debreceni osztálykirándulás

Debreceni osztálykirándulás

Szerző: | 2018. 12. 21. | Blog, Osztálykirándulás helyszín

Debrecen Magyarország második legnagyobb városa, közel 205 ezer lakossal. Hajdú-Bihar megye székhelye és a Tiszántúl legnagyobb és legjelentősebb városa. Kelet-Magyarország térségének nagytáj szellemi, kulturális, idegenforgalmi, gazdasági és közlekedési központja, valamint az ország egyik legdinamikusabban fejlődő nagyvárosa. Debrecenben nem lehet unatkozni, ugyanis a város sokszínű programokkal és izgalmas látnivalókkal várja a turistákat. Kultúra, művészet, sport, történelmi nevezetességek kavalkádja fogadja a kirándulókat. Természetjárásra is adott a lehetőség, mivel számtalan pompás parkkal és egy gyönyörű erdővel is találkozhatunk a településen.

Ne maradj le a következő hasznos bejegyzésünkről sem! Kérj értesítést e-mailben >>>

Ne maradj le a következő hasznos bejegyzésünkről sem! Kérj értesítést e-mailben

Hogyan juthattok el Debrecenbe?

Debrecen akár ingyenesen is eljuthattok a MÁV által biztosított csoportos vasúti utazás kedvezmény igénybevételével! Az ingyenes vasúti utazás kedvezményben részvevő debreceni múzeum a Református Nagytemplom és Kollégium. A múzeumokhoz tartozó címeket és elérhetőséget az ingyenes utazás, múzeumok listája című bejegyzésünkben gyűjtöttük össze.

Debrecen megközelítése az ország különböző területeiről:

  1. Kattints a bal felső sarokban található “További lehetőségek” feliratra.
  2. Az új lapon megnyílt térkép bal felső sarkában tudod kiválasztani a kiindulási pontot.
  3. Nyomj entert, majd válassz közlekedési eszközt.

⛪ Kulturális programok és látnivalók Debrecenben és környékén:

Nagyerdő – A híres debreceni Nagyerdő 1082 hektárnyi védett terület. Elnevezése valószínűleg a fák méretéből ered. Az erdő növényvilága 700-800 növényfajból áll. Debrecen tüdejének is szokás emlegetni, éppen ezért kedvelt kiránduló hely minden korosztály számára. Botanikus kerttel, a Medgyessy sétánnyal, az Aquaticum Spa fürdőkomplexummal, a Békás-tóval, Toldi-panoptikummal, Nagyerdei Kultúrparkkal, Víztoronnyal és még sok más érdekes látnivalóval találkozhatunk erdei sétánk közben.

Debreceni Állat- és Növénykert – A Nagyerdei Kultúrpark Állat – és Növénykertje 17 hektáros területen helyezkedik el. Magyarország első vidéki állatkertje 1958 óta várja látogatóit a debreceni Nagyerdő elbűvölő környezetében. Öt földrész 165 faja, azaz 1500 állat él Debrecen állatkertjében. A látogatók megfigyelhetik az állatok természetes viselkedését, hiszen úgy alakították ki lakóhelyüket, mintha naturális környezetükben élnének.

Emlékkert – Az Emlékkert egy tér Debrecenben, a Kálvin téren található, a Nagytemplom és a Kollégium között helyezkedik el. Az 1861-ben megalakult Emlékkert Társulat tagjai úgy gondolták, hogy emlékszobrokkal szeretnének tisztelegni a haza elhunyt tudósai és érdemeket szerzett nagyjai előtt. Az első szobor, amit felhúztak a Kollégium előtti téren, az 1849. augusztus 2-i debreceni csata elesett honvédei emlékére állított „Haldokló Oroszlán” volt.

Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ – A 2006-ban megnyílt képzőművészeti központ a régió legnagyobb és legmodernebb művészeti galériájának számít. A Baltazár Dezső téri hatalmas méretű MODEM épület tere együttesen 4650 négyzetmétert tesznek ki, ebből mintegy 3000 négyzetméternyi terület kiállítótérként üzemel.

osztálykirándulás debrecen

Református Nagytemplom – A Református Nagytemplom Debrecen jelképéül szolgál. A kéttornyos templom 1805-1824 között klasszicista stílusban épült, ma Debrecen és a hazai reformátusok egyik szimbolikus építménye. Az épület a belvárosban a Kossuth tér és a Kálvin tér között található. 1500 négyzetméterével az ország legnagyobb református temploma

Déri Múzeum – A város központjában található a több mint egy évszázados múltra visszatekintő neobarokk stílusú Déri Múzeum, amely gazdag régészeti, helytörténeti, képzőművészeti, kulturális, néprajzi gyűjteményével, történelmi ereklyéivel a magyar nemzet felbecsülhetetlen értéke. Az épület 1930-ban nyitotta meg kapuit a nagyközönség számára. A múzeum rendkívül nagyra becsült tárgyi anyaggal rendelkezik.

Forrás: debrecen.hu, mienkavilag.hu

Debrecen és közeli látnivalók térképen

Az alábbi térképen bejelöltük neked a felsorolt kulturális látnivalók, valamint a távolsági (busz és vasúti) megállók helyszínét. A könnyebb navigáció érdekében kattints a térkép bal felső sarkában lévő ikonra. ?

Szabadidős programok Debrecenben

Egy debreceni osztálykirándulás remek alkalom egy élményekkel teli, izgalmas és a megszokottól bizony eltérő élményhalmaz gyűjtéséhez, legyen szó egynapos, vagy akár többnapos kirándulásról! A város csodálatos építészeti adottságai, gazdag történelme egyedülálló felfedezésért kiállt! Ehhez mi adunk egy “cool-túra” térképet. Hogy mi az? Cool-túra városfelfedező kvízjátékunk Debrecen eddig nem látott arcát mutatja be nektek! Ha pedig jobban kedvelitek az egyedi feladatokat, ott a Városfelfedező séta – kvízjáték programunk, ami az előzőekhez hasonló élményt nyújt.

Unjátok már a múzeumokat?A klasszikus tárlatvezetés helyett járjátok végig és ismerjétek meg a Református Nagytemplomot a Múltfürkész kvízjátékunkkal. Kaptok egy térképet egy feladványt és egy lekaparható festékkel eltakart megoldólapot. A leginkább energikus és saját felfedezésre vágyó diákoknak ajánljuk egy igazi élményprogram, a Kickbike-os városnézést, de ha kiengednétek a fáradt gőzt, arra is vannak jó ötleteink! Az Íjászok viadala, vagy a Buborékfoci játékunk a felejthetetlen élményekre éhezők programja!

Szabadidős programcsomagjainkról bővebben az alábbi linkekre kattintva tájékozódhatsz:

» Egynapos osztálykirándulások Debrecenben

» Többnapos osztálykirándulások Debrecenben

Diákszállások Debrecenben

A diák- és ifjúsági szállások tekintetében számos lehetőséget kínálunk honlapunkon. Közvetített szállásainkat osztálykirándulásokra szabva hirdetjük, így amennyiben egy debreceni osztálykirándulás lesz a befutó idén, biztosan megtaláljátok a számotokra legmegfelelőbb csoportos szállást.

? Rövid videó a debreceni osztálykirándulásunkról

Ne maradj le a következő hasznos bejegyzésünkről sem! Kérj értesítést e-mailben >>>

Ne maradj le a következő hasznos bejegyzésünkről sem! Kérj értesítést e-mailben

Hasznosnak találtad?

Oszd meg ismerőseiddel a gombra kattintva: