuk az Íjászok viadala, vagy akár a Buborékfoci játékunkat. Ezek mellett, az országban egyedülálló módon fedezhetitek fel Esztergom belvárosát egy igazi élményprogram, a Kickbike-os városnézés keretén belül. Ha már itt jártok, mindenképpen próbáljátok ki a sárkányhajózás csapatépítő élményét Esztergomban!

Szabadidős programcsomagjainkról bővebben az alábbi linkekre kattintva tájékozódhatsz:

» Egynapos osztálykirándulások Esztergomban

» Többnapos osztálykirándulások Esztergomban

Diákszállások Esztergomban és környékén

diák- és ifjúsági szállások tekintetében számos lehetőséget kínálunk honlapunkon. Közvetített szállásainkat osztálykirándulásokra szabva hirdetjük, így amennyiben egy esztergomi osztálykirándulás lesz a befutó idén, biztosan megtaláljátok a számotokra legmegfelelőbb csoportos szállást.

 

?  Rövid videó az esztergomi osztálykirándulásunkról

 

Ne maradj le a következő hasznos bejegyzésünkről sem! Kérj értesítést e-mailben ?

Ne maradj le a következő hasznos bejegyzésünkről sem! Kérj értesítést e-mailben ?

Hasznosnak találtad?

Oszd meg ismerőseiddel a gombra kattintva: